Aragosta: Resto-bar με lounge διάθεση, στο Γκάζι

Το Aragosta δεν είναι το ”κλασσικό” bar-restaurant. Zεστή lounge ατμόσφαιρα με ποιοτικό φαγητό, άνετος χώρος στο bar, αλλά και μουσική που... προσαρμόζεται στη διάθεση του κόσμου συνθέτουν την πρόταση του ανακαινισμένου χώρου στο Γκάζι. Δοκιμάσαμε τις σπεσιαλιτέ του και ζήσαμε την ατμόσφαιρα.
Aragosta:  Resto-bar με lounge διάθεση, στο Γκάζι

του Γιώργου Σιταρά

Το Aragosta είναι σαν νόμισμα με δύο όψεις: Η μια, η καλοκαιρινή, αφορά το γνωστό bar-restaurant, που βρίσκεται στην καρδιά του Αδάμαντα, στη Μήλο και μετά από πορεία ετών, συγκαταλέγεται στα must του νησιού.

Η άλλη όψη, η χειμωνιάτικη - που θα μας απασχολήσει περισσότερο - αφορά το ανακαινισμένο Aragosta (σημαίνει αστακός) στο Γκάζι. Μια παρουσία που συνδυάζει ζεστή lounge ατμόσφαιρα με ποιοτικό φαγητό, άνετο χώρο στο bar, αλλά και μουσική που εναλλάσσεται, ώστε αφού συνοδεύσει αρμονικά το φαγητό να... ζωηρεύει όσο περνά η ώρα, ακολουθώντας τη διάθεση του κόσμου, ακόμη και στο επιλεγμένο ελληνικό ρεπερτόριο.

Εξίσου φιλική με το περιβάλλον (μας άρεσε το ξύλινο πάτωμα και ο τρόπος που δένει ο χώρος με τη στέγη της αποθήκης, που... προϋπήρξε στο χώρο) είναι και η εξυπηρέτηση, είτε πρόκειται για φαγητό, είτε για ένα ποτό στα τραπέζια κοντά στο bar.

Ψηλοτάβανο και με καλό εξαερισμό, το Aragosta δίνει μια αίσθηση ευχάριστης ”άπλας”, που προς το παρόν (διότι η νέα του μορφή δεν έχει ακόμη ”ανακαλυφθεί” από τόσο πολλούς), δεν θα χαλάσει ούτε από την αυξημένη κίνηση του Σαββατοκύριακου.

Στα ”συν”- για όσους εκτιμούν το καλό φαγητό, με φαντασία αλλά χωρίς περιττή επιτήδευση - η κουζίνα. Την οποία επιμελείται προσωπικά εις εκ των δύο ιδιοκτητών, ο σεφ Στράτος Αργυρίου.

Δοκιμάσαμε και προτείνουμε, ”μελιτζάνες... τριώροφες” (Ροδέλες με ντομάτα και χαλούμι στη σχάρα) για ορεκτικό (7,20 ευρώ), ή λαχανικά σχάρας (6,80 ευρώ) αρωματισμένα με δενδρολίβανο και σάλτσα από γιαούρτι.

Ακόμα, σαλάτα Aragosta (7,10 ευρώ - με φρέσκο σπανάκι, άνιθο, φρέσκο κρεμμύδι και σάλτσα Φιλαδέλφεια) και τις καταπληκτικές ”καραμέλες τρικολόρε” (11,90 ευρώ - γεμιστές με σπανάκι και ρικότα σε σάλτσα ρόκας), κατά τη γνώμη μας σίγουρα ένα από τα καλύτερα πιάτα του.

Πρόσθετο πλεονέκτημα (το ανακαλύπτουν έστω και καθυστερημένα αρκετά από τα καλά εστιατόρια των Αθηνών), το γεγονός ότι οι τιμές δεν ξεφεύγουν από την... λογική.

Ένα πλήρες γεύμα για δύο άτομα (δύο ορεκτικά, μια σαλάτα δύο κύρια πιάτα) θα κοστίσει 40-50 ευρώ, χωρίς το κρασί (η κάβα διαθέτει περίπου 40 ελληνικές ετικέτες), ενώ η τιμή του ποτού στο bar είναι στο σύνηθες επίπεδο των 7 ευρώ.

Hit: Ο μικρός εσωτερικός ”ημιώροφος” (προσέξτε τον σε μία από τις φωτό) που προσφέρει θέα σε όλο το υπόλοιπο μαγαζί, μαζί με μια αίσθηση prive που τον καθιστά ιδανικό για μικρές συγκεντρώσεις, αυτών που θέλουν να είναι σε πραγματικά ”στενό κύκλο”.

Σημειώστε, επίσης, ότι ο σεφ ετοιμάζει ήδη ”γιορτινά” πιάτα για τις βραδιές των ρεβεγιόν, χωρίς προκαθορισμένο menu, αλλά με ελάχιστη κατανάλωση κατ’ άτομο τα 40 ευρώ.

Στα μείον, το γενικότερο πρόβλημα της περιοχής σε σχέση με το parking, τουλάχιστον τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου. Θα χρειαστείτε λίγη… υπομονή, εκτός αν προσέλθετε σχετικά νωρίς, για τα δεδομένα της περιοχής (προ της 23ης ώρας)

Το Aragosta... ξεκουράζεται τις Δευτέρες, αλλά και το βράδυ της Κυριακής, καθώς τη συγκεκριμένη μέρα προηγείται ένα πολύ ζωντανό barbeque party, το μεσημέρι (13.00-19.00) με ελληνική μουσική και διεθνή... ποτά! Διαθέσιμο, κατόπιν συνεννόησης και για business εκδηλώσεις.

Bar– Restaurant Αragosta,

Βουτάδων 58, Γκάζι

τηλ. Κρατήσεων, 210 3462092

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v