Ελληνικά νησιά: Διαμονή έως 30€

Γίνεται να βρούμε δωμάτιο στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά με… 12€; Κι όμως γίνεται. Δείτε 20+1 προσφορές για να κάνετε οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές.
Ελληνικά νησιά: Διαμονή έως 30€
του Γιώργου Κόκουβα

Το καλοκαίρι έφτασε, και το στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό είναι μεγάλο. Θα βάλει φέτος… μυαλό, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που βιώνει, και παράλληλα να μπορέσουμε κι εμείς να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα; Μεγάλο μέρος του στοιχήματος είναι και το ζητούμενο για κάθε Έλληνα που σκέφτεται αν τελικά θα μπορέσει να κάνει φέτος διακοπές: Θα πέσουν οι τιμές των δωματίων και των ξενοδοχείων;

Εμείς επιχειρούμε να εντοπίσουμε ενδεικτικά παραδείγματα από κάθε νησιωτική περιοχή της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας διευθύνσεις για ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία που αποδεικνύουν – ευτυχώς – πως τουλάχιστον για τους early bookers τα πράγματα είναι ευοίωνα.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε 21 δίκλινα καταλύματα από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα μέχρι το Ιόνιο και τις Σποράδες, από τα πιο κοσμοπολίτικα μέχρι τα πιο ήσυχα νησιά της χώρας, σε τιμές από 12€ -ναι, σωστά διαβάσατε- μέχρι 30€, είτε για την λεγόμενη «χαμηλή» περίοδο (πραγματοποιήσαμε την έρευνα διαμονής για τα τέλη Ιουνίου) είτε για την «υψηλή» (από τα τέλη Ιουλίου).

Φυσικά, δεν μιλάμε για πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Οι low budget διακοπές προϋποθέτουν συνήθως συμβιβασμό με δωμάτια που δεν διαθέτουν design έπιπλα και φιρμάτα προϊόντα μπάνιου ή που δεν βρίσκονται στην πιο περιζήτητη τοποθεσία του νησιού, αλλά σίγουρα μπορούμε να μιλήσουμε για αξιοπρεπή δωμάτια που μας εξοικονομούν χρήματα για τα υπόλοιπα έξοδα των διακοπών.

Σημείωση
: Οι τιμές αφορούν διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. Διαθεσιμότητα στις συγκεκριμένες τιμές υπήρχε κατά την ημερομηνία σύνταξης του δημοσιεύματος.

Low budget Κυκλάδες

*Σαντορίνη


Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, οι low budget επιλογές είναι αναπάντεχα πολλές. Τις πιο χαμηλές τιμές θα τις βρείτε στην περιοχή της Περίσσας, που βρίσκεται μακριά από την Καλντέρα, αλλά εντοπίσαμε οικονομικές επιλογές και στον Καρτεράδο, μια ανάσα από την πρωτεύουσα του νησιού, τα Φηρά και τον παράδεισο της Οίας.

-Pension Livadaros (Καρτεράδος) από 18€ («χαμηλή» περίοδος) 
Λιτά, καθαρά δωμάτια με κλιματισμό, τηλεόραση και επιπλωμένο μπαλκόνι. Το ξενοδοχείο είναι οικογενειακό και διαθέτει μεγάλη πισίνα, καθώς και εγκαταστάσεις barbecue.
-Pension St George (Περίβολος) από 30€ («υψηλή» περίοδος) 
Άνετα δωμάτια με κλιματισμό, παραδοσιακά ξύλινα έπιπλα και μπαλκονάκια με θέα στη θάλασσα – η περίφημη παραλία με τη μαύρη άμμο απέχει ελάχιστα. Ο ξενώνας προσφέρει δωρεάν μεταφορά προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο.
-Villa Rosa (Καρτεράδος) από 28€ («υψηλή» περίοδος) 
Δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια από 28€ που διαθέτουν κλιματισμό, τηλεόραση, μίνι ψυγείο και βρίσκονται στο χωριό Καρτεράδος, λίγα λεπτά με τα πόδια από τα Φηρά.

