Πού θα δούμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι;

Η Πανσέληνος του Αυγούστου είναι εδώ, κι εμείς δεν ξέρουμε από πού να την (πρωτο)απολαύσουμε όπως της αξίζει.
Πού θα δούμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι;
της Ηρώς Κουνάδη

Ατμοσφαιρικές μουσικές σε αρχαιολογικούς χώρους λουσμένους στο φως της Πανσελήνου; Ή βραδινές βουτιές στο φεγγαρόφωτο; Μεθυστικά κοκτέιλ με θέα στο 2.481ο αυγουστιάτικο φεγγάρι που βλέπει η Ακρόπολη; Ή ρομαντζάδα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με swing μουσικές έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης; Εσείς από πού θα δείτε το αυγουστιάτικο φεγγάρι;

Φεγγάρι με Ιστορία

Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα είναι ανοιχτός για το κοινό, και με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 μέχρι τα Μεσάνυχτα, για να χαζέψετε την Πανσέληνο να καθρεφτίζεται στη θάλασσα από ένα εκ των πιο ατμοσφαιρικών σημείων της Αττικής.

Ανοιχτός θα είναι και ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας, από τις 20.30 έως τις 23.30, που θα φιλοξενήσει και συναυλία της Σόνιας Θεοδωρίδου, επίσης με ελεύθερη είσοδο.

Στην αυλή του Μουσείου της Ακρόπολης οι Swingin’ Cats θα μας ξεσηκώσουν με –τι άλλο;– swing μελωδίες και πολύ χορό. Το Μουσείο θα έχει ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 μέχρι τα Μεσάνυχτα.

Τέλος, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

- Παράσταση χορού και μουσικής από τον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο του Μπαλέτου της Κρατικής Τηλεόρασης της Κούβας, Alejandro Ceballos και τον συνθέτη και ερμηνευτή αρχαίας ελληνικής λύρας Νίκο Ξανθούλη στο αίθριο του Μουσείου, ώρα 20.30.

- Αρχαιολόγοι του Μουσείου και Ξεναγοί του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών θα αφηγηθούν άγνωστες και άκρως γοητευτικές ιστορίες της νύχτας που αφορούν ορισμένα από τα διασημότερα εκθέματά του.

- Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκθέσεις σύγχρονης κεραμεικής, γλυπτικής και εικαστικής δημιουργίας θα παρουσιάσουν τα έργα τους που βρίσκονται εκτεθειμένα στο καφέ και στον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του.

- Στην αίθουσα του βωμού (αιθ. 34) ο Νίκος Ξανθούλης θα ερμηνεύσει στο πιάνο τις μουσικές του σεληνόφωτος από γνωστά ελληνικά τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου.

Φεγγάρι… θαλασσινό

Είτε είστε λάτρεις του βραδινού μπάνιου, είτε δεν έχετε κάνει ούτε μια βουτιά στο φεγγαρόφωτο φέτος, η αυγουστιάτικη Πανσέληνος είναι η ιδανική ευκαιρία να το (ξανα)κάνετε. Σε παραλίες όπως το Καβούρι, η Ανάβυσσος, η Ερωτοσπηλιά (που θα έχει κόσμο), το Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη (που δεν θα έχει), οι βραδινές βουτιές σας θα είναι ασφαλείς, και το ρομάντζο της Πανσελήνου που καθρεφτίζεται στη θάλασσα εγγυημένο.

Διαβάστε περισσότερα - Οι καλύτερες παραλίες για βραδινό μπάνιο στην Αττική

Φεγγάρι από ψηλά

Οι ταράτσες της Αθήνας θα έχουν, εννοείται, την τιμητική τους απόψε. Εμείς λέμε να πιάσουμε σαιζλόνγκ στην ταράτσα του Bios για κοκτέιλ με θέα Ακρόπολη (και happy hour μέχρι τις 21.00), και εν συνεχεία να κάνουμε… ταράτσα-hoping στο κέντρο, για δροσερά ποτάκια στο πάντα αγαπημένο Couleur Locale, το οικονομικότατο Λουκούμι, και τα νεοαφιχθέντα Zillers, La Vista Optimista και Status Sky Bar. Αναλυτικές πληροφορίες και τιμές για όλα τους έχουμε εδώ, ενώ αν προτιμάτε την ταράτσα σας συνδυασμένη με φαγητό, θα κάνετε κλικ εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v