Μήπως να πάμε μια εκδρομή το τριήμερο;

Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς είναι εδώ, κι εμείς λέμε να το τιμήσουμε όπως του αξίζει. Με εκδρομή. Το πού θα πάμε, άφησέ το πάνω μας.
Μήπως να πάμε μια εκδρομή το τριήμερο;
της Ηρώς Κουνάδη

Μες στην παραζάλη των γιορτών, παραλίγο να ξεχάσουμε πως η πρώτη Δευτέρα του 2020… δεν είναι Δευτέρα. Είναι αργία, πράγμα που σημαίνει τριημεράκι, πράγμα που σημαίνει εκδρομή για να ξεκινήσει η χρονιά με το δεξί. Και αν ανησυχείς ότι δεν έκλεισες τίποτα, και δεν θα βρεις διαθέσιμο δωμάτιο ούτε για δείγμα πουθενά, εμείς είμαστε εδώ. Σου βρήκαμε επτά ξενώνες με διαθεσιμότητα, σε επτά υπέροχους βουνίσιους προορισμούς.

Κισσός
Κισσός, Πήλιο
Τιμή: 60€ το δίκλινο (ή 70€ με τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ο μικρός, γλυκύτατος Κισσός είναι ένα από τα πιο ανεξερεύνητα χωριά του Πηλίου, και ο ομώνυμος ξενώνας βρίσκεται ακριβώς επάνω στην κεντρική πλατεία του. Τα δωμάτιά του είναι ζεστά και χαριτωμένα, και απολαμβάνουν από τα παράθυρα ή τα μπαλκονάκια τους υπέροχη θέα στην πηλιορείτικη φύση που τα αγκαλιάζει. Το χωριό του Κισσού είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσετε, μεταξύ άλλων, τη Ζαγορά, την Τσαγκαράδα και το Μούρεσι, να περπατήσετε στα μονοπάτια του Πηλίου και να επιχειρήσετε τα σλάλομ σας –ή έστω να παίξετε χιονοπόλεμο− στο μικρό αλλά ωραιότατο χιονοδρομικό στα Χάνια.

Διαβάστε περισσότερα - Αυτά είναι τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Κατοικίες Δίας 
Άγιος Χαράλαμπος, Φθιώτιδα, τηλ.: 699 445 9568
Τιμή: 85€ το σαλέ δύο ατόμων με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ό,τι πρέπει για εσάς που σας αρέσει να ανακαλύπτετε άγνωστα, ανεξερεύνητα μέρη, αυτά τα κουκλίστικα ξύλινα σαλέ βρίσκονται ανάμεσα στις Θερμοπύλες και τις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού. Το κάθε σπιτάκι έχει το δικό του σαλόνι με τζάκι ή ξυλόσομπα, και αυλή ή μπαλκονάκι με θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω του. Οι ιδιοκτήτες είναι πραγματικοί θησαυροί πληροφοριών για την περιοχή, στα αξιοθέατα της οποίας περιλαμβάνονται μεσαιωνικά κάστρα, ιαματικές πηγές και μια… πισίνα της Αφροδίτης.

Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας  
Πλάτανος, Ορεινή Ναυπακτία, τηλ.: 2634 061500
Τιμή: 93€ το δίκλινο σπιτάκι με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Τα χωριουδάκια πάνω από τη Ναύπακτο είναι σκαρφαλωμένα στις τελευταίες (νοτίοτερες, αν προτιμάς) πλαγιές της Πίνδου, συνδέονται μεταξύ τους με χιονισμένα αυτή την εποχή μονοπάτια και είναι ό,τι πρέπει για χειμερινές εξορμήσεις. Τα δε Σπιτάκια της Ιφιγένειας, στο μικρό, άγνωστο εν πολλοίς χωριό Πλάτανος είναι κουκλίστικα, πέτρινα σπιτάκια με ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι, τζάκι απέναντι από το κρεβάτι και μπαλκόνια που αγναντεύουν τα φαντασμαγορικά τοπία γύρω τους. Το δε πρωινό είναι παραδοσιακό και χειροποίητο, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα και λόγος από μόνο του να ξυπνήσεις το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα - Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένα όνειρο

