Τα καλύτερα μπαρ με θέα Ακρόπολη

Στο Μοναστηράκι, το Γκάζι και το Θησείο, τσουγκρίζουμε κοκτέιλ υπό το φως της φεγγαρόλουστης Ακρόπολης. Και τα καλοκαίρια στην Αθήνα είναι ωραία.
Τα καλύτερα μπαρ με θέα Ακρόπολη
της Ηρώς Κουνάδη

Είτε για ρομάντζο, είτε για εκείνη την υπέροχη αίσθηση αστικού καλοκαιριού, οι ταράτσες των αθηναϊκών μπαρ που βλέπουν Ακρόπολη είναι τα αγαπημένα μας σημεία συνάντησης όλο το καλοκαίρι. Τις συγκεντρώσαμε, παλιές και νέες, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Το The Zillers (Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277, φωτό κάτω) είναι η πιο πολυσυζητημένη νέα άφιξη της χρονιάς. Στον τελευταίο όροφο του νεοκλασικού που σχεδίασε ο Τσίλλερ, φτιάχνει σούπερ κοκτέιλ όπως το Ipanema, με cachaca, passion fruit, lime, μέλι και καραμέλα και θα μας θυμηθείτε (στα 8-9€) και κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη και την πλατεία της Μητρόπολης. Σημειώστε ότι στη μισή ταράτσα, που είναι σκεπαστή, απαγορεύεται το κάπνισμα.



Η ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335) είναι σαφώς το καλύτερο «εναλλακτικό» μπαρ-με-θέα-Ακρόπολη: τα γυμνά τσιμέντα και το βιομηχανικό του στιλ κάνουν τέλεια αντίθεση με τον φωτισμένο Παρθενώνα, την θέα του οποίου απολαμβάνουμε αραχτοί σε σαιζλόνγκ με κοκτέιλ και παποτά (συνδυασμός κοκτέιλ και παγωτού) στο χέρι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€.

Το A for Athens (Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3244244) μπορεί να έγινε τόσο mainstream που να στεναχώρησε όσους το είχαμε αγαπήσει από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, εξακολουθεί όμως να διαθέτει μακράν την καλύτερη θέα στην Ακρόπολη και την πλατεία του Μοναστηρακίου. Έχει και μια πολυβραβευμένη ομάδα πίσω από την μπάρα, που κάνει θαύματα με τα κοκτέιλ (οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 10€).

Το Λουκούμι (Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3234814) έχει πολύ πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραιότατες τιμές (από 6€ το ποτό, από 3,50€ οι μπύρες), παίζει δυνατά ωραίες μουσικές και μαζεύει πολύ-πολύ κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή μέχρι να αδειάσει τραπέζι. Βλέπει Ακρόπολη από τα τραπέζια στο τέρμα του μπαλκονιού, Αστεροσκοπείο από όλα τα υπόλοιπα. Αν πεινάσετε, φτιάχνει και σούπερ burgers στα 5-6€.



Το Couleur Locale (Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917, φωτό επάνω) έχει φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη, την Πλάκα και το τοπίο γύρω τους, σερβίρει ωραία καθαρά ποτά στα 7€ και συμπαθητικά κοκτέιλ στα 8-9€, ενώ αν πεινάσετε αναλαμβάνει και να σας χορτάσει με νόστιμα σνακ, finger food αλλά και κυρίως πιάτα.

Το Chocolat (Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, τηλ: 2103469077) του Θησείου μπορεί να «τσιμπάει» κατά τι τις τιμές του, έχει όμως μια από τις καλύτερες οπτικές γωνίες στην Ακρόπολη, κι αυτό μας κάνει να του τα συγχωρούμε σχεδόν όλα. Το προτιμούν κατά βάση ζευγαράκια στα πρώτα τους ραντεβού, και λάτρεις της σοκολάτας. Οι τιμές των κοκτέιλ του κυμαίνονται στα 9-10€.



Το La Vista Optimista (Ερμού 95, Μοναστηράκι, τηλ: 2103250242) είναι η πιο φρέσκια άφιξη της ταρατσο-πιάτσας γύρω από το Μοναστηράκι. Έχει να υπερηφανεύεται, εκτός από αυτό που δηλώνει το όνομά του, και για τα σούπερ κοκτέιλ του, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€.

Το Status Sky Bar (Πετράκη 28, τηλ: 2103314782) άνοιξε επίσης πριν από λίγες μέρες τις πόρτες του στον μικρό πανέμορφο πεζόδρομο της Πετράκη, κάτω από το Σύνταγμα, και σερβίρει καφεδάκι από νωρίς και ωραία κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 8€ αργότερα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v