Οι νέες και ωραίες ταράτσες της πόλης

Μπαρ και εστιατόρια ανοίγουν σε ταράτσες της πόλης και φέρνουν τη δροσιά που τόσο χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαίρι.
Οι νέες και ωραίες ταράτσες της πόλης

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μια γουλιά κοκτέιλ και απέναντι η Ακρόπολη να στολίζει τον ορίζοντα. Μια γαστριμαργική εμπειρία από… ψηλά με φόντο την φωτισμένη Μακρυγιάννη ή τις Στύλες του Ολυμπίου Διός.

Οι νέες ταράτσες της πόλης δίνουν έναυσμα για να συνεχιστεί ιδανικά το καλοκαίρι μας και εμείς τις τιμάμε απολαμβάνοντας σούπερ κοκτέιλ και δημιουργικές γεύσεις κάτω από τα αστέρια.

Belleville
Αγησιλάου 88, Αθήνα, τηλ: 2103478538

Σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασσικό στην Αγησιλάου, η ομάδα πίσω από το Belleville παραμένει σε εγρήγορση… καλοκαιρινή, στήνοντας τον νέο πολυχώρο της πόλης σε τρία επίπεδα. Προς το παρόν, η ταράτσα μας μαγνητίζει εύκολα αφού κοιτά στα μάτια την Ακρόπολη (και… λοξοκοιτά τον Λυκαβηττό), παίζει ωραίες μουσικές και σερβίρει δυνατά κοκτέιλ για τις καλοκαιρινές νύχτες κάτω από τα αστέρια. Πιάνουμε τραπεζάκι ή σταντ και παραγγέλνουμε σούπερ κοκτέιλ από τη λίστα που έχει φτιάξει ο Μάριος Ηλιόπουλος, head bartender του Six Dogs: Typewriter με Havana Club 3 Anos, λικέρ Κάστρο μέλι, χυμό ανανά, χυμό λεμόνι, νερό καρύδας, φρέσκια πιπερόριζα, Bitters πορτοκάλι-μανταρίνι και αφρό καρύδας και Pink Vespa με Beefeater London Dry Gin, σιρόπι αγαύης, φρεσκοστυμμένο χυμό lime, πουρέ φράουλα και σόδα πιπεροριζας, συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας. Τα «απλά» ξεκινούν από 8€, ενώ τα signature από 9€. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Modern rooftop dining
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, στο rooftop του ξενοδοχείου Αthenswas, τηλ: 210 9200240

Άνοιξε προ μερικών μηνών στον όγδοο όροφο του design luxury hotel Αthenswas και προσφέρει απλόχερα θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τις Στύλες του Ολυμπίου Διός, από το μπαλκόνι του αλλά και από το σούπερ μοντέρνο εσωτερικό του. Θέα που συνδυάζεται άψογα με την ρετρό αισθητική των 30s και τις γαστριμαργικές δημιουργίες του Θέμη Παπαδόπουλου και του Μιχάλη Μπίρτσιου. Τα πιάτα εμπνέεονται από την γαλλική κουζίνα, αλλά και την δημιουργική ελληνική, χωρίς να λείπουν οι ιαπωνικές fusion πινελιές. Τα μεσημέρια το casual μενού περιλαμβάνει ποικιλία burgers, ζυμαρικά σε διάφορους συνδυασμούς και δροσερές σαλάτες, ενώ το βράδυ «παίζουν» δημιουργίες όπως σούπα με πράσινα σπαράγγια, ταλαγάνι και αβγό, ριζότο οστρακοειδών ή σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ από παστινάκι και σάλτσα κρασιού. Για ένα πλήρες δείπνο με θέα που κόβει την ανάσα – αλλά όχι την όρεξη – υπολογίστε περί τα 40€/ άτομο, χωρίς κρασί.

Balcony
Βεΐκου 1 και Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, τηλ: 2114118437

Ούτε μήνα δεν έχει κλείσει το νέο γευστικό spot στο Κουκάκι, το οποίο – σωστά μαντέψατε – φιλοξενείται στο μπαλκόνι ενός υπέροχου νεοκλασσικού στη Βεϊκου. Η βεράντα του, πράσινη και δροσερή, μας υποδέχεται για μεσημεριανό και δείπνο με μενού που ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αντλώντας υλικά και γεύσεις «ψαγμένες». Το μεσημέρι κυριαρχούν οι μεζέδες όπως τοματοκεφτέδες Σαντορίνης «πειραγμένοι», σουγάνια (κρεμμυδοντολμάδες) Μυτιλήνης, μανιάτικα τσαΐτια (χορτόπιτες που ψήνονται στη σχάρα) και μους ταραμά με αμύγδαλο και γλυκάνισο. Το βράδι, με θέα τη φωτισμένη Μακρυγιάννη και το Μουσείο Ακρόπολης δοκιμάζουμε καπνιστό χταποδάκι με μους μελιτζάνας, νεροβούβαλο Κερκίνης entrecote και κριθαρώτο με κωλοχτύπα. Ένα πλήρες δείπνο στο Balcony, χωρίς κρασί, θα σας στοιχίσει περί τα 20-30€, αναλόγως τις επιλογές σας.

Peace of Mind
Πλ. Υμηττού 3, Υμηττός, τηλ: 21 0762 1880

Από το κέντρο μεταφερόμαστε στα… ψηλά, εκεί όπου στην πολυσύχναστη πλατεία του Υμηττού κάτι νέο και αεράτο μυρίζει. Είναι ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές; Είναι τα δροσερά cocktails δια χειρός Θάνου Κριμπούρα που ανεβαίνουν στην όμορφη ταράτσα, αλλά και στα τραπεζάκια έξω; Μάλλον είναι όλα μαζί, σε αυτό το hip espresso & cocktail bar το οποίο υπόσχεται «γαλήνη μυαλού», αλλά και νύχτες (και μέρες) ραστώνης στην άνετη ταράτσα του συνοδεία ωραίων ξένων μουσικών. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την δροσερή σπιτική τους Sagria και το Spicy Mule, με homemade σιρόπι τσίλι, ανανά, λεπτές φέτες αγγουριού και κόκκους καυτερού πιπεριού καγιέν. Τα ποτά ξεκινούν από 6€, τα cocktails από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v