ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ίσως επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα ακόμα και με εκδρομές άφησε ανοιχτό ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ίσως επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως το λοκντάουν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραταθεί μετά την μέχρι στιγμής καταληκτική του ημερομηνία, που είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Στα καλά νέα, βέβαια, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως είναι πιθανή η επαναφορά ορισμένων δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου –μια χαλάρωση, ας πούμε, του ιδιαίτερα αυστηρού λοκντάουν στην Αττική– ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα, που φέτος πέφτει αργά, στις 2 Μαΐου.

Το αν αποδίδουν ή όχι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, θα το δούμε την 10η ημέρα της αυστηροποίησης του λοκντάουν, δηλαδή την Κυριακή 21/2. Με δεδομένη, ωστόσο, την εικόνα της Πάτρας, όπου τα μέτρα επιβλήθηκαν μια εβδομάδα νωρίτερα, μπορούμε να είμαστε σχετικά αισιόδοξοι, συμπλήρωσε, αν και πρόσθεσε «αισθάνομαι πως παράταση του λοκντάουν επιθυμούν όλοι».

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε επίσης πως αυτό το λοκντάουν φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα, καθώς έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας όπως εκείνο του Νοεμβρίου.

Εκτίμησε, δε, πως είναι πιθανό να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα, ενώ προέβλεψε πως το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ πιο χαλαρό από εκείνο του 2020, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με την αύξηση των διασωληνωμένων, είπε πως τα νοσοκομεία πιέζονταν ήδη και θα πιεστούν κι άλλο τις επόμενες μέρες μέχρι να δούμε σταθεροποίηση, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να χρειαστεί η βοήθεια των ιδιωτικών κλινικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v