Τα δωρεάν του Ιουλίου: 10 ραντεβού στην πόλη

Δωρεάν θερινό σινεμά, συναυλίες, εκδηλώσεις για παιδιά, φεστιβάλ μουσείων, γιορτές δήμων, σε μια λίστα δέκα events με ελεύθερη είσοδο τον Ιούλιο στην Αθήνα.
Τα δωρεάν του Ιουλίου: 10 ραντεβού στην πόλη
Δωρεάν προβολές θερινού σινεμά, παραστάσεις σε υπαίθρια θέατρα, συναυλίες σε πάρκα, φεστιβάλ δήμων στις δροσερές πλατείες των προαστίων και όμορφες βραδιές σε μουσεία και αυλές έχει η «δωρεάν ατζέντα» αυτού του μήνα στην Αθήνα. 

Athens Open Air Film Festival 
Το φεστιβάλ δωρεάν θερινού σινεμά που έγινε θεσμός στην πόλη συνεχίζεται και φέτος, με προβολές σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Αυτό το μήνα, θα δούμε τα «Ας την Κρίνει ο Θεός» του Σταλ (1/7 στις 21.00 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς), «Magic Mike XXL» σε πρεμιέρα (6/7 στις 21.00 στο Ελληνίς Cinemax), «Μετά τα Μεσάνυχτα» του Σκορσέζε (8/8 στις 21.00 στην Ταινιοθήκη), «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία» (10/7 στις 21.00 στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού), «Το παραμύθι του Χόφμαν» (13/7 στις 21.00 στο Πειραιώς 260) και αργότερα μέσα στο μήνα ταινίες όπως «Νοσφεράτου», «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου», «Rocky Horror Picture Show», «Μπάρι Λίντον» σε χώρους όπως η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Τρένο στο Ρουφ, το άλσος Πετραλώνων και το Βυζαντινό Μουσείο. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Free Classic Cinema στις γειτονιές της Καλλιθέας
Ο δήμος Καλλιθέας διοργανώνει ανοιχτές προβολές κλασικών ταινιών: Στις 3 και 4/7 στην πλατεία Τζιτζιφιών θα προβληθούν οι ταινίες «Ζητείται Εγκέφαλος για ληστεία» του Γούντι Άλεν και «Η Διακριτική Γοητεία της Μπουρζουαζίας» του Μπουνιουέλ αντίστοιχα. Στις 10-11/7 στην πλατεία Τσαλδάρη θα δούμε τον «Τρελό Πιερό» του Γκοντάρ και τον «Ειρηνοποιό» του Γούντι Άλεν και στις 31/7 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου το «Σινεμά, ασπιρίνες και όρνεα» του Γκομέζ. Οι προβολές αρχίζουν στις 21.00. 

Η Athens Biennale στο Μπάγκειον 
Ένα από τα ωραιότερα κτίρια του Τσίλερ, το Μπάγκειον στην πλατεία της Ομόνοιας, επέστρεψε στην καθημερινότητα της πόλης μετά από χρόνια σιωπής, για να στεγάσει την Μπιενάλε της Αθήνας, που φέτος έχει πολλά, πρωτότυπα και ενδιαφέροντα να μας ανακοινώσει. Με τον συμβολικό τίτλο Ομόνοια, η Μπιενάλε της Αθήνας φέτος θα διαρκέσει δύο ολόκληρα χρόνια, από το 2015 έως το 2017, και θα συνδιοργανωθεί για πρώτη φορά με τον Δήμο Αθηναίων. Η έναρξη της συν-διοργάνωσης σηματοδοτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2015 με την τοποθέτηση δύο έργων μεγάλης κλίμακας στο ιστορικό ξενοδοχείο Μπάγκειον στην Ομόνοια. Στην πρώην αίθουσα χορού παρουσιάζεται ο Ρινόκερος, 1997, του Νίκου Κεσσανλή και στην πρόσοψη του κτηρίου το έργο Άντερ Κονστράξιον, 2015, της ομάδας Underconstruction Group. Οι ώρες επίσκεψης στο ξενοδοχείο Μπάγκειον είναι Τετάρτη με Παρασκευή 16.00-19.00, Σάββατο 12.00-16.00. Το Μπάγκειον θα είναι ανοικτό για το κοινό μέχρι την 1η Αυγούστου.