*Τήνος


Αν πάλι προτιμάτε ένα πιο low profile νησί στις Κυκλάδες, η Τήνος προσφέρεται για ήρεμες διακοπές και διαθέτει, εκτός από καταπράσινα χωριουδάκια, μακριά από τη βουή του λιμανιού, και οικονομικά καταλύματα καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.
-Γαλήνη (Χώρα) από 28€ («χαμηλή» περίοδος) 
Ευρύχωρα δωμάτια που θυμίζουν περισσότερο «σπίτι», 100 μέτρα από το λιμάνι του νησιού. Διαθέτουν κλιματισμό, μπαλκόνι, δωρεάν wi-fi, ψυγείο και χρήσιμες μικροσυσκευές για το μπάνιο.
-Boussetil rooms (Χώρα) από 25€ (χαμηλή και υψηλή περίοδος) 
Παραδοσιακά, ελαφρώς «ρετρό» αλλά καθαρά και περιποιημένα δωμάτια προσφέρει το Bousseti rooms, 700 μέτρα από το λιμάνι (προσφέρεται δωρεάν μεταφορά) και 500 μέτρα από την αμμουδιά του Αγίου Φωκά.

Low budget Σποράδες

*Σκιάθος


Στην πιο κοσμπολίτικη… Σποράδα, οι επιλογές ξεκινούν από τα 25€ αλλά ανεβαίνουν αισθητά την «υψηλή» τουριστική περίοδο.
-Παράσχος Apartments (Τρούλος) από 25€ («χαμηλή» περίοδος) 
Μέσα σε έναν κήπο με λουλούδια και πεύκα στην περιοχή Τρούλος, μέσα στη φύση της Σκιάθου, το Studios Paraschos προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια με μικρή κουζίνα, ξύλινη οροφή, κλιματισμό και διακόσμηση που φτιάχνει τη διάθεση.
-Αρμονία Guesthouse (πόλη Σκιάθου) από 25€ («χαμηλή» περίοδος) 
Αν πάλι προτιμάτε να βρίσκεστε κοντά στο κέντρο της Σκιάθου, το Armonia προσφέρει κλιματιζόμενα καταλύματα με μπαλκόνι 200 μέτρα από το λιμάνι.
-Καβουράκια (Βρωμόλιμνος) από 25€ («χαμηλή» περίοδος) 
Αν από την άλλη θέλετε να χαθείτε στην ησυχία των «ενδοτέρων» του νησιού, το Villa Καβουράκια στον Βρωμόλιμνο προσφέρει παραδοσιακά κλιματιζόμενα δωμάτια με μίνι κουζίνα, αίθριο και βεράντα με θέα στον ειδυλλιακό κόλπο του Κολλιού.

*Σκόπελος


Κι αφού η «υψηλή» περίοδος στην Σκιάθο σημαίνει διπλασιασμό των τιμών, προτιμάμε την πιο low profile Σκόπελο με τα καταπράσινα τοπία και τις ειδυλλιακές… τιμές.
-Guesthouse Christos (Χώρα) από 25€ («υψηλή» περίοδος)
Οικογενειακός ξενώνας με πισίνα και μεγάλο κήπο, που προσφέρει δωμάτια με τις απαραίτητες συσκευές και μπαλκόνι ή αίθριο. Διατίθεται και δωρεάν wi-fi.
-Γεωργία Studios (Στάφυλος) από 30€ («υψηλή» περίοδος) 
Διαθέτει εντυπωσιακή εξωτερική πισίνα, με ξύλινες ξαπλώστρες και χώρο για barbecue, ενώ τα δωμάτια χαρακτηρίζονται επίσης από τους τόνους του ξύλου και την απλή παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Περιλαμβάνουν κλιματισμό, τηλεόραση, μπαλκόνι, μικρή κουζίνα, ψυγείο και κουζινικά σκεύη. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την παραλία Στάφυλος.

Low budget Ιόνιο

*Λευκάδα


Από 19€ ξεκινούν οι επιλογές διαμονής σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιουνίου – πάρτε παρακάτω μια γεύση.
-Geroulis Stefanos Studios (Βασιλική) από 19€ («χαμηλή» περίοδος) 
Σε κεντρική τοποθεσία στο χωριό Βασιλική, 200 μέτρα από την παραλία, το οικογενειακό Geroulis Studios διαθέτει μικρά αλλά φιλόξενα στούντιο με θέα στο βουνό, κλιματισμό, ντουλάπα, ηλεκτρικές συσκευές και κουζινικά σκεύη για τα γεύματά σας.
-Aleka’s House (Νικιάνα) από 25€ («υψηλή» περίοδος) 
Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την παραλία Νικιάνα, το Aleka’s House διαθέτει μεγάλη πισίνα με πίδακες υδρομασάζ, που περιβάλλεται από καταπράσινο κήπο. Τα κλιματιζόμενα δωμάτια είναι φωτεινά και ευάερα, λιτά διακοσμημένα, με ξύλινα έπιπλα και προσφέρουν θέα στο βουνό ή τον κήπο.

