Οι καλύτερες παραλίες για βραδινό μπάνιο στην Αττική

Ζεστά νερά, άμμος μέσα-έξω, κι ο έναστρος ουρανός στο background. Οι ωραιότερες παραλίες της Αττικής για… καλοκαιράκι, βραδινό μπανάκι.
Οι καλύτερες παραλίες για βραδινό μπάνιο στην Αττική
της Ηρώς Κουνάδη

Αν μας ρωτάτε, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με μια βουτιά κάτω από τον έναστρο ουρανό. Εξίσου λίγα πράγματα σημαίνουν στο μυαλό μας καλοκαίρι όσο ένα βραδινό μπάνιο, καθημερινή μετά τη δουλειά, ή ακόμα καλύτερα Παρασκευή μετά τη δουλειά. Κι ένας από τους πολλούς λόγους που έχουμε να αγαπάμε την Αθήνα είναι πως μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε πανεύκολα σε μια παραλία κατάλληλη για βραδινό μπάνιο, μισή ώρα μακριά από τη δουλειά –ή από το σπίτι. Κρίμα δεν είναι τέτοιες ευκαιρίες να μένουν ανεκμετάλλευτες;

Μαγιό, πετσέτες, μπύρες (προαιρετικά) και φύγαμε για…

Καβούρι


Φωτό: MyTraveler.gr

Είναι μακράν η δημοφιλέστερη παραλία της Αττικής για βραδινό μπάνιο, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλετε να απομονωθείτε και να ρομαντζάρετε, καλύτερα να την προσπεράσετε. Τα συν, από την άλλη, είναι πολλά: Απέχει 18 μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, έχει απολαυστικά βελούδινη άμμο μέσα-έξω, περίπτερα και μπαρ σε απόσταση βολής αν ξεχάσετε τις μπύρες που λέγαμε, πεντακάθαρα νερά σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, και μόνιμη ατμόσφαιρα beach party, χάρη στις παρέες που την τιμούν σχεδόν κάθε βράδυ –διαλέγετε ποια από τις μουσικές που παίζουν σας αρέσει καλύτερα, και απλώνετε πετσέτα σε απόσταση ακοής.

Πανόραμα, στο Πόρτο Ράφτη



Πανόραμα λέγεται το ταβερνάκι που βρίσκεται εδώ, πάνω από έναν μικρό, αμμουδερό κολπίσκο με καθαρά νερά και ψιλή άμμο μέσα κι έξω από το νερό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχετε να ανησυχείτε μην ζεσταθούν οι μπύρες σας μέχρι να φτάσετε, αλλά και ότι αν οι βραδινές βουτιές σας ανοίξουν την όρεξη, δεν θα χρειαστεί καν να φύγετε από την παραλία. Βρίσκεται 43 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, σε απόσταση βολής για όσους ξεκινούν από τα βορειοανατολικά ή τα Μεσόγεια.

Πευκάκια, στο Σχινιά



Ψιλή, απαλή άμμος μέσα κι έξω από το νερό, το οποίο κρίνεται σταθερά καθαρό και κατάλληλο για κολύμπι κάθε χρόνο στις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, και είναι και ιδανικό ρηχό για όσους φοβούνται τις μεταμεσονύχτιες απλωτές υπό την επήρεια του αλκοόλ και θέλουν απλώς να πλατσουρίσουν. Έξτρα μπόνους, τα (πολλά) αστέρια στον ουρανό, χάρη στην έλλειψη φωτορύπανσης που εξασφαλίζει το μεγάλο πευκοδάσος πίσω από την παραλία, και η… ησυχία σας, την οποία εγγυάται η έκταση της παραλίας. Απέχει περί τα 52 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, οπότε σας βολεύει κυρίως αν ξεκινάτε από τον βορρά.

Ζούμπερι


Φωτό: MarathonInfo.gr

Περί τα 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, βολικότατη για τους εφορμώντες από τα βόρεια, με πολλά beach bar στη σειρά από τα οποία θα ξεκινήσετε και μια μεγάλη αμμουδιά στην οποία θα καταλήξετε. Το καλύτερο, ίσως, σημείο για βραδινές βουτιές βρίσκεται μπροστά από το Diver’s Club, με αφράτη αμμουδιά και ρηχά νερά τα οποία αργούν να βαθύνουν. Οι ερημίτες προσπεράστε την κι αυτήν –προφανώς, τα beach bars της εγγυώνται ότι σχεδόν ποτέ δεν θα είστε μόνοι σας.

Ερωτοσπηλιά, στο Πόρτο Ράφτη


Φωτό: iArt.gr

Τον ρομαντισμό που της χαρίζει το όνομά της μπορεί να τον στερείται τα πρωινά λόγω πολυκοσμίας, τον ξανακερδίζει όμως πίσω τα βράδια. Πράγμα που της το αναγνωρίζει πολύς κόσμος, οπότε δεν είναι απίθανο να πετύχετε κάποιο beach party εν εξελίξει –χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρείτε ούτε λίγα τετραγωνικά να απλώσετε και την δική σας πετσέτα, όπως θα συνέβαινε για παράδειγμα ένα πρωί Κυριακής. Ειδικά τα οργανωμένα beach party, που φωτίζουν την μικρή αμμουδιά και τις σπηλιές πίσω της με δάδες και κεράκια, κάνουν το σκηνικό ακόμα πιο ρομαντικό. Στο διά ταύτα, η παραλία έχει άμμο μέσα κι έξω από το νερό και απέχει 43 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Σαρωνίδα


Φωτό: Ενότητα Σαρωνικού

Η μεγάλη, αφράτη αμμουδιά της Σαρωνίδας απέχει 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, και είναι ιδανική για τις βραδινές βουτιές μας, χάρη στην παντελή απουσία βότσαλων, βράχων και λοιπών σωματικών κινδύνων μέσα κι έξω από το νερό. Τα νερά της είναι ασφαλή και πεντακάθαρα, ενώ το περίπτερο-υπερπαραγωγή ακριβώς απέναντι από την παραλία εγγυάται πως δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε προμήθειες μαζί σας αν δεν το θέλετε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v