Δωρεάν θερινό σινεμά στις γειτονιές της Αθήνας!

Το 5ο Athens Open Air Film Festival υπόσχεται να μετατρέψει τις γειτονιές της πόλης σε μεγάλο θερινό σινεμά, με δωρεάν κινηματογραφικές προβολές όλο το καλοκαίρι.
Δωρεάν θερινό σινεμά στις γειτονιές της Αθήνας!
Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει για 5η χρονιά, με πάνω από 20 προβολές στα ομορφότερα σημεία της πόλης, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας αποφάσισε, ειδικά για την πέμπτη διοργάνωσή του, να κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο μαγικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός με την βωβή κωμωδία του Μπάστερ Κίτον, «Ο Κινηματογραφιστής» (The Cameraman, 1928), συνοδεία πρωτότυπης μουσικής επένδυσης από τον ταλαντούχο έλληνα μουσικό Theodore και την ορχήστρα του.

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ιστορικά σημεία και όμορφες γωνιές της Αθήνας, όπως ο πεζόδρομος της Δ. Αεροπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η πλατεία Αυδή, η Βίλα Δρακοπούλου και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της Αθήνας όπως το Νομισματικό, το Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό, μετατρέπονται σε υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι προβολές του Φεστιβάλ επεκτείνονται για πρώτη φορά και στο Αρχαίο Θέατρο Κολωνού, το Μουσείο Μπενάκη και στο Τρένο στο Ρουφ. Από τους επιλεγμένους χώρους του Φεστιβάλ δε λείπουν και μερικοί από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της πόλης όπως το Σινέ Δεξαμενή, το Σινέ Ζέφυρος και το Ελληνίς Cinemax.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Κλασσικό Αμερικανικό Σινεμά στην Αθήνα
: Μερικές από τις καλύτερες και πιο θρυλικές ταινίες του αμερικανικού Κινηματογράφου όπως «Η Ωραία και το Κτήνος» του Βινσέντε Μινέλι, «Ποιος Σκότωσε τον Χάρι» του Άλφρεντ Χιτσκοκ, «Ας την Κρίνει ο Θεός» του Τζον Σταλ αλλά και «Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία» του Γουίλιαμ Φρίντκιν και το «Μπάρι Λίντον» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ θα προβληθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Συγχρόνως, δε λείπουν και κάποια διαμάντια του νεότερου Αμερικανικού Κινηματογράφου όπως η αιχμηρή πολιτική σάτιρα του Γουόρεν Μπίτι «Bulworth», η ντελιριακή νυχτερινή οδύσσεια «Μετά τα μεσάνυχτα» του Μάρτιν Σκορσέζε, οι παραισθησιογόνες «Ανεξέλεγκτες καταστάσεις» του Κεν Ράσελ, αλλά και η ταινία – σταθμός στην καριέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» και η σαρδόνια μαύρη κωμωδία του Μάικλ Λέμαν, «Heathers». Σε επετειακή προβολή, για τον εορτασμό των 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία του, θα προβληθεί επίσης η πιο μυθική cult ταινία όλων των εποχών, το «The Rocky Horror Picture Show» του Τζιμ Σάρμαν. Η προβολή των ταινιών αυτών πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

Νέες Συνεργασίες: Στις νέες συνεργασίες του Φεστιβάλ συγκαταλέγεται και αυτή με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με την προβολή, στο χώρο του κήπου της Πειραιώς 260, δυο μεταφορών λυρικών θεατρικών έργων στην κινηματογραφική οθόνη: ο «Μαγεμένος Αυλός» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και τα «Παραμύθια του Χόφμαν» των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρέσμπεργκερ.

Ελληνικός Κινηματογράφος: Ένα από τα πιο υποδειγματικά ντοκιμαντέρ του εγχώριου σινεμά, το πολυβραβευμένο «ΡΟΜ» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, το λυρικό παραμύθι του Δήμου Αβδελιώδη «Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων», το ερωτικό δράμα του Νίκου Βεργίτση «Ρεβάνς» που στην εποχή του σάρωσε τα βραβεία και έδωσε το παρόν στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών και το συγκινητικό «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς μου» της Πέννυ Παναγιωτοπούλου συνθέτουν το φετινό ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ.

Ημέρα Γαλλοφωνίας: Το Φεστιβάλ, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας, συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου, με την προβολή της ταινίας «Η Κλεό από τις 5 έως τις 7» της Ανιές Βαρντά.

Βωβός κινηματογράφος και πρωτότυπη μουσική: Η ωραιότερη γοτθική δημιουργία που έγινε ποτέ, το «Νοσφεράτου: Μια Συμφωνία Τρόμου» (1922) του Φρίντριχ Βίλεμ Μουρνάου ντύνεται μουσικά από τους Mechanimal, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό θέαμα ειδικά σχεδιασμένο μόνο για το Φεστιβάλ.

Avant – premiere κάτω από τα άστρα: Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ πλαισιώνεται από μία σειρά νέων ταινιών που κάνουν την πρεμιέρα τους στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσα από το Athens Open Air Film Festival. Μία από αυτές τις ταινίες είναι και το «Magic Mike XXL» του Γκρέγκορι Τζέικομπς, συνέχεια του απολαυστικού «Magic Mike» του 2012.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr. Για τις ημερομηνίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Επισκεφθείτε το www.cinemag.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v