*Ζάκυνθος


Ακόμη πιο οικονομικές, οι επιλογές διαμονής στη Ζάκυνθο ρίχνουν τον πήχη των Επτανήσων στα 12€ για το δίκλινο δωμάτιο – δείτε παρακάτω μερικές από τις οικονομικότερες προσφορές.
-Blue Lake (Λίμνη Κερί) από 12€ («χαμηλή» περίοδος) 
Κλιματιζόμενα στούντιο λίγα λεπτά με τα πόδια από την παραλία, διαθέτουν δωρεάν wi-fi, μπαλκόνι με βουνίσια θέα και μικρή κουζίνα με σκεύη και οικοσυσκευές.
-Abelia Studios (Τσιλιβί) από 15€ («χαμηλή» περίοδος) 
Το ξενοχοχείο βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο, μισό χιλιόμετρο από την παραλία Τσιλιβί. Τα δωμάτια δεν διαθέτουν κλιματισμό, αλλά έχουν μικρή κουζίνα και ψυγείο για να ετοιμάζετε τα γεύματά σας και θέα στον κήπο ή το Ιόνιο.
-Μαρία Studios (Κερί) από 18€ («χαμηλή» περίοδος) 
Πεντακόσια μέτρα από την Λίμνη Κεριού, τα στούντιο Μαρία περιβάλλονται από έναν καταπράσινο κήπο με ελιές και εσπεριδοειδή, και είναι ιδιαίτερα φωτεινά, με γλυκύτατα μπαλκονάκια με θέα και μικρό κουζινάκι για προετοιμασία γευμάτων.
-Ηρόδοτος (Κερί) από 30€ («υψηλή» περίοδος) 
Στην ήσυχη περιοχή του Κεριού, οι φιλικοί ιδιοκτήτες θα φροντίσουν να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας στα καθαρά, άνετα στούντιο με τα χαρούμενα χρώματα. Διαθέτουν μπαλκόνι με θέα, τηλεόραση, πλυντήριο, ντουλάπα, μικρή κουζίνα, ψυγείο και άλλες οικιακές συσκευές, καθώς και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.
-Studios Κερί (Κερί) από 30€ («υψηλή» περίοδος) 
Ιδιαίτερα ρομαντικά, τα στούντιο Κερί προσφέρουν δωμάτια με χαριτωμένη διακόσμηση σε μια περιοχή που περιβάλλεται από πεύκα και ελαιώνες. Κλιματισμός παρέχεται με πρόσθετη χρέωση.

Low budget Δωδεκάνησα

*Ρόδος


Η «μεγάλη δύναμη» των Δωδεκανήσων διαθέτει χιλιάδες καταλύματα, από τα οποία υπάρχουν και μερικά που κάνουν την διαφορά και προχωρούν σε δραστική μείωση των τιμών. Όπως τα παρακάτω:
-Hillside Studios & Apartments (Φαληράκι), από 13€ («χαμηλή» περίοδος) 
Οικογενειακό ξενοδοχείο στο Φαληράκι, που διαθέτει πισίνα, σνακ μπαρ και κλιματιζόμενα δωμάτια με θέα στη θάλασσα. Διαθέτουν επίσης τηλεόραση επίπεδης οθόνης, εξοπλισμένη μικρή κουζίνα και δωρεάν wi-fi.
-Telhinis (Φαληράκι), από 15€ («χαμηλή» περίοδος) 
Απλά, με τα απολύτως απαραίτητα, αλλά φωτεινά και ευάερα, τα δωμάτια του Telhinis βρίσκονται πολύ κοντά στο Φαληράκι, αλλά και στην πισίνα του ξενοδοχείου.
-Afandou Sky Hotel (Αφάντου) («υψηλή» περίοδος) , από 18€ 
Το τριών αστέρων Afandou βρίσκεται στο ομώνυμο γραφικό χωριό της Ρόδου και διαθέτει μεγάλη πισίνα, ενώ τα δωμάτια είναι απλά, καθαρά, με βεράντα που βλέπει στην θάλασσα, την πισίνα ή την πόλη – κλιματισμός διατίθεται με επιπλέον χρέωση κατόπιν αιτήματος.
-Mistral Hotel (Κολύμπια), από 20€ («υψηλή» περίοδος) 
Λίγες δεκάδες μέτρα από την παραλία των Κολυμπίων, τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι, τηλεόραση, κλιματισμό, μπανιέρα, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει μεγάλη πισίνα, ξεχωριστή παιδική πισίνα και καταπράσινο κήπο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v