10 σενάρια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές

Ναι, ξέρουμε, όλοι φοβόμαστε να κάνουμε σχέδια, μην και δεν πραγματοποιηθούν. Έλα να ξορκίσουμε αυτόν τον φόβο.
10 σενάρια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές
Θα πάμε διακοπές. Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα πώς, ή πού, ή για πόσο, αλλά θα πάμε. Και θα πάμε με την διάθεση και την όρεξη για ζωή εκείνη που έχεις την πρώτη μέρα που συνειδητοποιείς ότι συνήλθες τελείως από μια αρρώστια που σε είχε ρίξει για μέρες στο κρεβάτι. Μέχρι τότε, έλα να κάνουμε όνειρα… που θα γίνουν τελικά σχέδια, σου το υποσχόμαστε.

Θα στήσουμε σκηνή στο κάμπινγκ της Αιγιάλης στην Αμοργό, θα ξεκινάμε τις μέρες μας με ζαλισμένα καφεδάκια στις αιώρες του Q, και θα βουτάμε από ψηλά στα βαθυγάλαζα νερά της Αγίας Άννας.

Θα οργανώσουμε ένα road trip στα παράλια της Ηπείρου, για να βουτήξουμε στο Καραβοστάσι και το Σαρακήνικο, να απλώσουμε πετσέτες στην εξωτική αμμουδιά στα Σύβοτα, να πάρουμε χρησμό από το Νεκρομαντείο του Αχέροντα και να περπατήσουμε στα παγωμένα νερά του μαγεμένου φαραγγιού του.



Θα πεταχτούμε για τριήμερο στην Αίγινα, θα πιούμε το πρώτο καφεδάκι της ημέρας πάνω στο κύμα στις πλατφόρμες του Beach, θα οδηγήσουμε την παραθαλάσσια διαδρομή από την πόλη ως την Πέρδικα, και θα πάρουμε το βαρκάκι για να περάσουμε απέναντι, στη Μονή, και να βουτήξουμε στα πιο τιρκουάζ νερά του Σαρωνικού.

Θα πάρουμε το πλοίο από τη Ραφήνα για την Άνδρο, και δυο ώρες αργότερα θα βουτάμε στα κρυστάλλινα νερά του Ζόρκου, πριν πιάσουμε τραπεζάκι πρώτα για ακατάσχετη κρεατοφαγία στου Κόσση και μετά για χρωματιστά κοκτέιλ με φόντο τον ήλιο που δύει στα σοκάκια της Χώρας.



Θα περάσουμε οδικώς την γέφυρα της Λευκάδας για να πάμε να βουτήξουμε στο απόλυτο τιρκουάζ των νερών στο Πόρτο Κατσίκι, να περπατήσουμε το φαράγγι του Δρυμώνα και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις και την ισορροπία μας στο windsurf στη Βασιλική.

Θα βουτήξουμε στα παγωμένα νερά των καταρρακτών της Νέδας στη Μεσσηνία, θα απλώσουμε τις πετσέτες μας στην ολόλευκη, απαλή σαν πούδρα άμμο της Βοϊδοκοιλιάς, και μετά θα πιάσουμε τραπέζι για ψαρομεζέδες με φόντο τον ήλιο που δύει πάνω από τα νερά της Γιάλοβας.



Θα ξενυχτήσουμε στα μπαράκια της παλιάς πόλης στα Χανιά, και θα ξυπνήσουμε νωρίς για να οδηγήσουμε ως την απίστευτη αμμουδιά στα Φαλάσαρνα, ή το απόλυτα εξωτικό τοπίο στο Ελαφονήσι. Και, μια που θα είμαστε στην Κρήτη (ήδη από τις 18 Μαΐου μπορούμε να πάμε, υπενθυμίζουμε) θα επιχειρήσουμε και την πεντάωρη πεζοπορία του φαραγγιού της Σαμαριάς, που χρόνια σχεδιάζουμε.

Θα μείνουμε σε ένα πυργόσπιτο στη Μάνη και θα βουτάμε κάθε μέρα σε διαφορετική παραλία: Αλύπα, Κοκκάλα, Αγία Βαρβάρα, Άμπελο, Πόρτο Κάγιο, Μαρμάρι και δε συμμαζεύεται. Και τα βράδια θα τρώμε σύγκλινα στις πέτρινες αυλές της Αρεόπολης.



Θα κλείσουμε δωμάτιο στην παλιά πόλη της Ρόδου, θα βουτήξουμε σε κρυστάλλινα νερά στη σκιά της Ακρόπολης της Λίνδου, θα περπατήσουμε σε μια κοιλάδα γεμάτη πεταλούδες και θα χαζεύουμε τον ήλιο να βουτάει στο Αιγαίο από την αρχαία πόλη της Ιαλυσού.

Θα βουτήξουμε στα συγκλονιστικά νερά που έχουν οι «έξω» παραλίες του Πηλίου, ο Μυλοπόταμος, το Χορευτό, η Φακίστρα, τα Ποτιστικά, και μετά θα οδηγήσουμε ως τα σταματημένα στον χρόνο χωριουδάκια της «μύτης» του Παγασητικού, το Χόρτο και τη Μηλίνα, πριν επιστρέψουμε για να αναζητήσουμε τη δροσιά στα ορεινά, στα πέτρινα δρομάκια της Ζαγοράς και της Τσαγκαράδας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v