Πες μου τι θέλεις να κάνεις, να σου πω πού να πας διακοπές

Θέλεις ξενύχτια, θέλεις ρομαντζάδα, θες φύση και περιπέτεια, ψάχνεις κάτι kids friendly; Σου βρήκαμε το ιδανικό μέρος διακοπών για κάθε διάθεση.
Πες μου τι θέλεις να κάνεις, να σου πω πού να πας διακοπές
Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε; Φρεσκοερωτευμένο/η, φρεσκοχωρισμένο/η, μάνα κουράγιο, με όρεξη για εξερευνήσεις; Ή μήπως θες απλά μια καλή παραλία, και τίποτα άλλο δεν σε μέλλει; Όποια και αν είναι η καλοκαιρινή σου διάθεση για φέτος, έχουμε έναν ή και περισσότερους ιδανικούς προορισμούς για κάθε μουντ.

Αν θέλεις κλαμπάκια, παρτάκια και νέες γνωριμίες

Θα προσπεράσουμε το κλισέ της Μυκόνου και θα σου πούμε ότι εξαιρετικές επιλογές για πάρτι φλερτ μέχρι πρωίας είναι η Πάρος, ειδικά αν είσαι εκεί γύρω στα 20-25, η Αντίπαρος για πιο εναλλακτικούς τύπους (συνδυάζει και υπερ-παραλίες), και η Ρόδος, για τη νυχτερινή ζωή της οποίας θα χρειαστείς στην αρχή λίγη καθοδήγηση από τους ντόπιους αν δεν θέλεις να τα πίνεις κάθε βράδυ μόνο με τουρίστες –θεμιτές βέβαια και οι ιντερνάσιοναλ γνωριμίες, καμάκι shaming εδώ δεν κάνουμε.

Αν δε σε νοιάζει τίποτα πέρα από τις παραλίες

Δεν το συζητάμε, Χαλκιδική θα πας. Δεύτερο πόδι συγκεκριμένα, που συγκεντρώνει το βαρύ πυροβολικά ονομάτων σαν τις Καβουρότρυπες, τη Βουρβουρού, το Καλαμίτσι, ο Αρμενιστής και το Πόρτο Κουφό.

Διαβάστε περισσότερα - Η Χαλκιδική για αρχάριους

Αν τώρα ο βορράς σου πέφτει μακριά, ή αν καλοκαίρι χωρίς νησί σου μοιάζει με χωριάτικη χωρίς φέτα, ό,τι πρέπει για την φάση σου είναι επίσης η Λευκάδα και η Ζάκυνθος, που συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα των παραλιών του Ιονίου –αυτών με τα νερά τα τόσο τιρκουάζ που μοιάζουν εξωπραγματικά: Πόρτο Κατσίκι, Ναυάγιο, Γέρακας, Εγκρεμνοί, Λημνιώνας, Κάθισμα και δε συμμαζεύεται.



Αν θες κάπου να ξαμολήσεις τα πιτσιρίκια κι εσύ να λιάζεσαι

Η Νάξος είναι το τέλειο νησί για κάθε μάνα/ πατέρα κουράγιο: Έχει γιγάντιες αμμουδιές με ρηχά νερά, πληθώρα επιλογών διαμονής κοντά στην παραλία για να μην σε τρώνε τα πήγαινε-έλα κάθε πρωί, αλλά και πολλά διαφορετικά πράγματα να κάνεις και να δεις (από ορεινά χωριά μέχρι νεροτσουλήθρες και από μονοπάτια μέχρι αρχαία) αν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει λίγο και βαριούνται εύκολα.

Αν θέλεις φύση, περιπέτεια, μονοπάτια και καταρράκτες

Ο νούμερο ένα προορισμός σου είναι –θα σ’ το έχουν μάλλον ξαναπεί– η Σαμοθράκη. Ιδανική για τους λάτρεις της περιπέτειας και της άμεσης επαφής με την φύση, χάρη στα δάση, τους καταρράκτες της, τις βάθρες στις οποίες βουτάς και ξεχνάς τις παραλίες για πάντα. Έχει φυσικά κι απ’ αυτές, ξακουστές για την άγρια ομορφιά τους, όπως και έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, για τους ιστοριοδίφες μας.

Διαβάστε περισσότερα - Η Σαμοθράκη είναι ένα όνειρο



Έτερη επιλογή η Πελοπόννησος, και ειδικά το νότιο και δυτικό κομμάτι της, που συνδυάζει φανταστικές παραλίες με φύση και καταρράκτες μαγικούς όπως αυτούς της Νέδας και του Πολυλίμνιου, δάση ιδανικά για πεζοπορίες σαν την Καλογριά και την Φολόη, και τόσο πολλές αρχαίες πολιτείες όσες δεν προλαβαίνεις να στριμώξεις σε μια εβδομάδα διακοπών –οι αρχάριοι ξεκινούν από την Ολυμπία, οι πιο προχωρημένοι από την Μεσσήνη.

Διαβάστε περισσότερα - Τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου για πρωτάρηδες 

Αν θες να ζήσεις τον έρωτά σου μακριά απ’ όλους και απ’ όλα

Πόσο μακριά θέλεις να είναι αυτό το μακριά; Αν απάντησες «όσο περισσότερο τόσο καλύτερα» έχουμε να προτείνουμε τα μικρά, ανεξερεύνητα νησάκια στον βορρά του Ιονίου, τους Οθωνούς, την Ερεικούσα και το Μαθράκι. Ερημικές παραλίες ακόμα και ντάλα Αύγουστο, αποστάσεις που της διανύεις εύκολα με τα πόδια και μαγικά ηλιοβασιλέματα για τα μάτια σας μόνο.

Διαβάστε περισσότερα - Τα μικρά νησάκια του Ιονίου… και πώς θα πας εκεί 



Αν πάλι θες την ησυχία σου αλλά σε κάτι πιο κοντινό, η Αλόννησος δεν έχει κερδίσει άδικα τον τίτλο του απόλυτου ζευγαρονησιού του Αιγαίου. Οι παραλίες της δεν βουλιάζουν ποτέ από κόσμο, η Χώρα της αγναντεύει από ψηλά καρτποσταλικά ηλιοβασιλέματα και η ενδοχώρα είναι καταπράσινη και ιδανική για απογευματινές πεζοπορίες χέρι-χέρι.

Διαβάστε περισσότερα - Η Αλόννησος θα σου κλέψει την καρδιά 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v