Τα καλύτερα κοκτέιλ στην Αθήνα έως 7€

Στο κέντρο, το Παγκράτι, τα Πετράλωνα και τα νότια προάστια, τα κοκτέιλ είναι φθηνά και η ζωή ωραία.
Τα καλύτερα κοκτέιλ στην Αθήνα έως 7€
της Ηρώς Κουνάδη

Απολαμβάνονται κατά προτίμηση σε τραπεζάκια έξω κάτω από τα αστέρια, και αποτελούν την πεμπτουσία του ελληνικού καλοκαιριού. Χρειάζεται, όμως, να κοστίζουν ακριβά; Όχι βέβαια! Παρακάτω συγκεντρώνουμε τα αγαπημένα μας μπαράκια, που μας σερβίρουν τέλεια κοκτέιλ σε τιμές που κυμαίνονται από 4,50€ έως 7€ το πολύ.

Στην Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530



Από 4,50€ μόλις ξεκινούν τα κοκτέιλ της πάντα κεφάτης Αρbαρόριζας, και φτάνουν μέχρι 7€ το πολύ. Οι τιμές, τους, όμως δεν είναι το μοναδικό δυνατό τους σημείο: Πρωτότυπα και άψογα εκτελεσμένα, με ελληνικά αποστάγματα ή κρασιά για βάση τους, αποκλείεται να μην σας αφήσουν με άριστες εντυπώσεις. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα.

Στον Κόκκινο Λωτό

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια



Ο «Λωτός» σκέτο για τους φίλους είναι το μοναδικό μπαρ του κέντρου στο οποίο πίνουμε κοκτέιλ με λιγότερα από 5€. Υπέροχος χειμώνα-καλοκαίρι, με τα τραπεζάκια που απλώνει στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του και το κατακόκκινο και απολύτως έθνικ εσωτερικό του. Οι επιλογές κινούνται σε κλασικά μονοπάτια: Μοχίτο, Ντάκιρις και Zombie, το δε αποτέλεσμα είναι αψεγάδιαστο. Το Μοχίτο Φράουλα είναι άψογο (και κοστίζει 4,80€) ενώ οι μουσικές κινούνται σε funk και soul μονοπάτια.

Στο Spoiled

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386



Δυο βήματα από το μετρό της Δάφνης, το Spoiled έχει εξαπλώσει τη φήμη του στα πέρατα της Αθήνας, κυρίως χάρη στα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ του. Στα 7€ θα βρείτε απίθανες επιλογές, όπως το Captain Barbossa, με ρούμι Sailor Jerry, σιρόπι κανέλας, μήλο, λεμόνι και Vinsanto, και το Candy Warhol, με βότκα αρωματισμένη με λεμόνι και πιπέρι καγιέν, εσπεριδοειδή, limoncello, μανταρίνι και αρωματικά bitters.

Στο Επί της Δεξαμενής

Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, Άνω Πετράλωνα



Στα τραπεζάκια που απλώνει στην κουκλίστικη, υπερυψωμένη αυλίτσα του δοκιμάζουμε ιδιαίτερες δημιουργίες όπως το Woman’s Perfume, με λεβάντα, λεμόνι, μαστίχα, μαρμελάδα πορτοκάλι, ζάχαρη και tonic και το In Love, με Amaretto, Porto, αγαύη, κανέλλα και λεμόνι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7€, ενώ το απλό ποτό κοστίζει μόνο 5€.

Στο Pop Up

25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681



Το μπαράκι που έφερε όλη την Αθήνα στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ του λεκανοπεδίου. Δικά μας αγαπημένα, το Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, και το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια. Αμφότερα κοστίζουν 7€. Τα απολαμβάνουμε σε τραπεζάκια στην πλατεία, ή στο εσωτερικό που κλιματίζεται, για να ακούμε και τις σούπερ μουσικές του.

Στο Alcohole

Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή



Μακράν το φτηνότερο μπαράκι των βορείων προαστίων, το διάσημο Alcohole (η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Αγίας Παρασκευής) σερβίρει καταπληκτικά κοκτέιλ –πάρτε μια ιδέα από εδώ– οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 5€. Τα παίρνετε σε πλαστικό ποτηράκι, και… απολαμβάνετε υπεύθυνα, είτε στον πολύχρωμο cozy εσωτερικό του χώρο, είτε στα πεζούλια και στη μικρή πλατεΐτσα απέναντι.

Στο Luxus

Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 213 0047353



Το εσωτερικό του θυμίζει χαριτωμένο παριζιάνικο μπιστρό, ενώ έξω, στο ήσυχο κομμάτι της Βαλτετσίου, τα τραπεζάκια του πλημμυρίζουν από κόσμο. Έχει και happy days (αντί για happy hours) κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με όλα τα ωραιότατα κοκτέιλ του στα 5€ όλη μέρα, από το μεσημέρι και μετά. Δικό μας αγαπημένο το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και lime. Εκτός… χαρούμενων ημερών, τα ποτά κοστίζουν 6€ και τα κοκτέιλ του 7€.

Στο Σπιρτόκουτο

Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα



Σταθερή αξία εδώ και κάμποσα χρόνια στα Κάτω Πετράλωνα, ανανεώνεται διαρκώς και ομορφαίνει όσο περνούν τα χρόνια, παραμένει όμως πιστό σε κάποιες σταθερές αξίες, όπως είναι οι απίθανες μουσικές του που ροκίζουν, και τα σούπερ κοκτέιλ στα 6€. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί το extra large ομώνυμο Σπιρτόκουτο, με ρούμι και πράσινο μήλο, το οποίο σερβίρεται σε κανάτα (θα μπορούσε να είναι δύο κοκτέιλ) και κοστίζει 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v