Ωραίες παραλίες για ερημικά μπάνια δίπλα στην Αθήνα

Δύσκολο να βρεις εντελώς ερημική παραλία στας Αθήνας. Όμως κάποιες κρατούν ακόμα ψηλά τα λάβαρα της σχετικής απομόνωσης.
Ωραίες παραλίες για ερημικά μπάνια δίπλα στην Αθήνα

Έχεις βαρεθεί το πατείς με πατώ σε που επικρατεί στις αττικές παραλίες; Λογικό. Είναι άκρως εκνευριστικό να μη βρίσκεις να απλώσεις πετσέτα για να απολαύσεις ένα ρημαδομπάνιο.

Μην ανησυχείς όμως, υπάρχουν ακόμα μερικές παραλίες και τοποθεσίες στην αττική ακτογραμμή για να απολαύσεις το μπάνιο σου, χωρίς να νιώθεις ότι μπαίνεις σε moshpit σε συναυλία των Slayer.

Αν μάλιστα πας και καθημερινή, ακόμα καλύτερα.

Tip: Πριν επισκεφθείτε τις παραλίες ρίξτε μια ματιά στην διεύθυνση των ανέμων. Αν ο αέρας φυσάει προς την παραλία που διαλέξατε, πάρτε καλού- κακού μαζί σας και μαγειρική σόδα, γιατί είναι πιθανό να έχει μωβ μέδουσες.

Λεγραινά

Από τις λίγες παρθένες παραλίες της Νότιας Αττικής, τα Λεγραινά είναι μια τεράστια ακτογραμμή, χωρίς οργάνωση, που και πολύ κόσμο να έχει δε θα το καταλάβεις λόγω της… γιγαντοσύνης της. Χωρίζεται σε αρκετά κομμάτια, με το πρώτο να είναι λιγότερο λαοφιλές λόγω αρκετών βράχων μέσα στη θάλασσα, όπως και το τελευταίο προς την πλευρά του ΚΑΠΕ. Εκεί θα βρεις μια πανέμορφη αμμουδιά και λίγες πετρούλες μέσα, η οποία καδράρεται από πεύκα και κυπαρίσσια και είναι προσβάσιμη με αρκετό ποδαρόδρομο από την κεντρική παραλία, όμως θα σε αποζημιώσει.  Όπου και να καταλήξεις πάντως, το ηλιοβασίλεμα εδώ θα σε μαγέψει.

Άγιος Πέτρος Σουνίου

Βρίσκεται μπροστά από ένα πανέμορφο ξωκλήσι, είναι μικρούλα και όσο ήρεμη πρέπει για να απολαύσεις τις απλωτές με την ησυχία σου. Θα σε συντροφεύουν στο φόντο ο Ναός του Ποσειδώνα και μερικά κότερα, φτιάνοντας το τέλειο σκηνικό για να δοκιμάσεις να βγάλεις φωτογραφίες. Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο, στον οποίο μπαίνεις κάνοντας δεξιά στην ταμπέλα που  γράφει Άγιος Πέτρος. Μεγάλη η χάρη του – και ωραίες οι βουτιές σου.

Nisos Beach

Θα τη βρεις ακριβώς κάτω από το Nisos Café Bar στην Ανάβυσσο και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά σε μαγαζί, είναι αρκετά ήρεμη, καθαρή και με πολύ όμορφα, γαλάζια νερά. Δεν είανι οργανωμένη, και έχει μερικές ξύλινες - ψαθινες ομπρέλες για ίσκιο. Μέσα έχει βότσαλα και βραχάκια. 



Παράγκες Βουλιαγμένης

Σε μια πευκόφυτη έκταση στη Βουλιαγμένη, δεκάδες ξύλινες παραθεριστικές κατοικίες που κάποτε έσφυζαν από ζωή ρημάζουν. Ακριβώς από κάτω, δύο απομονωμένες παραλίες προσφέρονται για να φιλοξενήσουν τις βουτιές σου σε αυτό το «μυστικό» μέρος της αθηναϊκής ριβιέρας. Βρίσκονται ακριβώς πίσω από το ξενοδοχείο Margi, και προσεγγίζονται με περπάτημα σε κακοτράχαλο χωματόδρομο, ο οποίος καταλήγει σε μια παλιά ταμπέλα που γράφει “Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών-Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης”. Η μία είναι βραχώδης, η άλλη αμμουδερή – διαλέγεις και βουτάς.



Δικαστικά

Λίγο μετά τον Τύμβο του Μαραθώνα, τα Δικαστικά είναι μια απομονωμένη «παραλία», ό,τι πρέπει για βουτιές από τα βράχια (βλ. Λιμανάκια Βουλιαγμένης). Εδώ δε θα βρεις άμμο, θα χρειαστεί να λιαστείς σαν το… χταπόδι, όμως το σκηνικό θα σε αποζημιώσει. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, και ο βυθός ιδανικός για να βάλεις μάσκα και να απολαύσεις το υποθαλάσσιο σκηνικό. Προσοχή όταν έχει κύμα, μιας και το μπες-βγες από τη θάλασσα θα είναι ζόρικο. Επίσης, απαραίτητο το αντηλιακό μιας και δεν υπάρχει ίσκιος ούτε για αστείο.

Πόρτο Εννέα

Ένας μικρός κολπίσκος με πεντακάθαρα νερά σε περιμένει για να λιάσεις το κορμάκι σου και να βουτήξεις στην Κερατέα, χωρίς πολυκοσμία και φασαρία. Τα Σαββατοκύριακα όμως έρχεται αρκετός κόσμος, δυστυχώς. Έχει άμμο μέσα και έξω και αρκετά εύκολη πρόσβαση από τον δρόμο. Δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση κάποιο μαγαζί, οπότε φρόντισε να έχεις εξοπλιστεί με τα απαραίτητα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v