Τι να κάνω τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα;

Τα πάρτι, οι βουτιές, οι βόλτες στην εξοχή, οι εκδρομές σε καταρράκτες και όλα όσα θα χάσουν όσοι φύγουν το τριήμερο από την Αθήνα.
Τι να κάνω τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα;
της Ηρώς Κουνάδη

Θα είναι τίποτα ανοιχτό, ή θα περάσω τρεις μέρες σπίτι με DVD και air condition; Κλασική φοβία που παρατηρείται σε κατοίκους Αθηνών και προαστίων οι οποίοι βρίσκονται για πρώτη φορά Δεκαπενταύγουστο (και δη τριήμερο Δεκαπενταύγουστου) χωρίς σχέδια εκδρομών/ διακοπών/ εξορμήσεων σε κοσμοπλημμυρισμένα νησιά και πολυσύχναστες ακτές. Μην ανησυχείτε και μην απελπίζεστε. Το in2life είναι εδώ, με την καθιερωμένη λίστα προτάσεων για να περάσετε καλύτερα από τους φίλους σας που ψάχνουν ακόμα τραπέζι με θέα θάλασσα στις Κυκλάδες.

Η2Ο Party στο Bat City: Οι Chemical Circus και Saints & Sinners φέρνουν στις 16 Αυγούστου ένα καλοκαιρινό μουσικό υγρό χάος στο Bat City (Αλεξάνδρας 11) με δωρεάν νεροπίστολα για όλους, πισίνες μέσα και έξω από το club και μπουγελώματα μετά μουσικής. Μπορείτε, μάλιστα, να αυτοσχεδιάσετε φέρνοντας τον δικό σας εξοπλισμό (νεροπίστολα, μπρατσάκια, σωσίβια, πετσέτες, ξαπλώστρες, ομπρέλες…). Η είσοδος είναι ελεύθερη και το πάρτι ξεκινά στις 23.00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακάτικη πεζοπορία στην Πάρνηθα: Το Καταφύγιο Μπάφι διοργανώνει πεζοπορία-ξενάγηση στην Πάρνηθα την Κυριακή 17 Αυγούστου, στις 9.30 το πρωί. Η συμμετοχή κοστίζει 15€, ενώ τα παιδιά έχουν έκπτωση 30%. Για όσους κάνουν έγκαιρα κράτηση, μάλιστα, η μεταφορά στην Πάρνηθα είναι δωρεάν, με mini bus από την Πλατεία Μεταξουργείου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μπάρμπεκιου στην pub Brown Bear: Έναν all you can eat μπουφέ στήνει στις 15 Αυγούστου η pub Brown Bear (Λευκωσίας 38, Γλυφάδα) για τους κρεατολάτρεις που θα μείνουμε στην Αθήνα. Το τσιμπούσι ξεκινά στις 18.30 με ελληνικές μουσικές ως τις 23.00 το βράδυ, και διάφορα είδη μουσικής εν συνεχεία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μες στα θερινά τα σινεμά: Ακριβώς επειδή είναι τόσο προφανές που μπορεί και να το ξεχνούσατε, το σημειώνουμε εν είδει υπενθύμισης. Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα του τριημέρου (spoiler alert: ναι, όλα τα θερινά σινεμά της πόλης λειτουργούν κανονικότατα όλο τον Αύγουστο) κάνοντας κλικ εδώ και... καλές προβολές κάτω από τα αστέρια.

Φύγαμε για μια μονοήμερη; Λίγη βενζίνη και πολλή όρεξη να έχετε, και η Αττική κρύβει μικρές και μεγάλες εκπλήξεις σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόρτα του σπιτιού σας. Ξέρατε, ας πούμε, ότι στην Πεντέλη μπορείτε να κάνετε πικνίκ δίπλα σε έναν καταρράκτη; Ή ότι στο Σούνιο μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή βόλτα με το αυτοκίνητο μέσα σε ένα φαράγγι; Όλες τις λεπτομέρειες (συν άλλες τρεις ωραίες ιδέες για μονοήμερες στην Αττική) τις έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Για μπάνιο πού θα πάμε; Τώρα που τα πλήθη έχουν εγκαταλείψει την Αθήνα, όπου τραβά η όρεξή σας: Στα κυκλαδίτικα νερά του ΚΑΠΕ, στη μεγάλη αμμουδιά των Λεγραινών, στα βραχάκια στα Λιμανάκια, στους μικρούς βοτσαλωτούς κολπίσκους ανάμεσα στο Μάτι και τον Άγιο Ανδρέα, ή στις μεγάλες αμμουδιές του Κορινθιακού (Ψάθα και Αλεποχώρι) με τις σκηνές μας στο πορτ-μπαγκάζ, για την περίπτωση που βαρεθούμε να οδηγήσουμε τα 70 χιλιόμετρα πίσω στην Αθήνα. Κάθε λεπτομέρεια για καθεμία ξεχωριστά έχουμε εδώ.

Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη στη Νέα Μάκρη: Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Ρήγα-Αποστόλου υπόσχεται να μην αφήσει παραπονεμένους όσους ξέμειναν Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα και έχουν όρεξη για θέατρο. Θα παρουσιαστεί στο Αθλητικό & Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Μαραθώνος 196, τηλ.: 22940 69800) το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Αυγούστου στις 21.15. Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Καστάνη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ναταλία Δραγούμη, Τζένη Μπότση, Φωτεινή Ντεμίρη, Σοφία Βογιατζάκη, Πατρίκιος Κωστής, Παρθένα Χοροζίδου, Τζέση Παπουτσή. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15€.

Τελικά βαρέθηκα στην Αθήνα. Μήπως να πηγαίναμε σε κανένα νησάκι; Αν είστε πρωινός τύπος, η μονοήμερη εκδρομή στα κοντινά νησιά είναι μια ιδιαίτερα value for money λύση –με την έννοια ότι γλιτώνετε το κόστος της διαμονής (ούτως ή άλλως δεν θα βρίσκατε δωμάτιο) αλλά περνάτε μια γεμάτη μέρα στο νησί. Για παράδειγμα, το πρώτο πλοίο από Πειραιά για Αίγινα στις 16 Αυγούστου αναχωρεί στις 7.50 το πρωί και το τελευταίο επιστρέφει από εκεί στις 20.00. Την δε Κυριακή, το τελευταίο πλοίο φεύγει από το νησί στις 21.40. Τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής θα σας στοιχίσουν περί τα 18€ το άτομο. Τα ποδήλατά σας ταξιδεύουν μαζί σας δωρεάν –για να εξοικονομήσετε και το κόστος των μετακινήσεων επάνω στο νησί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v