Τέλειες (πιθανές) εκδρομές για το φετινό Πάσχα

Αναθαρρήσαμε με τη φημολογία πως ίσως επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού φέτος το Πάσχα, και το ρίξαμε από τώρα στα σχέδια.
Τέλειες (πιθανές) εκδρομές για το φετινό Πάσχα
της Ηρώς Κουνάδη

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις το Πάσχα και μας έβαλε ιδέες για σχέδια που είχαμε πάρα πολύ καιρό να κάνουμε. Προσπερνάμε τα «με πάσα επιφύλαξη» που πλέον εννοούνται, και τα μοιραζόμαστε μαζί σου με την χαρά μικρού παιδιού που του τάξανε πως αύριο μπορεί να του αγοράσουν παγωτό.

Στη Μονεμβασιά

Το φοβόσουν ότι θα ξεκινήσουμε από το απόλυτο πασχαλινό κλισέ, αλλά ειδικά φέτος θα μας το συγχωρέσεις. Γιατί το να χαθούμε στα βαμμένα στο χρώμα του μελιού σοκάκια της καστροπολιτείας είναι ένα από τα πράγματα που μας έχουν λείψει πιο πολύ. Μαζί με το να αγναντεύουμε την θάλασσα από τα πλατώματά της, να ανεβαίνουμε λαχανιασμένοι τις Βόλτες για την σιωπηλή Άνω Πόλη της και να χαζεύουμε τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από την θάλασσα, κουρνιασμένοι στον φάρο της.



Διαβάστε περισσότερα - Χωρά η Μονεμβασιά σε ένα Σαββατοκύριακο;

Ναι, τολμήσαμε να κοιτάξουμε δωμάτια: Οι δύο καλύτερες τιμές που βρήκαμε για διαμονή μέσα στο κάστρο τις ημέρες του Πάσχα ήταν 75€ τη βραδιά (για δύο άτομα) στα ωραιότατα δωμάτια του Παραδοσιακού Ξενώνα Γουλάς και 120€ για αυτό το πανέμορφο σπίτι που λέγεται Rodi House και επίσης φιλοξενεί δύο άτομα.

Στην Άνδρο

Με τούτα και μ’ εκείνα, μπορεί να μην έχεις προσέξει πως το Πάσχα φέτος πέφτει ακριβώς εκείνη την περίοδο που άλλες χρονιές θα σου γράφαμε για 5 Κυκλαδονήσια που είναι φανταστικά την άνοιξη. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως είναι η τέλεια αφορμή για να πάρουμε το πλοίο από τη Ραφήνα και δύο ώρες αργότερα να σουλατσάρουμε κάτω από τα αρχοντικά στα πλακόστρωτα της Χώρας, να ανακαλύπτουμε κρυμμένους καταρράκτες στα χωριά της ενδοχώρας, και να τρώμε τα καλύτερα κρεατικά του Αιγαίου την ώρα που τα πιτσιρίκια παίζουν με τα ζωάκια της φάρμας του Κόσση στον Φελλό.



Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Άνδρο

Από τιμές πώς πάμε; Καλύτερα απ’ ό,τι θα περίμενες. Το House by the Sea, στο Νημποριό της Χώρας έχει δίκλινα με 85€ για τις ημέρες του Πάσχα, το Vassiliki Studios επίσης στο Νημποριό 65€ το δίκλινο, το Sofi’s Suites στη Χώρα 70€ το διαμέρισμα τριών ατόμων με θέα στη θάλασσα.

Στο Λεωνίδιο

Δεύτερο κλισέ αλέρτ. Χώρια, όμως, από το πόσο μαγικό είναι το Πάσχα στο Λεωνίδιο (με τα φαναράκια του να στολίζουν τον ουρανό) εδώ μιλάμε για μια γωνιά της Πελοποννήσου που ακουμπά με το ένα πόδι στο βουνό και με το άλλο στην θάλασσα. Από το να οδηγήσεις ως το ένα και μοναδικό φιόρδ που έχουμε στην Ελλάδα μέχρι το να περπατήσεις τα καταπράσινα φαράγγια του Πάρνωνα πριν επιστρέψεις βράδυ για ποτό στην πιο κουλ κολλεκτίβα της ελληνικής επαρχίας, το Λεωνίδιο είναι γεμάτο με τόσα πράγματα να κάνεις, που το δύσκολο θα είναι να τα χωρέσεις όλα σε ένα πασχαλινό τετραήμερο.



Περισσότερα για το Λεωνίδιο, εδώ 

Εδώ να μείνεις: Στα λιτά αλλά ευρύχωρα και περιποιημένα δωμάτια του Ξενοδοχείου Κωσταρίνη  (46€ το δίκλινο) στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Μανωλέας λίγο έξω από το Λεωνίδιο στο παραθαλάσσιο Λιβάδι (35€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) ή στο πανέμορφο Karinia Home στην καρδιά του Λεωνιδίου (70€ για δύο άτομα).

Στο Γαλαξίδι

«Βουνό και θάλασσα» είπαμε, και θυμηθήκαμε αυτή την απόλυτα νησιώτικη γωνιά της Στερεάς Ελλάδας που βρέχεται από τα νερά του Κορινθιακού, αλλά ακουμπά και στην αγκαλιά του Παρνασσού, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχεις να ανησυχείς ούτε για τον καιρό ούτε για το πώς θα συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα αν το έτερό σου ήμισυ είναι της θάλασσας κι εσύ του βουνού. Εδώ το μεσημέρι θα τσουγκρίζετε τα ουζάκια σας πλάι στο κύμα και το απόγευμα θα εξερευνάτε μυστηριώδη σπήλαια και καταπράσινα βουνίσια μονοπάτια, τα πρωινά θα περπατάτε τα αρχαία μονοπάτια των Δελφών και τα βράδια θα βολτάρετε ανάμεσα σε αρχοντικά καπετανόσπιτα και θα κλείνετε τραπέζι για θαλασσινά σε παραθαλάσσια ταβερνάκια. Και η ζωή θα ‘ναι ξανά ωραία.



Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Δωμάτιο με θέα: Το Santa Xenia προσφέρει απλά, χρωματιστά στούντιο-διαμερίσματα με 40€ το δίκλινο τις ημέρες του Πάσχα, το Galaxa Mansion έχει πανέμορφα, deluxe δωμάτια που ξεκινούν από 60€ το δίκλινο, ενώ λίγο έξω από το Γαλαξίδι τα ωραιότατα δωμάτια του παραθαλάσσιου Πόρτο Λουρμπά ξεκινούν από 45€ το δίκλινο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v