Η έξοδος του Σαββάτου: Βαλκάνια γίναμε!

Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε βαλκανική κουζίνα αξιώσεων στην Αθήνα και τα χάλκινα του Goran Bregovic σε όλο τους το ξεσηκωτικό μεγαλείο.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βαλκάνια γίναμε!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα λαμπάκια έχουν ήδη αρχίσει να μας προκαλούν επιληψία και τα Σαββατοκύριακα είναι μια καλή αφορμή για εορταστικές εξόδους σε μια πόλη που το εορταστικό ωράριο – παρά τα όποια παράπονα – φαίνεται να τη ζωντανεύει.

Αυτό το Σάββατο, έχουμε μπόλικες αφορμές να κατηφορίσουμε προς Αθήνα. Έχει bazaar, έχει Goran Bregovic στον Διογένη, έχει και after Χριστουγεννιάτικο party για χορό με όλους τους παραγωγούς του Εν Λευκώ. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και ένα γευστικό ταξίδι στην βαλκανική κουζίνα, τότε έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε, μια βδομάδα πριν τις «επίσημες» γιορτές.

Στάση 1: Καφεδάκι και χριστουγεννιάτικες αγορές

Η Στοά Κοραή μας προσφέρει δύο ωραιότατες αφορμές για να ξεκινήσουμε από εδώ τη σαββατιάτικη βόλτα μας. Αρχή με αχνιστό καφεδάκι στο χέρι από τα Starbucks – αγαπημένη επιλογή αυτήν την περίοδο ένα Toffee Nut Latte με αρώματα ξηρών καρπών και καραμέλας – και συνέχεια με αγορές για καλό σκοπό από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, το οποίο λειτουργεί από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ και φέτος προσφέρει χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά σε σούπερ οικονομικές τιμές, από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος.

Στάση 2η: Βουλγαρική κουζίνα στην Αιόλου

Από στοά ξεκινήσαμε, σε στοά συνεχίζουμε. Κρυμμένο στην στοά της Αιόλου σε ένα υπόγειο, το Υποβρύχιο (Αιόλου 102) αναλαμβάνει να μας μυήσει στην βαλκανική κουζίνα με συνοπτικές και άκρως οικονομικές διαδικασίες. Ο ιδιοκτήτης Μilen Chervenkov σερβίρει καθημερινά διαφορετικά πιάτα ημέρας και μεζέδες, μαγειρεμένους με μεράκι. Εδώ δοκιμάζουμε, μεταξύ άλλων, σε πορσελάνινα πιάτα μοσχαρίσιο λουκάνικο και τρυφερά φιλετάκια κοτόπουλου, σαλάτα με καυτερή κόκκινη πιπεριά, σουπιές με σπανάκι, λαχανόρυζο και μουσακά. Από το Υποβρύχιο θα φύγετε χορτασμένοι με κάτι λιγότερο από 10€, ενώ διαθέτει και δωρεάν wi-fi για να μοιραστείτε την ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με τους φίλους σας.

Στάση 3η: Καλάσνικοφ στον Διογένη!



Δεν ξέρουμε ποιος το σκέφτηκε, αλλά η ιδέα ήταν εξαιρετική. Από τη μία οι λαϊκές καταβολές και τα βαλκανικά ηχοχρώματα της Γιώτας Νέγκα, από την άλλη η διονυσιακή μαγεία των μελωδιών και των ήχων του Bregovic, και στη μέση ένα φεστιβάλ που «ενώνει» τους δύο αυτούς καλλιτέχνες σε μια ιδιαίτερη μουσικά σύμπραξη. Ο λόγος για το Athens Music Festival, το οποίο κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο φιλοξενώντας τους δύο καλλιτέχνες στη σκηνή του Διογένη, στη Συγγρού. Η συναυλία ξεκινά στις 21.00 και τα εισιτήρια πωλούνται από 10€ (όρθιοι) και 20€ (καθήμενοι). 

Εναλλακτικά, δηλώνετε συμμετοχή στον διαγωνισμό μας και κερδίζετε διπλές προσκλήσεις για την μοναδική αυτή συναυλία.  

Στάση 4η: En lefko Xmas Party

Κατεύθυνση προς Ρομάντσο για το τελειωτικό «χτύπημα» της βραδιάς. Χορός μέχρι πρωίας στο πιο ξέφρενο χριστουγεννιάτικο party, στο οποίο συμμετέχουν 17 Djs σε τρία διαφορετικά stages για τα… αυτιά μας μόνο: Νίκος Δρογώσης, Kafka, Laternative (Σταύρος Διοσκουρίδης & Παναγιώτης Μένεγος), Γιώργος Μπακαλάκος (ΝΤΕΙΒΙΝΤ), Εύα Μπουντούρη, Μανώλης Οικονόμου, Σπύρος Παγιατάκης, Σάκης Τσιτομενέας, Inspiro, Δημήτρης Κεσσές (sek), Harry Varzabetian, Blue Lagoon (Kormoranos), Κωνσταντίνος Δαγκριτζίκος (six d.o.g.s.), Κωνσταντίνος Καλφακάκος, ! miguel και Ηλίας Φραγκούλης θα βρίσκονται στα decks του Ρομάντσο από τις 23.00 μέχρι όσο πάει. Είσοδος 10€, με ποτό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v