Σπιτάκια στο βουνό για σαββατοκύριακα με την παρέα

Είστε μεγάλη παρέα και σας αρέσει η βουνίσια χαλάρωση; Σας έχουμε 6 παραμυθένια σαλέ στις ωραιότερες γωνιές της Ελλάδας για να μοιραστείτε… έξοδα και πολυτέλεια.
Σπιτάκια στο βουνό για σαββατοκύριακα με την παρέα
του Γιώργου Κόκουβα

Ξύλινα σπιτάκια στο βουνό, σαλέ που αγναντεύουν φαράγγια, βίλες με τζάκι σε κατάφυτες πλαγιές και μεζονέτες με πολλά υπνοδωμάτια μέσα στην ελληνική φύση: Η πολυτέλεια, όταν η παρέα είναι μεγάλη, γίνεται προσιτή: Εντοπίζουμε έξι βουνίσια σαλέ στις ωραιότερες γωνιές της Ελλάδας, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 5 ως 10 άτομα, και θα σας βγουν εξαιρετικά οικονομικά.

Ξενώνας Μηλίτσα, Πήλιο 
Τιμές: Από 100€ ανά διανυκτέρευση για 6 άτομα (ήτοι περί τα 16,6€ κατ’ άτομο)
Στο μαγευτικό Βέρμιο, κοντά στην κοιλάδα του Αγίου Νικολάου και μόλις 3 χιλιόμετρα από τη Νάουσα, ο παραδοσιακός ξενώνας Μηλίτσα προσφέρει μια υπέροχη μεζονέτα έξι ατόμων, χτισμένη με τοπική πέτρα και ξύλο. Εδώ θα έχετε στη διάθεσή σας μια ζεστή πολυτελή γωνιά με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, δωρεάν Wifi, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και πρωινό, ενώ θα βρείτε και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου για περισσότερη παρεΐστικη διασκέδαση.

Anna’s Home, Πορταριά  
Τιμές: Από 200€ ανά διανυκτέρευση για 10 άτομα (ήτοι 20€ κατ’ άτομο)

Στην καρδιά της Πορταριάς, ένα αρχοντικό που σέβεται την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, αλλά την συνδυάζει με άκρως ρομαντική διακόσμηση, προσφέρει κατοικίες 4 ή 5 υπνοδωματίων (για 8 και 10 άτομα αντίστοιχα), οι οποίες διαθέτουν κουζίνα, αίθριο, δωρεάν wifi, τζάκι, τραπεζαρία, vintage έπιπλα, και φυσικά υπέροχη θέα στο βουνό των Κενταύρων.

Πασιθέα, Φενεός  
Τιμές: Από 115€ ανά διανυκτέρευση για 5 άτομα (ήτοι 23€ κατ’ άτομο)

Ένα σαλέ αφιερωμένο στη θεά της χαλάρωσης και της ξεκούρασης, την Πασιθέα (μητέρα του Μορφέα και ερωμένη του Ύπνου, βλέπετε) μας προσκαλεί για ειδυλλιακή διαμονή στις πολυτελείς σουίτες του: Τα ξύλινα αυτόνομα σπιτάκια διαθέτουν τηλεόραση, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, δωρεάν wifi, υδρομασάζ, μεγάλα κρεβάτια, αφράτες παντόφλες, και μπορούν να φιλοξενήσουν ως και 5 άτομα. Στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό, ενώ το συγκρότημα διαθέτει και café-εστιατόριο. Τα σπιτάκια βρίσκονται ελάχιστα χιλιόμετρα από την υπέροχη λίμνη Δόξα, με την οποία τα συνδέει μια διαδρομή ελατοσκέπαστη και παραμυθένια.

Το Σπίτι μας, Μεγάλο Πάπιγκο  
Τιμές: Από 280€ ανά διανυκτέρευση για 9 άτομα (ήτοι 31,1€ κατ’ άτομο)

Σε μία από τις πιο γραφικές ηπειρώτικες γωνιές, το Μεγάλο Πάπιγκο, ο πέτρινος ξενώνας «Το Σπίτι Μας», χτισμένος στη μέση ενός όμορφου κήπου, είναι ό,τι πρέπει για βουκολική χαλάρωση στην πιο άνετη μορφή της. Στο συγκρότημα, περιλαμβάνεται μεγάλη βίλα 135 τετραγωνικών και 4 υπνοδωματίων, που μπορεί να φιλοξενήσει ως και 9 άτομα. Διαθέτει εξοπλισμένη κουζίνα, βεράντα, τηλεόραση LCD, ηχομόνωση, δωρεάν wifi, θέα στο βουνό, αίθριο και – το καλύτερο – τζάκι και ιδιωτικό μπάνιο σε καθένα από τα υπνοδωμάτια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Riga's Pinakoti Lodge, Πινακάτες Πηλίου 
Τιμές: Από 320€ ανά διανυκτέρευση για 8 άτομα (ήτοι από 40€ κατ’ άτομο)

Στον όμορφο οικισμό των Πινακάτων, η Πινακωτή Ρήγα προσφέρει ένα πηλιορείτικο αρχοντικό του 1900, μια βίλα πέντε δίκλινων υπνοδωματίων που μπορείτε να νοικιάσετε ολόκληρη και να απολαύσετε τη θέα στο βουνό και τη θάλασσα από τα δωμάτια και το παρεΐστικο άραγμα στο σαλόνι ή τη βεράντα. Θα βρείτε επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, δύο μπάνια, τραπεζαρία, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται και πρωινό.

Grand Chalet Villas, Άνω Τρίκαλα Κορινθίας  
Τιμές: Από 370€ ανά διανυκτέρευση για 6 άτομα (ήτοι περί τα 61€ κατ’ άτομο)

Πέντε διαφορετικά, κομψά ξύλινα σαλέ διαθέτει το συγκρότημα του Grand Chalet, μόλις 1,5 χιλιόμετρο από τα Άνω Τρίκαλα της Ορεινής Κορινθίας. Το κάθε σαλέ φινλανδικού τύπου εκτείνεται σε χωριστό επίπεδο, διαθέτει τζάκι, μπαλκόνι και εξτρά πολυτέλειες όπως ειδικά στρώματα, αφράτα πουπουλένια μαξιλάρια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπαρ με λίστα κρασιών, τηλεόραση με DVD player, δωρεάν Wifi και βιβλιοθήκη. Και φυσικά, η θέα προς τη Ζήρεια και τον Κορινθιακό κόλπο είναι άπλετη. Τα σαλέ μπορούν να φιλοξενήσουν από ένα ζευγάρι μέχρι παρέες 8 ατόμων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v