5 οικονομικά ταξίδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Από τις Κυκλάδες και τον Σαρωνικό μέχρι το Πήλιο και τη Χαλκιδική, συγκεντρώνουμε οικονομικές ιδέες για το ταξίδι του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
5 οικονομικά ταξίδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
του Γιώργου Κόκουβα

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αυτή τη χρονιά είναι στο… πνεύμα του καλοκαιριού. Η «ευλογία» του, μαζί με μία ημέρα αργίας, έπεσε την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και δεν μας αφήνει περιθώρια να αγνοήσουμε την προοπτική μιας βουτιάς ή μιας μικρής απόδρασης για να εγκαινιάσουμε την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.

Επειδή, όμως, καλές οι βουτιές και οι αποδράσεις, αλλά τα οικονομικά μας δεν αντέχουν υπερτιμημένα δωμάτια, φροντίζουμε να εντοπίσουμε τις πιο low budget τιμές, σε προορισμούς καλοκαιρινούς, κοντινούς, αλλά και εναλλακτικούς.

*Αγκίστρι: Το κοντινό τριήμερο


Είναι δίπλα στην Αθήνα (μία ώρα με το καράβι), έχει πολύ συχνή σύνδεση με τον Πειραιά, το εισιτήριο στοιχίζει από 21€ με επιστροφή και, όντας το πιο εναλλακτικό και το λιγότερο προβεβλημένο νησάκι του Σαρωνικού, διαθέτει τα πιο οικονομικά δωμάτια του συμπλέγματος. Επιπλέον, δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας στο νησί. Αν ψάχνετε κι άλλους λόγους για να «ψηφίσετε» Αγκίστρι, σας παραθέτουμε μερικούς ακόμα:

Θα χορτάσετε «καταπράσινες» βόλτες στο νότιο πευκόφυτο τμήμα του νησιού. Θα απολαύσετε ωραία θέα προς το ηλιοβασίλεμα από την Απόνησο και τα Λιμενάρια. Θα βουτήξετε στα καταγάλανα νερά της Χαλικιάδας και στην γραφική παραλία της Μικρής και της Μεγάλης Δραγωνέρας. Θα φάτε, τέλος, νόστιμα μαγειρευτά στην Αλκυόνη (με τις ελαφρώς, αλλά όχι υπερβολικά τσιμπημένες τιμές) στην Σκληρή και ψαρομεζέδες εκεί που σκάει το κύμα, στα Δελφίνια της Σκάλας και στο μοναδικό ταβερνάκι των Λιμεναρίων.

Πού θα μείνετε: Στα λιτά αλλά φιλόξενα και με θέα στη φύση δωμάτια του Hotel Floisvos, λίγα βήματα από την παραλία του Μεγαλοχωρίου (135€ για τρεις διανυκτερεύσεις) ή στα περιποιημένα δωμάτια του Hotel Andreas που διαθέτει πισίνα, λίγα μέτρα από τη Σκάλα (140€ για τρεις διανυκτερεύσεις). Υπάρχει ασφαλώς πάντα η επιλογή του ελεύθερου camping κάτω από τα πεύκα, στον παραλιακό δρόμο προς την Χαλικιάδα. 

*Τήνος: Το κυκλαδίτικο τριήμερο


Η πρώτη Κυκλάδα που μας έρχεται στο μυαλό για ένα όμορφο, ήρεμο τριήμερο είναι η Τήνος. Η πραγματική Τήνος, αυτή που περιμένει να την ανακαλύψετε πολύ πριν τα «θρησκευτικά πανηγύρια» του Αυγούστου. Αυτή που κρύβεται στα πανέμορφα ανεξερεύνητα εν πολλοίς χωριουδάκια του νησιού και στις παραλίες, που αποτελούν τον «άσσο στο μανίκι» της.

