Τα πιο ωραία μέρη για φτηνές διακοπές τον Αύγουστο

Στο Πήλιο, την Κρήτη, την Χαλκιδική και αλλού, υπάρχουν ακόμα δωμάτια σε λογικές τιμές. Ναι, ακόμα και για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.
Τα πιο ωραία μέρη για φτηνές διακοπές τον Αύγουστο
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι εντάξει, δεν είναι στις Κυκλάδες. Αυτές θα τις αφήσεις για του χρόνου –και θα ζητήσεις άδεια τον Ιούνιο, καλά να ‘μαστε. Σε περίπτωση που σου διαφεύγει, όμως, η Ελλάδα έχει πολλά ακόμα ωραία μέρη, στα οποία δεν θα χρειαστείς τρεις μισθούς για λίγες μέρες αυγουστιάτικων διακοπών. Να, σαν αυτά.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το απόλυτο peak της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου. Λίγο πριν ή λίγο μετά, θα τις βρεις και χαμηλότερες.

Το Πήλιο

Έχει παραλίες τύφλα να ‘χουν τα νησιά, άφθονη δροσιά στα κουκλίστικα χωριά του –που απέχουν το πολύ 20λεπτο από την πλησιέστερη θάλασσα– και μια από τις καλύτερες κουζίνες της Ελλάδας όλης. Τι άλλο να ζητήσεις για τις διακοπές σου;

Στη Ζαγορά βρήκαμε δωμάτια με 53€ το δίκλινο εδώ, στον Κισσό που έχει και δύο από τα ωραιότερα ταβερνάκια του Πηλίου παραδοσιακό σπιτάκι με 58€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, στον Μυλοπόταμο στούντιο με θέα θάλασσα στα 71€ το δίκλινο, στην Άφησο από την πλευρά του Παγασητικού το Snug Nest στα 58€, και στην Κορώπη λίγο πιο δίπλα στούντιο με κουζινάκι στα 54€ το δίκλινο. 

Τα παράλια της Ηπείρου

Μπορεί η Πάργα και τα Σύβοτα να μην είναι πια οι οικονομικοί παράδεισοι που ήταν κάποτε, όμως λίγο νοτιότερα θα βρεις εξίσου συγκλονιστικές παραλίες, μεγάλες αμμουδιές με Ιόνια νερά, απίθανη φύση (μην χάσεις για τίποτα στον κόσμο τις πηγές του Αχέροντα), παραμυθένια κάστρα και μια μικρή πόλη χάρμα οφθαλμών, την αγαπημένη μας Πρέβεζα.

Στην Πέρδικα, πολύ κοντά στα Σύβοτα, βρήκαμε τα δωμάτια Liogerma στα 80€ το δίκλινο, στο Καναλάκι πολύ κοντά στις αμμουδιές της Πρέβεζας το Theos Apartment δεν ξεπερνά τα 62€ ανά διανυκτέρευση, και μέσα στην Πρέβεζα το Lily was here θα σου κοστίσει 106€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 



Οι παραλίες γύρω από την Καβάλα

Ο παραγνωρισμένος τα καλοκαίρια ελληνικός βορράς δεν εξαντλείται στην Χαλκιδική. Οι Αμμόλοφοι της Καβάλας, ας πούμε, είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας κατά την ταπεινή μας άποψη. Άσε που η περιοχή γίνεται εξαιρετικό road trip σε συνδυασμό με την Θράκη και τα φαντασμαγορικά φυσικά τοπία της

Για να μείνεις, λοιπόν, όσο πιο κοντά στους Αμμόλοφους γίνεται, βρήκαμε αυτά τα συμπαθέστατα στούντιο στα 71€ το δίκλινο, ενώ λίγο παραπέρα τα Waterfront Apartments θα σου κοστίσουν 80€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. Ακόμα καλύτερες τιμές θα βρεις μέσα στην Καβάλα, για διαμερίσματα σαν αυτό (40€ για δύο άτομα) και αυτό (στα 55€).

Το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής

Αν δεν σε ενοχλεί η πολυκοσμία, η Κασσάνδρα έχει ακόμα διαθέσιμα δωμάτια σε λογικότατες για την εποχή τιμές. Έχει επίσης ως γνωστόν καταπληκτικές παραλίες, σούπερ νυχτερινή ζωή και μερικά γλυκύτατα χωριά να εξερευνήσεις.

Διαβάστε περισσότερα - Σαν της Χαλκιδικής το πρώτο πόδι δεν έχει 

Στην Κρυοπηγή το Garden Studio δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 59€ το δίκλινο, στο Πολύχρονο αυτά τα διαμερίσματα δεν ξεπερνούν τα 65€ για δύο άτομα, στη Νέα Σκιώνη βρήκαμε στούντιο για τρία άτομα με 53€ τη βραδιά, και στην Αγία Παρασκευή αυτό το διαμέρισμα με 42€ για δύο άτομα. Μια πραγματικά πρωτότυπη εναλλακτική, τέλος, είναι αυτά τα υπόσκαφα σπιτάκια χωρίς ρεύμα μέσα στο δάσος στο Κασσανδρινό, που κοστίζουν 36€ τη βραδιά για δύο άτομα.



Η Ανατολική Κρήτη

Το Λασίθι είναι η πιο ανεξερεύνητη γωνιά της Κρήτης. Και μόνο γι’ αυτό θα άξιζε να του δώσεις μια ευκαιρία να σε εκπλήξει, αλλά αν θέλεις να σε προϊδεάσουμε μπορούμε να σου πούμε ότι έχει καταπληκτικές παραλίες, απολύτως ερημικές αλλά και οργανωμένες αν προτιμάς, πανέμορφα φυσικά τοπία με φαράγγια και καταρράκτες, και ορεινά χωριά χάρμα οφθαλμών.

Διαβάστε περισσότερα - Το Λασίθι δεν είναι η Κρήτη που έχεις συνηθίσει 

Στην παραλία του Μιλάτου το Villa Thalia έχει δίκλινα με 55€, στον Μακρύ Γιαλό, από την πλευρά του Λιβυκού, αυτά εδώ τα διαμερίσματα δεν θα σου κοστίσουν περισσότερα από 53€, στο Ίστρο βρήκαμε στούντιο με 59€ για δύο άτομα και στον Άγιο Νικόλαο αυτό το γλυκύτατο διαμέρισμα κάνει 65€ ανά διανυκτέρευση. 

(*) Η Πελοπόννησος δεν περιλαμβάνεται στη μικρή μας λίστα, γιατί έχει το δικό της ξεχωριστό αφιέρωμα, εδώ - Οικονομικοί παράδεισοι για διακοπές στην Πελοπόννησο 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v