Όσα θα δούμε στις αίθουσες αυτό το καλοκαίρι

Εντυπωσιακά blockbuster, μεγάλοι πρωταγωνιστές, ευρωπαϊκός κινηματογράφος και όλα όσα ωραία και σινεφιλικά θα δούμε σε θερινά και μη σινεμά αυτό το καλοκαίρι.
Όσα θα δούμε στις αίθουσες αυτό το καλοκαίρι
του Λουκά Τσουκνίδα

Αφού μας παίδεψε μέχρι πρόσφατα με τις βροχές και τα μποφώρ, ο καιρός το πήρε απόφαση ότι έχουμε καλοκαίρι και η εξόρμηση στους θερινούς δε θ' απαιτεί πλέον ομπρέλλα και μπουφανάκι. Επιπλέον, λες και οι διανομείς εναρμονίστηκαν με τις καιρικές συνθήκες, αυτές τις μέρες ξεκινά το πιο καυτό κομμάτι της καλοκαιρινής περιόδου που μας καλεί με αξιώσεις στα θερινά σινεμά μέχρι τις αρχές του Αυγούστου για να συνεχιστεί και πάλι μετά τον Δεκαπενταύγουστο και, καιρού επιτρέποντος, ως τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Πάμε να δούμε τι έρχεται στις οθόνες μας...
 
 

Λίγο πριν τελειώσει ο Ιούνιος, ο “Εξολοθρευτής” (ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δηλαδή) επιστρέφει και μαζί με τον Κάιλ απ' το μέλλον και τη νεαρή Σάρα Κόνορ θα επιχειρήσουν ν' αποτρέψουν τη “Μέρα της Κρίσης” για ακόμη μια φορά στο “Terminator Genysis” του Άλαν Τέιλορ. Παράλληλα με το πολυαναμενόμενο σίκουελ (το 5ο μιας σειράς που ξεκίνησε το μακρινό 1984) στις αίθουσες βγαίνει και η νέα δραματική κομεντί του Νόα Μπάουμπαχ “While We' re Young” με τους Μπεν Στίλερ και Ναόμι Γουότς, το δράμα εποχής “Far From the Madding Crowd” του Τόμας Βίντεμπεργκ, βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του Τόμας Χάρντι, καθώς και η συνέχεια των απολαυστικών γαστρονομικών περιηγήσεων του Στιβ Κούγκαν και του Ρομπ Μπράιντον, “The Trip to Italy”, διά χειρός Μάικλ Γουιντερμπότομ. Μπόνους του μήνα, μια μικρή βρετανική ταινία φτιαγμένη για να μας αγγίξει, το “Still Life” του Ουμπέρτο Παζολίνι με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Έντι Μάρσαν.



Στο πρόγραμμα του Ιουλίου ξεχωρίζουν δύο κωμικά σίκουελ που αν και μοιάζει αμφίβολο να φτάσουν το επίπεδο των προκατόχων τους, ίσως και να μας επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις. Μιλώ φυσικά για το “Magic Mike XXL” του Γκρέγκορι Τζέικομπς, ο οποίος παίρνει τη βαριά σκυτάλη απ' τον Στίβεν Σόντερμπεργκ, και το “Ted 2” του Σεθ Μακφάρλαν που θα αναμετρηθεί με τον κακό εαυτό του (εκείνον του “A Million Ways to Die in the West”) και ελπίζουμε να νικήσει.



Ο Ιούλιος όμως έχει και τα βαριά χαρτιά του. Το “Mr Holmes” του Μπιλ Κόντον με τον υπέροχο Ίαν Μακέλεν στο ρόλο του διάσημου λογοτεχνικού ντετέκτιβ, συναντά τον αγαπημένο ήρωα στα γεράματα να κάνει μια αναδρομή στην ταραχώδη ζωή του και να στέκεται σε μια υπόθεση που, αντίθετα με ότι έχει γραφτεί, δεν εξιχνίασε ποτέ του. Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, στο “Southpaw” του Αντουάν Φουκουά, συναντάμε έναν τουμπανιασμένο Τζέικ Γκίλενχααλ στο ρόλο ενός μποξέρ που έχει τα πάντα, τα χάνει όλα και, μοιραία, πρέπει να ξανασηκωθεί για να διεκδικήσει το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή του, την κόρη του.



