Τα beach bars της Αττικής που μας βάζουν σε mood διακοπών
Ξαπλώστρες πλάι στο κύμα, κοκτέιλ με θέα το ηλιοβασίλεμα, τροπικά σκηνικά και πάρτι που κρατούν μέχρι το πρωί σε αγαπημένα μπητσόμπαρα της Αττικής.
Ξαπλώστρες πλάι στο κύμα, κοκτέιλ με θέα το ηλιοβασίλεμα, τροπικά σκηνικά και πάρτι που κρατούν μέχρι το πρωί σε αγαπημένα μπητσόμπαρα της Αττικής.
Το κύμα ξεκινά να (μας τα) σκάει και πάνω του παίζουν χαλαρά beats αλλά και ανεβαστικοί ρυθμοί που κάνουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες πιο όμορφες. Δροσερά κοκτέιλ και ποτά συνοδεύουν τα λικνίσματα και το φεγγάρι πάνωθέ μας ασημένο τάλιρο, ενώ τσακίζουμε ένα κλαμπ σάντουιτς για τις λιγούρες.
Τα μπητσόμπαρα της Αττικής είναι η δόση διακοπών που όλοι χρειαζόμαστε μέχρι να φύγουμε επιτέλους για διακοπές (ή για να σπάσουμε τη θλίψη της επιστροφής) κι εμείς συγκεντρώνουμε πέντε από τα αγαπημένα μας για ποτά και φαγητό πλάι στο κύμα.
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλ: 697 036 7684
Ένα από τα πιο γνωστά all day beach bars της παραλιακής, το Bolivar απλώνεται μέσα στην οργανωμένη πλαζ του Αλίμου, σε ένα τροπικό σκηνικό με φοίνικες, πράσινο, λευκή άμμο και άνετες ξαπλώστρες στη σκιά, μια ανάσα από την Αθήνα.
Εδώ μπορείς να ξεκινήσεις από νωρίς με βουτιές και άραγμα δίπλα στο κύμα, ενώ για τους πιο δραστήριους υπάρχει water park, καθώς και δυνατότητα ενοικίασης κανό και ποδηλάτων θαλάσσης. Το εστιατόριο και το beach bar αναλαμβάνουν να καλύψουν τις ανάγκες σου σε καφέ, ποτό, κοκτέιλ και φαγητό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όμως μετά τη δύση του ήλιου το Bolivar αλλάζει πρόσωπο και μετατρέπεται σε ένα από τα μεγαλύτερα dance spots της Αθήνας. Για είσοδο και απλή ξαπλώστρα, υπολόγισε συνολικά 16€ το άτομο τις καθημερινές και 20€ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει Salsa και Bachata βραδιές, Afro και Latin parties, sunset events και μεγάλα live με διεθνή ονόματα, όπως οι Deborah De Luca, Vintage Culture, John Digweed, Gordo, Âme, Kevin de Vries και Faithless σε DJ set – δες το πρόγραμμα εδώ. Το απλό ποτό στα 12€, τα κοκτέιλ στα 15€.
Νηρέως 38, Νέα Μάκρη
Μια ανάσα από την παραλία Μπρεξίζα, το The Beach House είναι ένα χαλαρό και πολύχρωμο coffee και cocktail spot, με τα τραπεζάκια και τα αναπαυτικά πουφ του να απλώνονται στο γκαζόν, ανάμεσα σε φοίνικες και με θέα στη θάλασσα.
Η όμορφη διακόσμηση, οι ανεβαστικές μουσικές και η φιλική ομάδα του δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για απογευματινό καφεδάκι ή ποτό μετά τις βουτιές σου. Και μιας και λέμε για ποτά, από τον κατάλογο ξεχωρίζουν το δροσερό Aegean Breeze με τζιν, βασιλικό, αγγούρι και tonic, το Italian Paloma με τεκίλα, Aperol και pink grapefruit, το Pornstar με βότκα και passion fruit, αλλά και τα κλασικά Mojito, Margarita και Aperol Spritz. Τα κοκτέιλ κοστίζουν περί τα 7,50€, ενώ υπάρχει και ενδιαφέρουσα ποικιλία από μπίρες, με ετικέτες από τοπικές ζυθοποιίες, IPA, Pale Ale και λοιπά παρακλάδια τους για να δοκιμάσεις.
Μιαούλη 12, Ζούμπερι, τηλ.: 698 697 2042
Μπαρο-θεσμός στην παραλία του Ζούμπερι εδώ και χρόνια, ο Ινδιάνος ανοίγει από το πρωί για καφέ και βουτιές και παραμένει ανοικτός μέχρι το βράδυ για ποτό, κοκτέιλ και χάζι στη θάλασσα.
