Η ατζέντα του Αυγούστου: 7 καλοκαιρινά ραντεβού

Οι τελευταίες συναυλίες του καλοκαιριού, οι θεατρικές παραστάσεις που χάσαμε και όλα όσα θα κάνουμε εμείς που θα μείνουμε τον Αύγουστο στην Αθήνα.
Η ατζέντα του Αυγούστου: 7 καλοκαιρινά ραντεβού
της Ηρώς Κουνάδη

Οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις κλείνουν βαλίτσες και φεύγουν για τα νησιά, το συναυλιακό καλοκαίρι τελειώνει και η Αθήνα αδειάζει. Όλη; Όχι. Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι ορκισμένων αθηναιο-λατρών που μένει πίσω, να φυλάει Θερμοπύλες. Για όλους αυτούς, συγκεντρώνουμε τα λίγα και καλά καλλιτεχνικά ραντεβού που θα δώσουμε τον Αύγουστο στην πόλη.

Tamuz Nissim Quintet feat. George Kontrafouris and Panagiotis Andreou
Στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου
Πέμπτη 7 Αυγούστου
Είσοδος ελεύθερη (με υποχρεωτική κατανάλωση ενός ποτού)

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, η Tamuz Nissim επιστρέφει για μια ακόμα αξέχαστη βραδιά. Αυτήν τη φορά εκλεκτοί της καλεσμένοι είναι ο κορυφαίος Έλληνας jazzman Γιώργος Κοντραφούρης στο πιάνο και ο διεθνώς αναγνωρισμένος μπασίστας Παναγιώτης Ανδρέου, ηγετική φιγούρα στην σκηνή της Νέας Υόρκης και από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους στο είδος του. Οι αγαπημένοι και σταθεροί της συνεργάτες της, Γιώργος Νάζος και Γιώργος Πολυχρονάκος θα την συνοδεύουν στην κιθάρα και στα τύμπανα αντίστοιχα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συνθέσεις της από την πρώτη δισκογραφική της δουλειά, "The Music Stays in a Dream" και διασκευές ειδικά προετοιμασμένες γι’ αυτήν τη βραδιά.

Placebo στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Παρασκευή 8 Αυγούστου
Εισιτήρια: 36-39€

Στον τελευταίο όροφο του ΣΕΦ (Open Air Area) με πανοραμική θέα στη θάλασσα, η φετινή εμφάνιση των Placebo είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε το συναυλιακό καλοκαίρι πριν φύγουμε για διακοπές. Με τον ολοκαίνουριο δίσκο “Loud Like Love” στις αποσκευές τους, ο οποίος βρέθηκε στο top-20 των ευπώλητων albums 27 χωρών, οι Placebo υπόσχονται ένα δυνατό show με ολόφρεσκα κομμάτια αλλά και παλιές αγαπημένες επιτυχίες.

Πάνος Κατσιμίχας και Κίτρινα Ποδήλατα στο Stage Volume 1
Πέμπτη 28 Αυγούστου
Εισιτήρια: 12€

Οι πάντα επίκαιροι στίχοι του Πάνου Κατσιμίχα (άλλοτε κοινωνικοί και πολιτικοί, άλλοτε ερωτικοί και ευαίσθητοι) συναντούν την ανεξάντλητη ενέργεια και την εκρηκτική σκηνική παρουσία του ροκ συγκροτήματος Κίτρινα Ποδήλατα. Το αποτέλεσμα είναι μια ενδιαφέρουσα συναυλιακή σύμπραξη κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό –καθότι το Stage Volume 1 διαθέτει κινητή οροφή.

Athens Beer Festival στο ΣΕΦ
Από 28 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια: 20€ η κάρτα απεριορίστων επισκέψεων

Η Γιορτή της Μπύρας επιστρέφει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για 14η συνεχή χρονιά, σε έναν χώρο 30.000 τετραγωνικών μέτρων με απεριόριστη θέα στη θάλασσα. Περισσότερες από 200 ετικέτες μπίρας, εκ των οποίων αρκετές έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και πάνω από 60 Draft από όλον τον κόσμο υπόσχονται ανεπανάληπτες γευσιγνωστικές εμπειρίες. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπληρώνουν μεγάλα ονόματα της ελληνικής ροκ σκηνής, που θα παρελάσουν και τις δεκαπέντε μέρες από την σκηνή που θα στηθεί στο ΣΕΦ.

Πέρσες από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Δευτέρα 25 Αυγούστου στο Θέατρο Βράχων και
Σάββατο 30 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Παπάγου
Εισιτήρια: 10€

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο το θέμα της «ύβρεως», της ανθρώπινης αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Φέρτης, Άκης Σακελλαρίου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Γιώργος Κολοβός.

Anathema στο Stage Volume 1
Σάββατο 30 Αυγούστου
Εισιτήρια: 22€

Παιδιά της περίφημης σκηνής του Λίβερπουλ, οι Anathema ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία το 1990 ως Pagan Angel. Mαζί με τους My Dying Bride και τους Paradise Lost, ηγήθηκαν του ατμοσφαιρικού doom-death metal, κυκλοφορώντας μια σειρά δίσκων όπως τα Serenades, Silent Enigma και Alternative 4. Στο τέλος της δεκαετίας του ‘90 οι progressive rock αναφορές τους ήρθαν στην επιφάνεια, με το Judgement να αποτελεί τομή στην καριέρα τους και οδηγό για τη μουσική συνέχεια των Anathema που φτάνει μέχρι το φετινό Distant Satellites.

Τρωάδες από την 5η Εποχή Τέχνης σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας
Σάββατο 30 Αυγούστου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και
Κυριακή 31 Αυγούστου στο Προαύλιο Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας
Εισιτήρια: 12€

Στις Τρωάδες ο Ευριπίδης παρουσιάζει την ιστορία από την πλευρά των «ηττημένων», που όμως δεν ζήτησαν την αναμέτρηση. Ο ανθρώπινος πόνος παίρνει οικουμενικές διαστάσεις. Η Τροία καίγεται. Ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον μιας χώρας ενταφιάζεται. Οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται... Σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης και πρωταγωνιστούν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Πλαΐνης, Λένα Παπαληγούρα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v