Λευκή Νύχτα στο Μαρούσι
Μία «ξεχωριστή» Νύχτα θα ζήσουν οι επισκέπτες του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, από τις 19.00 το απόγευμα έως και μετά τα μεσάνυχτα. Πλούσια δρώμενα, λαϊκό γλέντι με πολυαγαπημένους καλλιτέχνες, καντάδες και κρητικό γλέντι, μοναδικές συναυλίες, σύγχρονη και μοντέρνα μουσική επιλεγμένη από αξιόλογους DJ, μαζί με κεράσματα στους πεζόδρομους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου και μία ποικιλία από πάρτι με πλούσια δώρα από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης που θα είναι ανοικτά προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές και εκπτώσεις ετοιμάζονται στους πεζοδρόμους. Μεταξύ άλλων, θα απολαύσουμε τους Μενιδιάτη, Βαρθακούρη, Μπιθικώτση, Χρύσα, θα δούμε χορό από σχολές και θα ακούσουμε μουσική από την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, στις πλατείες Ηρώων, Κασταλίας, Αγίας Λαύρας και ΗΣΑΠ.

Καλοκαίρι για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του στις καλοκαιρινές διακοπές από 23/6 έως 23/7/2015. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πολλά εικαστικά εργαστήρια, φτιάχνοντας και παίρνοντας μαζί τους μικρά έργα τέχνης, εμπνεόμενα από τα εκθέματα του Μουσείου. Επίσης, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ευχάριστα στον εκθεσιακό χώρο με παιχνίδια αναζήτησης και να λάβουν αναμνηστικά δώρα. Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:
-Παιχνίδια αναζήτησης με δύο διαφορετικές θεματικές (αρχαία παιχνίδια και μυθικά πλάσματα) - Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 12:30
-Εικαστικά εργαστήρια με πέντε διαφορετικές θεματικές στο αίθριο του Μουσείου (αρχαία παιχνίδια, μυθικά πλάσματα, προϊστορική Σαντορίνη, αρχαία μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργία καλοκαιρινού αναμνηστικού) - Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στα 2132144813 και 2132144814.

Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη Νίκαια
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νίκαιας-Ρέντη 2015, ο δήμος παρουσιάζει δύο παραστάσεις θεάτρου σκιών εντελώς δωρεάν το σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου στις 20.30 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

Οι 15 50 στο Άλσος Βεΐκου
Το φετινό φεστιβάλ Γαλατσίου φιλοξενεί το αγαπημένο ροκ συγκρότημα της νεολαίας στο καταπράσινο άλσος Βεΐκου, σε μια συναυλία με τραγούδια από την επερχόμενη, νέα, τους δισκογραφική δουλειά όπως το "Εγώ είμαι για σένα", "Να καιγόμουνα", αλλά και το ολοκαίνουργιο "Στη Δύση" που ήδη κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα ραδιόφωνα όλης της χώρας, με παλιότερες επιτυχίες τους όπως "Τις Νύχτες Ντύνομαι Παιδί", "Αμερικάνο" αλλά και με τραγούδια αγαπημένων δημιουργών από την ελληνική και ξένη διεθνή μουσική σκηνή. Η συναυλία θα δοθεί στις 16/7 στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους, στις 21.00.

Προμηθέας Δεσμώτης στο Θέατρο Πέτρας
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, το Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών παρουσιάζει τον Προμηθέα Δεσμώτη, μια λυρική τραγωδία βασισμένη στο γνωστό έργο του Αισχύλου, σε μετάφραση Γρυπάρη (στη θεατρική του μορφή), συνοδεία βιόλας και πιάνου. Η παράσταση θα δοθεί στο Θέατρο Πέτρας την Κυριακή 19/7 στις 21.30. 

Terrapolis στον κήπο της Γαλλικής Σχολής 
Σε έναν πανέμορφο κήπο του Κολωνακίου (Διδότου 6), που παραμένει κλειστός στο κοινό την υπόλοιπη χρονιά, ο πολιτιστικός οργανισμός ΝΕΟΝ παρουσιάζει τα έργα εικαστικών καλλιτεχνών που «παίζουν» με τις ανθρώπινες και ζωώδεις μορφές, συνδεόμενες με την πορεία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 12.00-21.00, Κυριακή 12.00-18.00, ως 26 Ιουλίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v