4 παραλίες για νυχτερινές βουτιές το Σαββατόβραδο

Παγωμένες μπύρες, πολύχρωμα κοκτέιλ και βραδινές βουτιές σε τέσσερις παραλίες για κάθε γούστο και κάθε (υπαρκτό ή ανύπαρκτο) budget.
4 παραλίες για νυχτερινές βουτιές το Σαββατόβραδο
της Ηρώς Κουνάδη

Ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους αγαπάμε την Αθήνα είναι ότι για τις (άρρηκτα συνδεδεμένες με τα καλοκαίρια μας) βραδινές βουτιές μας, δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι ή να ευχόμαστε να βρεθούμε σε κάποιο νησί. Ένα Σάββατο του Ιουλίου, βάζουμε λίγη παραπάνω βενζίνη στο ντεπόζιτο –ή, στην ανάγκη, παίρνουμε ακόμα και το τραμ– και δίνουμε ραντεβού για μπύρες και βουτιές σε μια αμμουδερή παραλία. Αξία ανεκτίμητη.

Ζούμπερι και Diver’s Club
Περί τα τριάντα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, το Ζούμπερι είναι ο ιδανικός προορισμός για βραδινό μπάνιο με εσάνς… μονοήμερης (ή για την ακρίβεια, μονονύχτιας) εκδρομής. Η δε παραλία μπροστά από το Diver’s Club είναι υπέροχα αμμουδερή και ιδανική για τις βραδινές βουτιές μας. Τα νερά είναι ρηχά και αργούν να βαθύνουν, οπότε αν έχετε διάθεση μόνο για λίγο πλατσούρισμα, και όχι κανονικό μπάνιο, εξυπηρετούν και αυτή την ανάγκη. Έχουμε, όμως, και καλύτερο: Το πάντα δραστήριο Diver’s Club παίζει ωραίες χορευτικές μουσικές ακριβώς δίπλα στην παραλία, και οργανώνει τακτικά σούπερ beach party –όπως αυτό με την μουσική αναδρομή στα 80s, που θα βάλετε στην ατζέντα για το επόμενο Σάββατο.

Λιμανάκια και beach bar
Είναι ένα από τα παλαιότερα (και πιο κοσμαγάπητα) beach bars της Αθήνας. Κι αν τα βραχάκια μπροστά του βουλιάζουν από κόσμο τα πρωινά και τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, τα βράδια το σκηνικό αλλάζει: Οι μουσικές ανεβαίνουν, ο φωτισμός γίνεται ατμοσφαιρικός και κάνει τα ήδη φαντασμαγορικά νερά λίγο ακόμα πιο θελκτικά για μια ή περισσότερες βραδινές βουτιές από τους αυτοσχέδιους βατήρες. Οι τιμές είναι μάλλον τσιμπημένες (στα 5€ η μπύρα) οπότε αν το budget σας είναι περιορισμένο, εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρετε “your own booze”, που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες.

Ακτή του ήλιου και Bolivar
Η πιο κοντινή στην Αθήνα επιλογή, στο Καλαμάκι, η Ακτή του Ήλιου και το Bolivar Beach Bar είναι προσβάσιμα ακόμα και με το τραμ. Η αμμουδερή παραλία μπροστά του είναι ό,τι πρέπει για τις βραδινές μας βουτιές, ενώ τα πάρτι του Bolivar υπόσχονται να μας φτιάξουν την διάθεση, με σούπερ ανεβαστικές μουσικές από έναν διαφορετικό προσκεκλημένο στα decks του κάθε εβδομάδα. Την επόμενη Παρασκευή, για παράδειγμα, η αγαπημένη της διεθνούς glam house σκηνής Francesca Lombardo αναμένεται να ξεσηκώσει τα πλήθη. Το ποτό κοστίζει 7€.

Καβούρι και… μπύρες από το περίπτερο
Η δημοφιλέστερη πιθανότατα επιλογή όταν μιλάμε για βραδινό μπάνιο, η παραλία στο Καβούρι είναι αφενός υπέροχα αμμουδερή, χωρίς ούτε ένα βοτσαλάκι να απειλεί τα νυχτοπερπατήματά της και αφετέρου μία από τις κοντινότερες στο κέντρο της πόλης, απ’ όπου απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάτω από τις ψάθινες ομπρέλες της (που βέβαια τα βράδια δεν χρεώνονται) θα συναντήσετε τις νύχτες τόσο κόσμο όσο και τις μέρες. Αυτοσχέδια ηχοσυστήματα, ψυγειάκια με πάγο και αλκοόλ από το σπίτι έχουν εδώ την τιμητική τους, ενώ αν έρθετε απροετοίμαστοι ή ξεμείνετε, καντίνες και περίπτερα σε απόσταση βολής φροντίζουν για τον ανεφοδιασμό σας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v