«Κρυμμένα» μέρη στην Αθήνα για βραδινές εξόδους

Ξύλινα μπητσόμπαρα στους βράχους, ησυχαστήρια με τραπεζάκια και θέα πράσινη και μεζέδες με φόντο αρχαία Αθήνα.
«Κρυμμένα» μέρη στην Αθήνα για βραδινές εξόδους
Είναι γνωστά, αλλά όχι δημοφιλή. Είναι «κρυμμένα», αλλά όχι μη προσεγγίσιμα. Είναι όμως εγγύηση και μπορούν να γεμίσουν όπως πρέπει – και θέλουμε – τα βράδια μας στην πόλη. Με νοστίμιες, με ποτό, με θέα, με ατμόσφαιρα με κάτι που θα μείνει.

Είναι τα «κρυμμένα» μέρη της πόλης που αξίζει να ανακαλύψετε σε φόντο βραδινό.

Ξεκινάει μια Καλοπούλα για Υμηττό

Πανύψηλα πεύκα, καλαμένιες ομπρέλες, χτιστά πεζούλια, πολύχρωμες τριανταφυλλιές και μια πηγή που πλημμυρίζει τον χώρο με τον ζεν ήχο του νερού, συνθέτουν το σκηνικό της αμφιθεατρικά χτισμένης Καλοπούλας, το επίσημο όνομά της οποίας είναι «αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής». Εδώ θα πιάσετε θέση στα ξύλινα παγκάκια της, τα οποία μοιάζουν με εκείνα του πικ νικ, παρέα με μπύρες ή κάποιο σνακ από το αναψυκτήριο και θα απολαύσετε την υπέροχη θέα, ξεχνώντας για λίγο ότι βρίσκεστε στην Αθήνα.

Για να έρθετε εδώ, θα ανηφορίσετε την λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως (τον κεντρικό δρόμο στην Καισαριανή) και θα συνεχίσετε ευθεία στην προέκταση του φτάνοντας στο δάσος, αφού πρώτα περάσουμε από την Μονή Καισαριανής. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι και (λίγο μετά) τη δύση του ήλιου. 

Το κρυμμένο beach bar στα Λιμανάκια

Η πιο «βραχώδης» παραλία της Αττικής δεν είναι ακριβώς παραλία με την κυριολεκτική έννοια του όρου, όμως φιλοξενεί ιδανικά τις βουτιές μας: ημερήσιες ή βραδινές. Σκαρφαλωμένο πάνω στα βράχια που την πλαισιώνουν, βρίσκεται και το μοναδικό μπητσόμπαρο της περιοχής, το οποίο διαθέτει ξύλινες εξέδρες με τραπεζάκια για άραγμα και παίζει ωραίες χαλαρές και reggae μουσικές. Πρωί και βράδυ, η φάση εδώ είναι μπύρα ή κοκτέιλ στο χέρι και ρομαντικά ενσταντανέ υπό τον ήχο των νερών που σκάνε πάνω στα βραχάκια. Η μπύρα το βράδυ κοστίζει 5€.

Μεζέδες με φόντο την αρχαία Αθήνα

Στην Ποικίλη Στοά (Αγ. Φιλίππου 14, τηλ: 2103210431) θα φτάσετε διασχίζοντας την αυλή μιας παλιάς μονοκατοικίας, εκεί που το Μοναστηράκι συναντά το Θησείο. Θα βρεθείτε ξαφνικά σε μια μεγάλη ταράτσα, όπου θα τσουγκρίσετε μπύρες, θα παραγγείλετε οικονομικές ποικιλίες μεζέδων και θα αγναντέψετε το Ναό του Ηφαίστου. Υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο για μπύρα και μεζέ.

Το μυστικό μπαράκι του μετρ

Κρυμμένο σε ένα στενάκι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από την «πιάτσα» της Μακρυγιάννη, το ατμοσφαιρικό Hitchcocktales εμπνέεται από τον μετρ του σασπένς, διαθέτει τραπεζάκια σε πλήρως διακριτικό χώρο, χαμηλό φωτισμό, χαλαρή μουσικούλα και σούπερ cocktails με σινεφίλ αέρα. Το Ψυχώ, ας πούμε, φτιάχνεται με βότκα, βερμούτ και μαύρο σταφύλι, και είναι μια ωραία εναλλακτική στα γλυκά κοκτέιλ που τείνουν να γίνουν ο κανόνας στα αθηναϊκά κοκτέιλ μπαρ. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε από ένα μενού που περιλαμβάνει… τα πάντα, από ριζότο και rib eye steak μέχρι club sandwich και πιάτα ημέρας. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8,5€.

Το κρυφό ταβερνείο του Ψυρρή

Κάτω από μια μεγάλη ταμπέλα «Αναψυκτήριο» με πορτοκαλί χρώμα που θυμίζει στέκι νταλικέρηδων στην οδό Σαρρή, κρύβεται ένα ιδιόμορφο μαγειρείο – ψιλικατζίδικιο – καπνοπωλείο με λίγους και καλούς πελάτες. Το σκηνικό θυμίζει σπίτι, το μενού περιλαμβάνει ένα – άντε το πολύ δύο – πιάτα ανά ημέρα και η όλη εμπειρία εδώ είναι ο ορισμός του καλτ. Μια μερίδα πιάτου ημέρας (από κοκκινιστό με πατάτες, μέχρι ποικιλίες αλλαντικών και τυριών) κοστίζει μόλις 3,5€, ενώ η μπύρα κοστίζει 1,50.

Τα πιο «βρώμικα» βράδια στο Φάληρο

Και μερακλίδικα, βεβαίως βεβαίως. Καντίνα – μυστικό που δεν άργησε να γίνει σύνθημα, ο «Μερακλής» στο Δέλτα του Φαλήρου ψήνει καλούδια από το 1976 και ευθύνεται για την αδυναμία… κλεισίματος των σάντουιτς τα οποία τιγκάρει στα αλλαντικά και τις αλοιφές με ποικιλία που δεν παίζεται: Πάριζα, μορταδέλα, ζαμπόν, καπνιστό, αέρος, γκούντα, φέτα, πατάτες, μαγιονέζα, τυροσαλάτα, κέτσαπ και μουστάρδα. Και καλό καλοκαιράκι.

Νικόλας Γεωργιακώδης 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v