Τέλεια city breaks για τις γιορτές

Ναι, ακόμα και τελευταία στιγμή μπορείς να έχεις το γιορτινό σου τριήμερο στην Ευρώπη, και σε τιμές άκρως φυσιολογικές.
Τέλεια city breaks για τις γιορτές

Τελειώνει ο χρόνος, όλα είναι ντυμένα γιορτινά, και εμείς το μόνο που θέλουμε είναι… να ξεκουραστούμε. Κι επειδή ξεκούραση χωρίς έστω και μίνι διακοπές δεν γίνεται, βρήκαμε τα οικονομικότερα city breaks που μπορείς να κάνεις στην Ευρώπη, και να είσαι και πίσω στην ώρα σου για οικογενειακό ρεβεγιόν.

Όλες οι τιμές έχουν υπολογιστεί για Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, μέχρι Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.

Στις Βρυξέλλες

Από 184€ μετ’ επιστροφής με την Ryanair.
Γιατί να μην γιορτάσουμε στην πρωτεύουσα της Ευρώπης; Και, όχι, το Κοινοβούλιο δεν είναι το μόνο πράγμα για να δεις εδώ—αλλά οφείλεις να το δεις. Είναι τα πολλά μουσεία, όλα διαφορετικά, είναι τα πάρκα και η στολισμένη πόλη. Είναι οι Βέλγικες σοκολάτες και όλες οι λιχουδιές που θα ψωνίσεις από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές. Και μιας και μιλάμε για ένα από τα πιο πολυσύχναστα (για ταξιδιώτες) αστικά κέντρα της Ευρώπης, οι επιλογές για διαμονή είναι πολλές και για κάθε budget.

Διαβάστε περισσότερα - Όσα αξίζει να δεις στις Βρυξέλλες


Στην Βαρσοβία

Από 172€ μετ’ επιστροφής με την Ryanair.
Μια ζωγραφιά, ειδικά όταν την δεις ντυμένη στα χριστουγεννιάτικα. Η πρωτεύουσα της Πολωνίας προσφέρει τα πάντα, από πάρκα για βόλτες, μέχρι υπέροχα γραφικά μαγαζάκια για ζεστή σοκολάτα, μέχρι υπέροχα μουσεία (τόσα πολλά μουσεία!). Δεν γίνεται, φυσικά, να χάσετε την πανέμορφη Παλιά Πόλη, όπως και την Πράγα, την πιο καλλιτεχνική και εναλλακτική συνοικία της πόλης. Η διαμονή εδώ δύσκολα θα αποτελέσει πρόβλημα οικονομικό.

Διαβάστε περισσότερα - Η Πολωνία μας ξανασυστήνεται


Στο Βερολίνο

Από 115€ μετ’ επιστροφής με την Ryanair.
Είναι το Βερολίνο η ωραιότερη πόλη της Ευρώπης; Ναι, θα σου πουν πολλοί, ναι θα σου πει κι ο συντάκτης αυτού του κειμένου. Ας είμαστε αντικειμενικοί, κι ας βάλουμε κάτω τα πειστήρια: Βάλε την ιστορία, βάλε την τέχνη, βάλε μια γερή δόση τέχνης ακόμα (επειδή το Βερολίνο είναι τέχνη), βάλε φοβερό φαγητό αλλά και τα βουρστ με ένα ευρώ στις χριστουγεννιάτικες αγορές. Βάλε τα μουσεία, βάλε τα αξιοθέατα, βάλε και το Tiergarten που ακόμα και με τα δέντρα του να περιμένουν την άνοιξη είναι σκέτη μαγεία… Το Βερολίνο μπορεί να είναι η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στο Βερολίνο


Στο Βουκουρέστι

Από 104€ μετ’ επιστροφής με την Ryanair.
Ένα μείγμα παλιού και καινούριου. Μία πόλη που μας συστήνεται μέσα από την πυκνή της ιστορία, και την επιθυμία για κάτι σύγχρονο. Είναι αλήθεια πως ένας ταξιδιώτης από την Ελλάδα (και δη την Αθήνα) θα αναγνωρίσει στο Βουκουρέστι αυτή την εσωτερική πάλη μεταξύ ανατολής και δύσης, και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για να βολτάρετε στους δρόμους και στα πάρκα του. Ή και για να το χρησιμοποιήσετε ως πεδίο εφόρμησης για εκδρομές σε γύρω πόλεις και χωριά, ή και στο εμβληματικό κάστρο του Κόμη Δράκουλα.

Διαβάστε περισσότερα - Τα καλύτερα στο Βουκουρέστι


Στην Ρώμη

Από 147€ μετ’ επιστροφής με την Ryanair.
Φήμες λένε ότι δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να επισκέφτηκε την Ρώμη και να μην την ερωτεύτηκε. Ε, και είναι λογικό. Επειδή η Ρώμη μπορεί να σου προσφέρει ό,τι είχες ονειρευτεί. Αν ήθελες κάτι ρομαντικό, το έχει (και με το παραπάνω). Αν ήθελες να χαλαρώσεις, θα ξεχάσεις τι σημαίνει “ευθύνη”. Αν θες να δεις αξιοθέατα και μουσεία… υποθέτουμε ότι δεν χρειάζεται να σου πούμε εμείς ότι η Ρώμη τα έχει σε γιγάντιες ποσότητες, ε;

Διαβάστε περισσότερα - Η Ρώμη είναι έρωτας… με την πρώτη ματιά


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v