Κλείσε από τώρα δωμάτια για την Καθαρά Δευτέρα

Στο Πήλιο, την Πελοπόννησο, τα Μετέωρα και αλλού βρήκαμε δωμάτια για την Καθαρά Δευτέρα από 50€ ως 80€ το δίκλινο.
Κλείσε από τώρα δωμάτια για την Καθαρά Δευτέρα
της Ηρώς Κουνάδη

Θα ξεκινήσουμε από τα δυσάρεστα: Αν βάλεις τις ημερομηνίες του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας (Σάββατο 5/3 με Δευτέρα 7/3) στις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης καταλυμάτων και επιλέξεις αναζήτηση σε όλη την Ελλάδα, θα δεις πάνω-πάνω ένα μήνυμα που λέει «το 77% των καταλυμάτων δεν έχουν διαθεσιμότητα για τις ημερομηνίες σας». Κι εμείς που νομίζαμε ότι είμαστε των φρονίμων τα παιδιά ξεκινώντας να ψάχνουμε σχεδόν τρεις εβδομάδες νωρίτερα…

Αυτό όμως, ευτυχώς, δεν σημαίνει ότι διαθέσιμα έχουν μείνει μόνο τα πανάκριβα, ή όσα χρειάζονται και αεροπορικά για να τα προσεγγίσεις (συγνώμη Κρήτη, μη μας κρατήσεις κακία, θα τα πούμε το καλοκαίρι). Ιδού μερικές από τις ωραιότερες προτάσεις που εντοπίσαμε.

Στη Μεσσήνη, σε τοποθεσία ιδανική για να εξερευνήσεις τους καταρράκτες του Πολυλίμνιου, τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, την Καλαμάτα και τα πέριξ της, το ομώνυμο Hotel Messini έχει ωραιότατα δωμάτια στα 50€ το δίκλινο, συν 7€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό. 

Στον Άγιο Βλάσιο της Ευρυτανίας, κοντά στην πανέμορφη Λίμνη Κρεμαστών, ο Ξενώνας 4 Seasons έχει συμπαθέστατα, ευρύχωρα δωμάτια με κουζινάκι στην εξαιρετική τιμή των 50€ το δίκλινο. 

Στη Μάνη, για την χειμωνιάτικη γοητεία της οποίας σου έχουμε μιλήσει αναλυτικά εδώ, το Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Τοξότης προσφέρει μεγάλα, κουκλίστικα δωμάτια με πέτρινους τοίχους, στα 65€ το δίκλινο με τζάκι. 



Στα Άγραφα, που βάζουμε και στοίχημα πως δεν τα ‘χεις εξερευνήσει όσο τους αξίζει, ο Ξενώνας της Κυρά Νίκης θα σε φιλοξενήσει σε κατά τι μικρά αλλά άκρως φροντισμένα δωμάτια που αγναντεύουν από τα μπαλκόνια τους το καταπράσινο τοπίο γύρω τους. Οι τιμές τους, στα 60€ το δίκλινο με φανταστικό, χειροποίητο πρωινό. 

Στις πλαγιές του Πάρνωνα, στο χωριό που λέγεται Βαρβίτσα, ο Ξενώνας Μετερίζι έχει ευρύχωρα διαμερίσματα στη διακόσμηση των οποίων κυριαρχούν το ξύλο και η πέτρα. Οι δε τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 80€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι. 

Στα υπέροχα Τζουμέρκα, και συγκεκριμένα στο χωριό που λέγεται Ματσούκι, ο ομώνυμος Ξενώνας Ματσούκι έχει φωτεινά κι ευρύχωρα δωμάτια με θέα στο εκπληκτικό τοπίο που τα περιβάλλει. Οι τιμές τους είναι στα 65€ το δίκλινο με σούπερ πρωινό από τοπικά προϊόντα. 

Στην Πορταριά του Πηλίου, ο γλυκύτατος Ξενώνας Κολέντη έχει λιτά αλλά προσεγμένα δωμάτια με τη ζεστασιά του ξύλου να κυριαρχεί, σε τιμές που κυμαίνονται στα 60€ το δίκλινο. 

Στην πίσω πλευρά του Πηλίου, στη Ζαγορά που διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός από τα πιο ζωντανά χωριά του, η Φιλυρέα μας φιλοξενεί σε φανταστικά δωμάτια που κοστίζουν 80€ το δίκλινο με τζάκι και μπαλκόνι με θέα στο βουνό. 



Στη Λίμνη Πλαστήρα, που είναι πάντα καλή ιδέα, και συγκεκριμένα στο Κρυονέρι, το Miaritis Rooms προσφέρει λιτά αλλά φροντισμένα και ευρύχωρα δωμάτια στα 65€ το δίκλινο με πρωινό. 

Στην Καλαμπάκα, που είναι εξαιρετική βάση για να εξερευνήσεις τα Μετέωρα από τη μια και τα Τρίκαλα από την άλλη, το Thalia Rooms έχει ωραιότατα δωμάτια στα 70€ το δίκλινο 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v