Επτά μουσικά φεστιβάλ για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι

Μουσική, ήλιος, θάλασσα και… διακοπές. Επτά φεστιβάλ συνδυάζουν απόδραση με άρτο και θεάματα και μας υποδέχονται για ένα μεγάλο μουσικό καλοκαίρι. 
Επτά μουσικά φεστιβάλ για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Στην Αθήνα έχουμε το Rockwave και το Ejekt για να μας κρατήσουν καλοκαιρινή συντροφιά, όμως τι γίνεται αν θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από τα όρια της Αττικής και να συνδυάσουμε διακοπές και όμορφες μουσικές; 

Επτά πιο- καλοκαιρινά- δε- γίνεται φεστιβάλ μας υποδέχονται με αγαπημένους καλλιτέχνες, σε όμορφες τοποθεσίες και μπολιάζουν με άφθονη θετική διάθεση το φετινό καλοκαίρι. 

Φεστιβάλ Δάσους
Αγαπημένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, μεγάλοι θίασοι από όλη την Ελλάδα και χορευτικές ομάδες θα παρελάσουν στο νέο αυτό μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, που φέρει την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 

Πού: Θέατρο Δάσους στο Δάσος Σέιχ Σου
Πότε: Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο
Τι θα ακούσουμε: Στο Φεστιβάλ που φέρνει την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδους θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Χαρούλης, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. 

Info: Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν ανάλογα με τη συναυλία και τη θεατρική παράσταση – ναι θα έχει και από αυτές. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ

River Party
Τα 37 του χρόνια κλείνει αισίως φέτος το River Party, που προετοιμάζει πυρετωδώς τα τέσσερα stages του και τους χώρους κατασκήνωσης πλάι στο ποτάμι, στο γνωστό ειδυλλιακό σκηνικό στο Νεστόριο Καστοριάς. 

Πού: Στο Νεστόριο Καστοριάς
Πότε: 29 Ιουλίου με 2 Αυγούστου
Τι θα ακούσουμε: Grammatik, Μόνικα, Φοίβο Δεληβοριά, Ζωντανούς Νεκρούς, Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Λεωνίδα Μπαλάφα, Μαρίζα Ρίζου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Γαλάνη, Παύλο Παυλίδη, James Arthur, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργο Μαζωνάκη, Σταμάτη Κραουνάκη και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες.
Info: Τα ημερήσια εισιτήρια κοστίζουν 15€ και το πενθήμερο 50€, συμπεριλαμβανομένου κάμπινγκ

Loutraki Festival
Πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με ροκ, blues και κλασσική μουσική. 

Πού: Σε διάφορα θέατρα και συναυλιακούς χώρος στο Λουτράκι
Πότε: 20 Ιουνίου έως 29 Αυγούστου
Τι θα ακούσουμε: Το Loutraki Festival θα παρουσιάσει σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως την Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία θα συνεργαστεί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Μιρέλα Πάχου και πολλούς άλλους. Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ

Info: Εισιτήρια από 8€. Προπώληση online μέσω ticketservices.gr 

Matala Beach Festival
Στην πέμπτη διοργάνωσή του, το Matala Beach Festival προσκαλεί περισσότερους καλλιτέχνες, διοργανώνει περισσότερες εξω-συναυλιακές δραστηριότητες και μεταφέρει τη μαγεία από τις θρυλικές σπηλιές του Λιβυκού. 

Πού: Στην Παραλία Ματάλων, στην Κρήτη
Πότε: 19 με 21 Ιουνίου
Τι θα ακούσουμε: Λάκη Παπαδόπουλο, Ζιώγαλα, Γιοκαρίνη, Ιμαμ Μπαιλντί, tribute στους Doors από τους Moonlight Overdrive, Νίκο Πορτοκάλογλου, Τόνυ Σφίνο, Tribute στους Pink Floyd, Κώστα Μπίγαλη και Πωλίνα.
Info: Η είσοδος για τις συναυλίες και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ το camping κοστίζει 9 ευρώ το άτομο (για το τριήμερο). 

Sani Festival
Jazz και… θεάματα σε ένα ακόμα πλούσιο φεστιβάλ, ιδιαίτερα γνωστό και διεθνώς πλέον για το τριήμερο αφιέρωμά του στην παγκόσμια σκηνή της jazz, μέσω της θεματικής ενότητας Jazz on the Hill, το Sani Festival περιλαμβάνει σαφείς θεματικές ενότητες, που αγκαλιάζουν μουσικά είδη. 

Πού: Στον Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική
Πότε: 11 Ιουλίου με 14 Αυγούστου
Τι θα ακούσουμε: DaveHolland, Chris Potter, Lionel Loueke και Eric Harland, Hugh Coltman – Shadows, τραγούδια του Nat King Cole, Kurt Elling, Έλλη Πασπαλά και Βασιλικό, Chronos με Δήμητρα Γαλάνη και Φίλιπο Πλιάτσικα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Θεσσαλονίκης. Περισσότερα εδώ

Info: Η προπώληση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αλλά μπορείτε να προπαραγγείλετε τα εισιτήριά σας στέλοντας μήνυμα στο inbox τους στο FB αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, τη συναυλία, τον αριθμό των εισιτηρίων που επιθυμείτε καθώς και το χαρακτηρισμό "απλό" (15€) ή αριθμημένο (25€). 

Up Festival
Φεστιβάλ – σήμα κατατεθέν του πανέμορφου Κουφονησιού, το Up Festival εν τέλει κατάφερε να επιστρέψει για ακόμα μια χρονιά παρά τις αντιξοότητες (φημολογούταν ότι θα πραγματοποιηθεί αλλού) και με ακόμα πιο πλούσιο… καστ. 

Πού: Στο Πορί, στο Κουφονήσι
Πότε: 15 με 19 Ιουλίου
Τι θα ακούσουμε: Φοίβο Δεληβοριά, Vodka Juniors, Bazooka, My Drunken Haze, Παύλο Παυλίδη, Moa Bones, Irene SKylakaki unplugged, Xaxakes και διάφορα DJ Sets. Σημειώστε και το Warm up party, το οποίο θα γίνει στις 13 Ιουνίου στο six DOGS

Info: Ελεύθερη είσοδος! Στηρίξτε τους – αν θέλετε – αγοράζοντας τις συμπαθέστατες μπλούζες του φεστιβάλ

Secret Sound Festival
Μετά την άκρως ξεσηκωτική πρώτη του διοργάνωση στην Κύμη Ευβοίας, το «μυστικό» φεστιβάλ επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά με δύο μέρες γεμάτες tropical, reggae και hip hop ήχους. 

Πού: Στην Κύμη Ευβοίας
Πότε: 17 με 18 Ιουλίου
Τι θα ακούσουμε: Burger Project, Panama Cardoon, Balkan Riddims, Hammond Classics Κακο Συναπαντημα (full band), dj Booker, Mr. Soundproof & Bnc (mic), Mononome και Cheese Royale. 

Info: Εισιτήρια από 17€ για το διήμερο και 12€ το ημερήσιο για προπώληση. Περισσότερα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v