Messana 
Μαυρομάτι, Μεσσηνία, τηλ.: 2724 051000
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Αρχαία Μεσσήνη έχεις πάει; Ευκαιρία να πας, και να δεις από κοντά έναν από τους ωραιότερους –και λιγότερο γνωστούς– αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Αυτός ο πετρόχτιστος ξενώνας προσφέρει όμορφα δωμάτια με τζάκι και μπαλκονάκια που αγναντεύουν το χωριό πλάι στον αρχαιολογικό χώρο. Το νόστιμο πρωινό δεν έχει ωράριο, σερβίρεται ό,τι ώρα ξυπνήσουμε, κι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το χωριό βρίσκεται σχεδόν στη μέση της διαδρομής από την Καλαμάτα στην Κυπαρισσία, πράγμα που σημαίνει πως όρεξη για εξερευνήσεις να έχεις, κι εδώ αποκλείεται να βαρεθείς.

Διαβάστε περισσότερα - Αρχαία Μεσσήνη: Φωτο-βόλτα στην Ιστορία

Ξενοδοχείο Αρίων 
Δελφοί, τηλ.: 2265 082097
Τιμή: 66€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Μπορεί το σύγχρονο χωριό των Δελφών να στερείται κάτι από τη γραφικότητα των γειτόνων του (της Αράχωβας, ας πούμε, ή της Αγόριανης) έχει όμως σταθερά τις καλύτερες τιμές του Παρνασσού και αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τόσο τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όσο και τα μονοπάτια και τα χωριουδάκια του αγαπημένου βουνού των Αθηναίων. Τα δωμάτια του Αρίωνα είναι φωτεινά και περιποιημένα, με τα μπαλκονάκια τους να αγναντεύουν το φαντασμαγορικό τοπίο γύρω τους, αφήνοντας το βλέμμα να περιπλανηθεί ως την θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα - Μήπως να πάμε τώρα έναν Παρνασσό;

Αραχωβίτικα Καλύβια  
Καρυές, Πάρνωνας, τηλ.: 2731 095403
Τιμή: 61,50€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Σε ένα από τα ομορφότερα, και πλέον μυστικά χωριά του Πάρνωνα, τα Αραχωβίτικα Καλύβια είναι φωλιασμένα εκεί ψηλά στα 950 μέτρα, απ’ όπου απολαμβάνουν πανοραμική θέα στα φυσικά τοπία γύρω τους. Εδώ θα μείνετε σε πέτρινα σπιτάκια με χτιστά κρεβάτια, ξύλινα πατώματα και πέτρα στους τοίχους. Το καθένα από αυτά έχει τη δική του αυλίτσα ή μπαλκόνι με θέα στη γύρω περιοχή. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Διαβάστε περισσότερα - Τα υπέροχα χωριά του Πάρνωνα

Kallisto Traditional Houses 
Τσαγκαράδα, Πήλιο, τηλ.: 2426 049648
Τιμή: 75€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο προαιρετικά για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 



Κουκλίστικα, χρωματιστά δωμάτια, με το τζάκι να σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού και τις κουνουπιέρες να του δίνουν μια έξτρα δόση ρομαντζάδας, αυτός ο παραδοσιακός ξενώνας βρίσκεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα –και ωραιότερα− χωριά του Πηλίου. Η μαγική Τσαγκαράδα, με το δάσος που από τον Μάρτιο θα αρχίσει σιγά σιγά να λουλουδιάζει στο κατώφλι της, είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσετε την «έξω», ανατολική πλευρά του Πηλίου: τη Ζαγορά, το Μούρεσι, τον Κισσό και το Ανήλιο.

Διαβάστε περισσότερα - 5 χωριά στο Πήλιο ιδανικά για φθινοπωρινά ΣΚ | Τα ωραιότερα μυστικά του Πηλίου
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v