Τα δωρεάν του Αυγούστου: Όσα συμβαίνουν στην πόλη

Βλέπουμε διαμαντάκια του παγκόσμιου κινηματογράφου σε κήπους και αυλές της Αθήνας, πάμε τα πιτσιρίκια σε παραστάσεις Καραγκιόζη και κάνουμε… beach party στο Γκάζι.
Τα δωρεάν του Αυγούστου: Όσα συμβαίνουν στην πόλη
της Ηρώς Κουνάδη 

Θερινό σινεμά σε κήπους και αυλές, συναυλίες και ελεύθερη είσοδος στο ατμοσφαιρικό Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και ένα… εντελώς αστικό beach party περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αυγούστου στην Αθήνα. Μην πτοείστε, όμως, από την σχετικά μικρή πληθώρα επιλογών: Υπενθυμίζουμε ότι οι γκαλερί της πόλης, που θα λειτουργούν σχεδόν όλες κανονικά τον Αύγουστο, έχουν σταθερά κάθε μέρα και κάθε μήνα ελεύθερη είσοδο (δείτε τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές, μαζί με διευθύνσεις και ώρες λειτουργίας εδώ) και ότι οι ποδηλατάδες, οι βραδινές βουτιές, τα πικνίκ στα πάρκα και οι βόλτες σε λοφάκια και γειτονιές της πόλης είναι πάντα δωρεάν. Δείτε εδώ πολλές ακόμα ιδέες για διακοπές στην πόλη χωρίς πολλά –ή και χωρίς καθόλου– λεφτά. 

Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Κλασικά κομμάτια από όπερες, κινηματογραφική μουσική και ελληνικές γνωστές μελωδίες θα ερμηνεύσει η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, στην αυλή του Μουσείου της Ακρόπολης, στις 21.30 το βράδυ της Κυριακής 10 Αυγούστου, υπό το φως της Πανσελήνου. Η είσοδος στο μουσείο θα είναι επίσης δωρεάν από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τα Μεσάνυχτα.

Τρεις ταινίες στο Athens Open Air Film Festival

Το φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου επανέρχεται δριμύτερο από τις 19 Αυγούστου και μετά, με τρεις υπέροχες –και πάντα δωρεάν– ταινίες σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης: Chef του Τζον Φαβρό στις 19 Αυγούστου στο Village του Ρέντη, Μαγική Πόλις του Νίκου Κούνδουρου στις 26/8 στο Δουργούτι, πίσω από το ξενοδοχείο Intercontinental, και Να Είσαι εκεί κύριε Τσανς, του Χαλ Άσμπι, στις 29/8 στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Beach Party στο… Γκάζι

Ένα beach party αλλιώτικο από τα άλλα φιλοξενείται στο Χυτήριο της Ιεράς Οδού, για εμάς που ξεμείναμε αυγουστιάτικα στην πόλη. Ένα απολύτως καλοκαιρινό πάρτι «χωρίς άμμο που κολλάει σε σαγιονάρες, χωρίς μπαλάκια και ρακέτες, χωρίς λαδωμένες θάλασσες», με δωρεάν είσοδο, την Τετάρτη 6 Αυγούστου από τις 5 το απόγευμα. Μας έταξαν, μάλιστα ότι θα «έχει και γαλάζια σημαία, μέσα όπως μπαίνεις, δίπλα στο μπαρ». Τα decks αναλαμβάνει ο DJ Boogie Thief.

Θερινό σινεμά στον Κήπο του Συλλόγου Αρχαιολόγων

Είναι, κατά γενική ομολογία, ένα από τα ομορφότερα κτίρια της Αθήνας. Ο λόγος για το υπέροχο νεοκλασικό που φιλοξενεί τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στον πεζόδρομο της Ερμού. Οι προβολές κλασικών ταινιών στην αυλή του έχουν γίνει πλέον θεσμός, και συνεχίζονται και τον Αύγουστο του 2014, πάντα με ελεύθερη είσοδο. Στις 5 Αυγούστου, λοιπόν, θα δούμε το ντοκιμαντέρ “Crossed Lives” του Σπύρου Τέσκου, στις 7 Αυγούστου τις Διαβολογυναίκες του Ανρί Ζ. Κλουζό, στις 26/8 το ντοκιμαντέρ Yusef’s Song του Κώστα Πλιάκου και στις 28/8 το ξεκαρδιστικό αριστούργημα των Monty Python “Life of Bryan”. Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21.00. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Βραδιές με Θέατρο Σκιών στην Αγία Βαρβάρα

Το θέατρο σκιών του Άθω Δανέλλη προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε βραδιές με τον Καραγκιόζη, το Κολλητήρι, τον Χατζηαβάτη και τα άλλα τα παιδιά, τις Τετάρτες του Αυγούστου στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας: στις 6 Αυγούστου στην Πλατεία Ελευθερίας (Λίθος), στις 13/8 στην Πλατεία Δημοκρατίας, στις 20/8 στην Πλατεία 19ης Μαΐου και στις 27/8 στην Πλατεία Λαμπράκη.

Συναυλία στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ

Το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό "Γ. Αβέρωφ" γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με μια συναυλία στις 10 Αυγούστου, στις 21.30. Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός δημιουργεί ένα ιδιαίτερο συναυλιακό πρόγραμμα ειδικά για τον χώρο και τη συγκεκριμένη βραδιά με τίτλο: "Σε μια θάλασσα με φεγγάρια στο βυθό". Ερμηνεύουν οι Βασίλης Λέκκας, Σαββέρια Μαργιολά και Χάρης Μακρής καθώς και ομάδα μουσικών. Μαζί με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του και οργανικές του συνθέσεις όπου πρωταγωνιστεί η θάλασσα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τραγούδια από την δισκογραφία του Βασίλη Λέκκα και της Σαββέριας Μαργιολά καθώς και τραγούδια σημαντικών ελλήνων συνθετών που στην αφήγηση τους κυριαρχούν η Θάλασσα και η Σελήνη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v