Pelion Resort: Ένα πηλιορείτικο χωριό… μέσα στο χωριό

Ένα μικρό «χωριό» μέσα στο χωριό, το παραδοσιακό όσο και πολυτελές Pelion Resort στην άκρη της κοσμοπολίτικης Πορταριάς μάς καλεί να απολαύσουμε την άπλετη… θεσσαλική θέα, όσο και την πηλιορείτικη φιλοξενία του μπροστά στο τζάκι του δωματίου μας.
Pelion Resort: Ένα πηλιορείτικο χωριό… μέσα στο χωριό
Χτισμένο στην άκρη της γραφικής Πορταριάς, εκεί που η θέα «αιχμαλωτίζει» ολόκληρο τον πλούτο της θεσσαλικής φύσης, το Pelion Resort ανανεώθηκε πρόσφατα προσθέτοντας ένα νέο κτίριο στις εγκαταστάσεις του, και μας προσκαλεί εκ νέου να γνωρίσουμε την ζεστασιά της πηλιορείτικης φιλοξενίας.

Με τις επιταγές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του τόπου πλήρως… καλυμμένες, το Pelion Resort βρίσκεται σε υψόμετρο επτακοσίων μέτρων στην θέση «Κάραβος» της Πορταριάς, σε ιδανική θέση για να φτιάξετε εκεί το «ορμητήριό» σας προς το κέντρο του χωριού, μέσα από τα γραφικά του καλντερίμια.

Το πρώτο πράγμα φυσικά που θα σας μαγνητίσει στην τοποθεσία είναι η εξαίσια θέα που παρέχει, από την μία πλευρά προς τον Βόλο έως τις γύρω πλαγιές των θεσσαλικών βουνών και από την άλλη προς την Μακρυνίτσα και το υπόλοιπο Πήλιο. Αυτή η θέα είναι που συνδυάζεται ιδανικά -και εντείνει- την ηρεμία που αποπνέει η τοποθεσία, μακριά από κάθε μη φυσικό θόρυβο – εδώ κυριαρχεί μόνο ο ήχος των τρεχούμενων νερών.

Στα έγκατα του Pelion Resort

Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από δύο κεντρικά κτίρια, στα οποία στεγάζονται οι κοινόχρηστοι χώροι, η υποδοχή, το bar, το εστιατόριο και τα άνετα καθιστικά με τα τζάκια, καθώς και το πολυτελές spa που σίγουρα θα σας δελεάσει για εξτρά στιγμές χαλάρωσης.

Όσο για τα δωμάτια που θα σας φιλοξενήσουν, πρόκειται για εικοσιεννέα δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, και επτά σουίτες, που μοιράζονται σε τέσσερα ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα δίκτυο από σκαλοπάτια και πέτρινα καλντερίμια – ένα χωρίο μέσα στο χωρίο - όλα με ανεξάρτητη είσοδο από την κήπο και συγκλονιστική θέα.

Μέσα στα δωμάτια, θα βρείτε όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων: Ευρύχωρα, με διακόσμηση σε γήινα χρώματα και κλασικό design, διαθέτουν αυτόνομο κλιματισμό, LCD TV, δωρεάν wi-fi, χρηματοκιβώτιο, τζάκι και υδρομασάζ (σε ορισμένα δωμάτια). Επίσης, υπάρχουν ειδικά δωμάτια για να εξυπηρετήσουν την διαμονή ΑΜΕΑ.

Εκτός δωματίου…

Θα απολαύσετε παραδοσιακό πρωινό, τον καφέ σας ή το ποτό σας στο café-εστιατόριο του ξενοδοχείου, θα παίξετε με τα παιδιά σας στην αντίστοιχη παιδική γωνιά του lobby και στην παιδική χαρά του κήπου, θα χαλαρώσετε στον χώρο του spa όπου περιλαμβάνεται φινλανδική σάουνα και τζακούζι. Και όταν το καλοκαίρι επιστρέψει, θα μπορέσετε να χαρείτε την μεγάλη ανοιχτή πισίνα, και το café στο πλακόστρωτο του κήπου.

Μέχρι τότε, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις χειμερινές αρετές του Πηλίου: Από τα καλντερίμια και τις ντόπιες ή και γκουρμέ λιχουδιές στα δρομάκια της κοσμοπολίτικης Πορταριάς, μέχρι την ρομαντική Τσαγκαράδα, τις γραφικότατες Μηλιές και το χιονοδρομικό κέντρο του βουνού των Κενταύρων, το θεσσαλικό βουνό έχει δεκάδες γωνιές να εξερευνήσετε. Εντοπίστε τις καλύτερες στο εκτενές αφιέρωμα του in2life που θα βρείτε εδώ

Pelion Resort
Θέση Κάραβος, Πορταριά Πηλίου, τηλ: 2428099990, 2428099930
Κόστος διαμονής: Από 65€ ανά διανυκτέρευση (ή 10€ επιπλέον για τα ξύλα, εφόσον χρησιμοποιήσετε το τζάκι)

Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v