Η ατμόσφαιρά του είναι χύμα, ανεπιτήδευτη και άκρως καλοκαιρινή, με δωρεάν ξαπλώστρες, τραπεζάκια και αιώρες, αλλά και έναν πολύ όμορφο εσωτερικό χώρο για όταν θες να ξεφύγεις λίγο από τον ήλιο. Η παραλία μπροστά είναι καθαρή, με λεπτό βοτσαλάκι που δεν ενοχλεί καθόλου και κρυστάλλινα νερά, αν και τα λεία βραχάκια πιο μέσα θέλουν προσοχή. Στον κατάλογο θα βρεις και χορταστικές επιλογές για συνοδεία, όπως burger, club sandwich και σαλάτες, αλλά και ποικιλίες κρεατικών.
Στα δυνατά του χαρτιά είναι και τα events του, αφού συχνά διοργανώνει θεματικά πάρτι και live βραδιές, από afro house afternoons με live vocals μέχρι συναυλιακά lives με rock’n’roll διάθεση, που ταιριάζουν γάντι στο ξέγνοιαστο beach vibe του. Το απλό ποτό στα 8€.
Λεωφ. Αθηνών Σουνίου 48, 5χιλ, Ανάβυσσος, τηλ: 690 730 6783
Κρυμμένο από τον δρόμο και στημένο πάνω από τη θάλασσα, το Νήσος θυμίζει περισσότερο με μπαράκι κάποιου νησιού παρά με beach bar της Αττικής. Ψάθινες ομπρέλες, ξύλινα τραπέζια, σκαμπό από κορμούς, κοχύλια και χαλικάκι συνθέτουν ένα ανεπιτήδευτο σκηνικό με υπέροχη θέα στο γαλάζιο, υπό τους ήχους reggae, funk και groovy μουσικών.
Λειτουργεί με self service και προσφέρεται εξίσου για πρωινό καφέ, απογευματινή μπίρα και βραδινό κοκτέιλ κάτω από το φεγγάρι, αφού η φάση εδώ συνεχίζεται και μετά τη δύση του ήλιου με μπόλικα Djs sets για όλο το καλοκαίρι. Από την μπάρα ξεχωρίζουν το Jamaican Boy με ρούμι και μάνγκο, το Dry Rock με Aperol και passion fruit και η Paloma με τεκίλα και ροζ γκρέιπφρουτ. Αν πεινάσεις ετοιμάζει και τιμιότατες πίτσες Μαργαρίτα και Σπέσιαλ.
Το Νήσος δεν διαθέτει ξαπλώστρες: λίγα σκαλάκια πιο κάτω σε περιμένει μια άνετη βοτσαλωτή παραλία με καθαρά νερά και άπλετο χώρο για ψάθα και πετσέτα. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 10€.
ΕΟ91, Ανάβυσσος 190 13, τηλ.: 22910 41307
Νέα άφιξη στην Ανάβυσσο, το Kiboko έχει στηθεί σε έναν προστατευμένο κολπίσκο ανάμεσα στα βράχια, χαρίζοντας την αίσθηση ότι έχεις απομακρυνθεί πολύ περισσότερο από την Αθήνα απ’ όσο πραγματικά έχεις. Άνετες ξαπλώστρες, χαλαρές μουσικές, προσεγμένο service και ανεμπόδιστη θέα στον Σαρωνικό συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό για να αράξεις όλη μέρα, με το ηλιοβασίλεμα να αποτελεί έναν από τους καλύτερους λόγους για να μείνεις ως αργά. Υπάρχει δωρεάν ζώνη με ομπρέλες χωρίς ελάχιστη κατανάλωση, ενώ οι απλές ξαπλώστρες κοστίζουν 20€ τις καθημερινές και 60€ τα Σαββατοκύριακα.
Στον κατάλογο θα βρεις από τοστ, club sandwich και σαλάτες μέχρι pinsa, empanadas, κριθαρότο γαρίδας, burger από μοσχαρίσιο brisket και φιλέτο κοτόπουλου. Για την ώρα του ποτού, δοκίμασε το φρουτώδες Caramelita με ρούμι και passion fruit, το Kiboko Zombie με spiced rum και ανανά ή το Sunset Affair με τζιν, μανταρίνι, τριαντάφυλλο και μούρα, ιδανικό –προφανώς– την ώρα που πέφτει ο ήλιος.
Συχνά πυκνά διοργανώνει θεματικά events και live happenings. Τα κοκτέιλ από 12€ έως 15€, το απλό ποτό στα 10€.