Θα απολαύσετε βόλτες στο κατάφυτο χωριουδάκι της Κάρδιανης με τα τρεχούμενα νερά (ναι, υπάρχουν και τέτοια χωριά στις Κυκλάδες), θα περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια του λουλουδιασμένου Τριπόταμου και θα χορτάσετε κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα στον Πύργο. Θα κολυμπήσετε στην Παχιά Άμμο, τη Λιβάδα και τον Άγιο Ρωμανό και θα ανακτήσετε δυνάμεις με τα ντόπια μαγειρευτά της Έλενας και του Μπαλλή στη Χώρα, τα θαλασσινά του Ψαροκόκαλου και τις ουζοποικιλίες στα Οινομαγειρέματα στον Πάνορμο.

Όσο για το πού θα μείνετε: Τα ευρύχωρα παραθαλάσσια δωμάτια στην «Ανατολή του Πόρτο» στον Άγιο Ιωάννη στοιχίζουν 105€ για το τριήμερο (ήτοι 35€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο), ενώ στην ίδια τιμή προσφέρει μεγάλα δίκλινα δωμάτια με αίθριο και εκπληκτική θέα ο ξενώνας Γαλήνη στην ήσυχη παραθαλάσσια τοποθεσία Κιόνια.

Πώς θα πάτε
: Ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Τήνο διαθέτει το λιμάνι του Πειραιά, αλλά κυρίως αυτό της Ραφήνας, με πολύ περισσότερα δρομολόγια – το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες, ενώ το κόστος ξεκινά από τα 46€ μετ’ επιστροφής.
Περισσότερα για την ΤήνοΣε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life 

*Χαλκιδική: Το βορειοελλαδίτικο τριήμερο


Όσοι μας διαβάζετε από την Βόρειο Ελλάδα, πριν βιαστείτε να πείτε ότι ο Σαρωνικός και οι Κυκλάδες είναι εκτός πεδίου βολής για εσάς, σας λέμε πως δεν σας λυπόμαστε καθόλου. Κι αυτό γιατί υπάρχει κοντά σας ο παράδεισος της Χαλκιδικής, ο οποίος προσφέρει ανά πάσα στιγμή μια φιλόξενη γωνιά για τις πρώτες βουτιές και τα πρώτα αρώματα του καλοκαιριού.

Όσο κι αν μας αρέσουν η ζωντάνια και η νυχτερινή ζωή του πρώτου ποδιού, δηλώνουμε φαν του ομορφότερου δεύτερου, και επιλέγουμε το κοσμοπολίτικο αλλά ήσυχο χωριό του Νέου Μαρμαρά, για τις μικρασιατικές του μνήμες, για την όμορφη παραλιακή περαντζάδα, και για τις ωραίες παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Τις καλύτερες τις έχουμε συγκεντρώσει εδώ ενώ τα best of ολόκληρης της Χαλκιδικής, αν έχετε όρεξη για εξερεύνηση βρίσκονται εδώ

Πού να μείνετε: Στα μικρά αλλά καθαρά και φιλόξενα δωμάτια του Hotel Pella με ωραία θέα στη θάλασσα από τα ευρύχωρα μπαλκόνια, από 87€ για το τριήμερο (29€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο). Στα λιτά, παραδοσιακά δωμάτια του Papatzikos Traditional Guesthouse που στοιχίζουν 90€ για τρεις διανυκτερεύσεις (30€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο). Στο όνομα και πράγμα Hotel Sweet Home με τα ρομαντικά δίκλινα δωμάτια, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την παραλία (100€ για το τριήμερο – 33,3€ ανά διανυκτέρευση). Όλα τα παραπάνω καταλύματα βρίσκονται στον Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας.

