Τουρναβίτου: Το πιο χρωματιστό δρομάκι της Αθήνας

Ένα τόσο δα δρομάκι στου Ψυρρή ομορφαίνει την πόλη, φιγουράρει στην Guardian και μας φτιάχνει τη μέρα κάθε φορά που το βολτάρουμε.
Τουρναβίτου: Το πιο χρωματιστό δρομάκι της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη 

Από το περίφημο «καρεκλάδικο» του Ψυρρή ξεκινά ένα στενάκι που αποκλείεται να μην το πιάσει το βλέμμα σου αν τύχει να περνάς από την περιοχή. Είναι τόσο έντονα χρωματιστό, κόκκινο και πράσινο και βαθύ μπλε και μοβ, που θα σε μαγνητίσει να το βολτάρεις, θες δεν θες. Μερικά βήματα όλο κι όλο, ήσυχο με την έννοια που είναι ήσυχες οι γειτονιές τα μεσημέρια, έχει στη μέση του ένα γκράφιτι που κάτι σου θυμίζει. Είναι το μικρό αριστούργημα του street artist Achilles, που είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου πριν από λίγους μήνες, επειδή το δημοσίευσε η Guardian στις φωτογραφίες της ημέρας.

Τι έχουμε εδώ; Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ένα όμορφο δρομάκι μιας υπέροχης γειτονιάς, οι παροικούντες του οποίου ενδιαφέρθηκαν να το ομορφύνουν: το ζωγράφισαν, του φύτεψαν δεντράκια, του εξασφάλισαν τη μονοδρόμηση απευθυνόμενοι στον Δήμο, του έφτιαξαν και μια πολύχρωμη ολόδική του σελίδα στο Facebook, για να το γνωρίσουν και οι Αθηναίοι που δεν πολυβολτάρουν στη γειτονιά. Την επόμενη φορά που θα περάσετε από εκεί περπατήστε το, είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γωνιές της Αθήνας. Και πού ξέρετε, μπορεί πίσω από τους χρωματιστούς του τοίχους να ανακαλύψετε το νέο αγαπημένο σας στέκι. Θα είναι κάποιο από αυτά:

Tin Pan Alley (Τουρναβίτου 6, τηλ.: 210 3210158): Ένα από τα ωραιότερα live venues της πόλης, φιλοξενούσε όλο τον χειμώνα τα live των Penny and the Swingin’ Cats και το stand up comedy του Σίλα Σεραφείμ, έφερε και πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους (όπως οι Blues Wire και ο MCD των Active Member) και τώρα ξεκαλοκαιριάζει, μέχρι την επόμενη δυνατή του σαιζόν.

Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες (Τουρναβίτου 7, τηλ.: 210 3255444): Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα θέατρα της Αθήνας, φιλοξενεί σταθερά χρόνια τώρα εξαιρετικές παραστάσεις, έχει και ένα καταπληκτικό βιομηχανικό φουαγιέ. Βρίσκεται και στο πιο χρωματιστό στενάκι της πόλης. Τι άλλο να θέλεις για να το κατατάξεις στην πεντάδα με τα πιο αγαπημένα σου θέατρα;

Quinta (Τουρναβίτου 9, τηλ.: 210 3255558): Άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγους μήνες και ταίριαξε γάντι στη γειτονιά: Ένα αρτιστίκ μπαράκι, ήσυχο αλλά με μουσικές που δεν παίζουν απλώς για «χαλί» στις κουβέντες, με ωραία καθαρά ποτά και πρωτότυπα κοκτέιλ, και εκλεκτούς καλεσμένους συχνά-πυκνά στα decks.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v