Η Χαλκιδική για αρχάριους

Πρώτη φορά Χαλκιδική; Σημείωσε τα απαραίτητα για παραλίες, χωριουδάκια και εκδρομές ώστε να μη σου λείψει τίποτα.
Η Χαλκιδική για αρχάριους

Αποφάσισες φέτος να ανέβεις προς τα «πάνω»; Να ζήσεις τη μαγεία της αγαπημένης των Σαλονικιών Χαλκιδικής;

Στάσου! Πριν κάνεις οτιδήποτε διάβασε τα «οπωσδήποτε» για να πας προετοιμασμένος σε κάθε πόδι.

Σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, η Κασσάνδρα, γνωστή και ως «πρώτο πόδι», παίζει σε όλα τα ταμπλό, διαθέτει και όμορφα χωριά, και παραλίες για όλα τα γούστα, αλλά αυτό για το οποίο φημίζεται είναι η νυχτερινή ζωή της. Η πολυκοσμία την κάνει ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να παρτάρουν και αναζητούν πιο κοσμοπολίτικες διακοπές.

Sani Beach

Για βουτιές, στην Σάνη θα βρεις την πιο καλά οργανωμένη παραλία στο πρώτο πόδι, ενώ στο Ποσείδι και την Κύψα θα θαυμάσεις εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και θα κάνεις watersports. Στην μοναχική παραλία Μόλα Καλύβα θα νιώσεις ερημίτης, ενώ στις παραλίες των πιο μεγάλων χωριών (Γλαρόκαβος, Άφυτος, Καλλιθέα, Φούρκα, Παλιούρι) τα beach bars και το ξενύχτι έχουν την τιμητική τους.


visit-halkidiki.gr

Διάβασε επίσης: Οι παραλίες της Χαλκιδικής σε ένα γεμάτο road trip  

Αν έχεις όρεξη για διαδρομές με το αυτοκίνητο και sightseeing, τότε σημείωσε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα χωριουδάκια της Κασσάνδρας: την Νέα Φώκαια, ένα γραφικό ψαροχώρι, χτισμένο πάνω στον λόφο που «ακουμπά» το γαλάζιο της θάλασσας, την Άφυτο- ίσως την πιο γραφική από τις επιλογές του πρώτου ποδιού και το ψαροχώρι της Νέας Σκιώνης που προσφέρει την επιλογή μιας δροσερής ανάπαυλας για φρέσκο ψαράκι και χαλάρωση.

#Νέα Σκιώνη #Nea Skioni #Chalkidiki #Makedonia

Διάβασε επίσης: Σαν της Χαλκιδικής το πρώτο πόδι δεν έχει

Η Σιθωνία πάλι, το «δεύτερο πόδι», τα έχει όλα και… συμφέρει: εξωτικές παραλίες οργανωμένες και μη, δασωμένες πλαγιές, ωραία χωριουδάκια, έντονη βραδινή ζωή και ακατοίκητα νησάκια για εκδρομές.

Αν θες βουτιές από τα βράχια, ανάμεσα στα πεύκα, οι Καβουρότρυπες είναι η κατάλληλη παραλία για γυμνιστές και μη. Για ήρεμο κολύμπι ανάμεσα σε επιβλητικούς λευκούς βράχους, θα πας στην παραλία Καρύδι, κοντά στην Βουρβουρού. Για τιρκουάζ βουτιές, μην αμελήσεις να πας στον Αρμενιστή, ενώ στην Ελιά, το σκηνικό είναι μαγευτικό, παρά την οργανωμένη πλαζ μπροστά στα κρυστάλλινα νερά.

Kavourotripes Beach

Kεφαλοχώρι της Σιθωνίας είναι η παραλιακή Νικήτη. Κάπως τουριστική, αλλά με ευχάριστη περαντζάδα, ενώ στην ανατολική ακτή, η Βουρβουρού κοιτά κατάματα την χερσόνησο του Άθω απέναντι και διαθέτει πλούσια βλάστηση και κρυφά υδάτινα καταφύγια, όπως ο πάλαι ποτέ πειρατικός όρμος «Κρυφτός».

Sea, Moon & Serenity

Από τον όρμο της Παναγίας, μπορείς να κάνεις εξορμήσεις προς το Άγιο Όρος, ενώ πιο ανατολικά, στον δρόμο προς τη Σάρτη, θα βρεις μπόλικα οργανωμένα camping για επιστροφή στη φύση, μεταξύ των οποίων και ένα από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα, τον Αρμενιστή.

Στην άκρη του δεύτερου ποδιού, θα ανακαλύψεις ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ευρώπης, το Πόρτο Κουφό, που ξεπηδά μέσα από τις φυλλωσιές, ενώ στις δυτικές ακτές της Σιθωνίας ξεχωρίζει ο διάσημος και κοσμικός Νέος Μαρμαράς, ο οποίος πλαισιώνεται από αμμουδερές παραλίες και έχει ως επίκεντρο το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες και τα καϊκάκια για μίνι εξορμήσεις στα απέναντι ακατοίκητα νησιά Κέλυφος και Σπαλαθρονήσια.

Πορτο κουφο χαλκιδικη

Μην παραλείψεις να κάνεις μια επίσκεψη στον γραφικό οικισμό του Παρθενώνα, λίγο έξω από τον Νέο Μαρμαρά, εκεί που κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται με μεράκι το «Παρθενών Film Festival» στην πλατεία του χωριού.  

Τέλος, αν σε παίρνει ο χρόνος, σημείωσε οπωσδήποτε την Αμμουλιανή. Δέκα μόλις λεπτά από την ακτή της Τρυπητής στο τρίτο πόδι, βρίσκεται καλά κρυμμένος ένας μίνι παράδεισος με όμορφες παραλίες, γραφικά ταβερνάκια και μπόλικο πράσινο.



Διάβασε επίσης: Αμμουλιανή: Παράδεισος "τσέπης" στην αγκαλιά της Χαλκιδικής 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v