*Νέδα: Το φυσιολατρικό τριήμερο


Καταρράκτες και ορεινά χωριά. Δάση αλλά και γαλαζοπράσινες παραλίες σε απόσταση αναπνοής. Βουνό και θάλασσα, λίγη ώρα από την Αθήνα. Η φυσιολατρική όαση της Νέδας, στο Λύκαιο όρος στα σύνορα Μεσσηνίας και Ηλείας, προσφέρεται για ζεν απόδραση και αφ’ υψηλού χαλάρωση στο όμορφο χωριά Πλατάνια. Από αυτό, θα πάρετε το μονοπάτι για να βρεθείτε στο φαντασμαγορικό σκηνικό των καταρρακτών της Νέδας, που δημιουργούν λιμνούλες ανάμεσα στις φυλλωσιές, στα κρυστάλλινα νερά των οποίων μπορείτε να βουτήξετε. Αν πάλι προτιμάτε… αλμυρό νερό, κατηφορίστε στην γειτονική Κυπαρισσία και τις υπέροχες μεσσηνιακές παραλίες του Ιονίου. Θα βολτάρετε στα Κάστρα της Άνω πόλης, θα φάτε στην Παλιά Αγορά ή στην Αρκαδιά, επίσης στην Άνω Πόλη, θα δοκιμάσετε ψαρομεζέδες στην Αποβάθρα, στο λιμανάκι της Κυπαρισσίας και μερακλίδικα πιάτα στην «Νέδα», στα Πλατάνια.

Περισσότερες πληροφορίες για τις μαγευτικές διαδρομές της περιοχής θα βρείτε εδώ
Πού να μείνετε: Στα περιποιημένα low budget δωμάτια του Sani Kasimis κοντά στην παραλία Σάνη (105€ για το τριήμερο, από 35€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο), στα εξίσου περιποιημένα και ευρύχωρα δωμάτια του ξενοδοχείου Kasimis που διαθέτει πισίνα στο κέντρο της Κυπαρισσίας (150€ για το τριήμερο – από 50€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο). Για ακόμη πιο ιδιαίτερη διαμονή, τα μεγάλα δωμάτια του νεόδμητου Natura Club στη Βλασάδα απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στην αμμουδερή παραλία (195€ για το τριήμερο – από 65€ ανά διανυκτέρευση για το στούντιο 2 ατόμων). 

*Πήλιο: Το «λίγο απ’ όλα» τριήμερο


Υπάρχει κι άλλος λόγος για να επιλέξετε το Πήλιο, πέρα από το γνωστό κλισέ του «προορισμού παντός καιρού». Πέρα από το ότι δεν θα χρειαστεί να αγχωθείτε για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά θα βρεθείτε σε κρυστάλλινες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες. Πέρα από τα δάση, τα γοητευτικά χωριά, τις πηλιορείτικες γεύσεις και τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Κι αυτός ο λόγος, όσο πεζός κι αν ακούγεται, είναι πως το Πήλιο διαθέτει πιο low budget καταλύματα από όσο θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς.

Έχουμε και λέμε: Οι επιλογές διαμονής ξεκινούν από τα 22€ τη βραδιά(!) αν επιλέξετε κάποιο από τα παραθαλάσσια χωριά της «παγασητικής» πλευράς, όπως το Καλό Νερό ή η Κάτω Γατζέα – πάρτε εδώ μια ιδέα από τις επιλογές διαμονής. Εμείς ωστόσο προτιμάμε την αιγαιοπελαγίτικη πλευρά, εκείνη με τις υπέροχες παραλίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις νησιωτικές. Στον Άγιο Ιωάννη, για παράδειγμα, ο ξενώνας Opalio
προσφέρει τα λιτά του δωμάτια, 40 μόλις μέτρα από την παραλία, στα 90€ για τρεις διανυκτερεύσεις (ήτοι 30€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο), ενώ στο όμορφο Χορευτό, το φιλόξενο ζευγάρι ιδιοκτητών του ξενώνα Βότσαλα θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας – το δίκλινο δωμάτιο στοιχίζει 99€ για το τριήμερο (33€ ανά διανυκτέρευση).
Περισσότερα για το Πήλιο: Θα βρείτε για τις παραλίες του εδώ και για τα χωριά του εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v