Την προσοχή μας αξίζουν όμως και οι υπόλοιπες ταινίες του μήνα, όπως το “γαλλικής ποιότητας” θρίλερ του Ματιέ Αμαλρίκ “The Blue Room” και η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου “It Follows”, οι ρομαντικές κομεντί “She's Funny That Way” του βετεράνου Πίτερ Μπογκντάνοβιτς και “A Little Chaos” του Άλαν Ρίκμαν, καθώς και η ολοκαίνουργια δουλειά του Βιμ Βέντερς, το δραματικό “Everything Will Be Fine”. Το πακέτο συμπληρώνουν δύο κωμωδίες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, το “Trainwreck” του Τζαντ Άπατοου με την ανερχόμενη Έιμι Σούμερ και τον νεοφώτιστο, ως πρωταγωνιστή, Μπιλ Χέντερ και η πολύ ενδιαφέρουσα ιταλική σάτιρα του Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο ή Πιφ, “The Mafia Kills Only in the Summer”.



Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος (χωρίς το ενδιάμεσο διάλλειμα για τα “μπάνια του λαού”) είναι οι μήνες των μπλοκμπάστερ. Το ξεκίνημα γίνεται με το σουπερηρωϊκό “Fantastic Four” και το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας “Self/Less” του Τάρσεμ Σινγκ, ενώ για όποιον μείνει στην πόλη τον Δεκαπενταύγουστο, η ρομαντική κομεντί “Sleeping With Other People” με την Άλισον Μπρι και τον Τζέισον Σουντέικις διαθέτει όλα τα υλικά για μια ευχάριστη θερινή βραδιά. Μόλις επιστρέψουμε όλοι πάντως, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δράση και γέλιο, αφού στις αίθουσες βγαίνουν το “Pixels” του Κρις Κολόμπους με τον Άνταμ Σάντλερ και τον Κέβιν Τζέιμς, το “The Man from U.N.C.L.E.” του Γκάι Ρίτσι, το 5ο “Mission: Impossible” με τον Τομ Κρουζ και την παρέα του, αλλά και το εντυπωσιακό “Hitman: Agent 47”.



Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, αν δε φέρει βροχές, τότε θα μας φέρει και πάλι στους θερινούς για ν' απολαύσουμε το νοσταλγικό “Vacation” με τον Εντ Χελμς στο ρόλο του νέου πάτερ-φαμίλια Γκρίζγουολντ, το καινούργιο σίκουελ της σειράς “Maze Runner” και το θρίλερ “No Escape” με τους Όουεν Γουίλσον και Λέικ Μπελ σε κόντρα ρόλους δίπλα στον πάντα κουλ Πιρς Μπρόσναν. Την παράσταση βέβαια, αναμένεται να κλέψουν το σουπερηρωικό “Ant-Man” του Πέιτον Ριντ, με τον Πολ Ραντ να δίνει την ιδιαίτερη πινελιά του σ' έναν ιδιαίτερο ήρωα της Μάρβελ, καθώς και το γκανγκστερικό “Black Mass” του Σκοτ Κούπερ, η πραγματική ιστορία του Γουάιτι Μπάλτζερ που από νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος έγινε πληροφοριοδότης κατά της μαφίας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, δίπλα σε ένα πολυπληθές καστ, βρίσκουμε τον Τζόνι Ντεπ, ο οποίος έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανανεώσει το ρεπερτόριό του και να πάρει και πάλι μπροστά ως ηθοποιός, ξεκολλώντας απ' τις μανιέρες που τον έχουν κάνει χολιγουντιανό κλισέ. Απ' το τρέιλερ πάντως, φαίνεται πως την εκμεταλλεύεται στο έπακρο...


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v