Περνάμε και τον Αύγουστο καλά στην Αθήνα

Η μισή παρέα λείπει διακοπές, η Αθήνα είναι άδεια. Ε και; Περνάμε και μόνοι μας καλά στην πόλη τον Αύγουστο.
Περνάμε και τον Αύγουστο καλά στην Αθήνα

Δρόμοι άδειοι, ηρεμία και γαλήνη. Αυτή είναι η Αθήνα τον Αύγουστο και η αλήθεια είναι πως μας αρέσει.

Πολύ.

Όσον αφορά το τι θα κάνουμε για να περάσουμε καλά, έχουμε επιλογές. Ακόμα και αν το 80% της παρέας λείπει διακοπές.

Επανεκδόσεις κάτω από τα άστρα

Καλοκαίρι Αυγούστου στην Αθήνα σημαίνει (και) θερινό με ποπ κορν και μπύρα κάτω από τα αστέρια του αττικού ουρανού. Όταν μάλιστα το θερινό περιλαμβάνει επανεκδόσεις κλασσικών ταινιών του παγκόσμιου σινεμά, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Και από αυτές, φέτος άλλο τίποτα: Χίτσκοκ, Κόπολα, Κάπρα, Παζολίνι και ένα σωρό ακόμα σινε-θρύλοι «καταλαμβάνουν» τα θερινά της Αττικής και μας δίνουν μπόλικες προτάσεις για όμορφες βραδιές με κλασσικό, παλιό, καλό κινηματογράφο.

Δείτε εδώ μερικές επιλεγμένες επανεκδόσεις και εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των κινηματογράφων για να επιλέξετε εσείς την κλασσική ταινία που θα απολαύσετε. 

Το σινεμά στο σπίτι μας

Μια κανονική κινηματογραφική αίθουσα στο σαλόνι σας. Γιατί όχι; Αυτό το καλοκαίρι τα κανάλια Novacinema φέρνουν στις οθόνες μας την αφρόκρεμα του κινηματογράφου. Και τον Αύγουστο τα πράγματα είναι… σοβαρά και γεμάτα πρεμιέρες με την προβολή της υποψήφιας για τρία Όσκαρ ταινίας, «Brooklyn», της συναρπαστικής κωμωδίας, «Ο Αρχάριος», με τους ταλαντούχους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αν Χάθαγουεϊ, της  αληθινής ιστορίας «Ανίερη Συμμαχία» με τον Τζόνι Ντεπ σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του και την υποψήφια για 6 Όσκαρ ταινία «Carol» με τη συγκλονιστική Κέιτ Μπλάνσετ.

Βουτιές στην άδεια Αθήνα

Όταν όλοι έχουν πάρει άδεια, εμείς αναζητούμε δροσιά και μας αρέσει που η Αθήνα είναι άδεια. Επίσης μας αρέσουν οι πισίνες στις ταράτσες – λουξ και μη- ξενοδοχείων, οι οποίες πλέον αδειάζουν και επιτρέπουν μεγαλύτερες… απλωτές μια ανάσα από το σπίτι μας. Δείτε εδώ μερικές από τις πιο οικονομικές επιλογές για βουτιές στο κέντρο και τα προάστια της πόλης και εδώ την βραδινή προσφορά του Χίλτον, το οποίο ανοίγει δωρεάν την πισίνα του κάθε Πέμπτη βράδυ

Κοκτέιλ στην ταράτσα

Ωραίες μουσικές, σούπερ θέα από ψηλά, ακόμα πιο σούπερ δροσερά κοκτέιλ στο χέρι: Φρούτα του πάθους μπλέκονται με ρούμια, το τζίντζερ κάνει παιχνίδι ονειρεμένο με την βότκα και ενισχύεται από μπίτερς και σιρόπια. Τι καλύτερο για ένα βράδυ Σαββάτου ή καθημερινής; Μπαρ με ταράτσα και «δυνατές» προτάσεις σε κοκτέιλ παραμένουν ανοικτά και περιμένουν να τα τιμήσουμε – μόνοι ή με παρέα.

Δείτε εδώ τις αγαπημένες μας προτάσεις και εδώ τις πιο low budget διευθύνσεις για φτηνά κοκτέιλ με ή χωρίς ταράτσα. 

Το λονδρεζικό τσίρκο είναι εδώ

Ναι, μιλάμε για τους Tiger Lillies, το λονδρέζικο τρίο μας έχει μαγέψει και που φέτος παρουσιάζει τη νέα του δουλειά: ένα ταξίδι στο underground μεταπολεμικό Παρίσι των πλανόδιων καλλιτεχνών και του περιθωρίου, με όχημα τη θρυλική μορφή της Edith Piaf. Ακούγεται ενδιαφέρον και κάτι μας λέει ότι θα είναι ακόμα καλύτερο live. Στις 23 Αυγούστου στις 21.00, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Προπώληση εισιτηρίων από εδώ.

Παρθένο ροκ εν ρόλ

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε. Έρχονται συχνά πυκνά και το εκτιμούμε. Είναι οι Clutch, οι αμερικάνοι ροκ εν ρόλερς που ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν καλά σε ξεσηκωτικά λάιβ που συνήθως είναι sold out. Με νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους έρχονται στη σκηνή του Gazi Music Hall στις 24 Αυγούστου για να την γκρεμίσουν το παρουσιάσουν. Εισιτήρια από εδώ. 

Επιτραπέζια στη βεράντα

Ή στο μπαλκόνι, ή στο σαλόνι με κλιματισμό, ή στην αυλή ή στον κήπο. Το πού θα το βρείτε εσείς. Το μόνο που χρειάζεται να βάλετε έξτρα είναι ένα καλό, ψυχαγωγικό επιτραπέζιο, μερικές φιάλες κρασάκι, και καλή παρέα. Η διασκέδαση μετά, είναι κάτι παραπάνω από εγγυημένη.

Για όσους αναζητούν επιτραπέζιες προτάσεις, έχουμε τις καλύτερες και δοκιμασμένες εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v