Μπυραρίες με κήπο: Τη δροσιά τους να ‘χεις

Πέντε αθηναϊκές μπυραρίες απλώνουν τραπεζάκια κάτω από τις φυλλωσιές και μας σερβίρουν ψαγμένες ετικέτες και ζουμερές ποικιλίες σε καλές τιμές.
Μπυραρίες με κήπο: Τη δροσιά τους να ‘χεις
της Ηρώς Κουνάδη

Τι θα μπορούσε να συμβολίζει καλύτερα την καλοκαιρινή ευδαιμονία, από μια παγωμένη μπύρα κάτω από μια δροσερή φυλλωσιά; Ονειρευτήκαμε πως κάναμε κοπάνα από το γραφείο, και δώσαμε ραντεβού σε πέντε αθηναϊκές μπυραρίες που μας σερβίρουν ψαγμένες ετικέτες και νόστιμα μεζεδάκια στους σκιερούς τους κήπους.


Tar (Λεωφ. Ηρακλείου 34, Άνω Πατήσια): Μετρά την Ιστορία της σε δεκαετίες –πρωτολειτούργησε το 1988– στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του Μεσοπολέμου και διαθέτει τον ομορφότερο πιθανότατα κήπο σε ακτίνα χιλιομέτρων. Ο κατάλογος περιλαμβάνει έναν ικανοποιητικότατο αριθμό ετικετών μπύρας, τόσο βαρελίσιες όσο και μπουκάλια, αλλά και ενδιαφέρουσες νοστιμιές για να τις συνοδεύσουμε. Στις τελευταίες αγαπημένες μας προσθήκες περιλαμβάνεται το Mexican Burger (με jalapenos και onion rings) η τιμή του οποίου δεν ξεπερνά τα 7€. Πράγμα που σημαίνει, για ωραιότατο γεύμα μαζί με τις απαραίτητες μπύρες μπορείτε να υπολογίζετε περί τα 15€ το άτομο. 

Beer Garden Ritterburg (Εθν. Αντιστάσεως 214, Καισαριανή, τηλ.: 210 7222235): Άλλη μία θρυλική αθηναϊκή μπυραρία, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 1974 και μας σερβίρει από τότε μέχρι σήμερα πολλές διαφορετικές Lager, Weiss, Pils, Export και άλλα είδη συνοδεία παραδοσιακής γερμανικής κουζίνας. Μην χάσετε σε καμία περίπτωση τα σπιτικά ζυμαρικά spätzle, το εξαιρετικό λουκάνικο currywurst, και βέβαια το πολύ δυνατό schnitzel. Οι μερίδες είναι τεράστιες, και η λογική μία-μερίδα-ο-καθένας, γι’ αυτό παραγγείλτε με φειδώ. Αν το κάνετε αυτό, θα υπολογίσετε περί τα 15-17€ το άτομο, μαζί με την μπύρα φυσικά. Αν είστε μεγάλη παρέα και παραγγείλετε ολόκληρο τον κατάλογο «για τη μέση» και πολλές μπύρες θα υπολογίσετε περί τα 30€ το άτομο.

1920 (Αγ. Παρασκευής 110, Χαλάνδρι, τηλ.: 210-6813029): Σε μια “off” περιοχή του Χαλανδρίου, μακριά από τη βοή της πλατείας και των γύρω δρόμων, βρίσκεται έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς κήπους της Αθήνας. Τα τραπεζάκια του φορτώνονται καθημερινά, πέρα από τις κλασικές λουκανικο-ποικιλίες που συναντάμε σε κάθε μπυραρία, με κροστίνι με λαδοτύρι και λιαστή ντομάτα, μελιτζάνες με τυριά, μενταγιόν με σως μαυροδάφνης και πιπεράτα φιλέτα. Πέντε βαρέλια και εξήντα διαφορετικές ετικέτες μπύρας ολοκληρώνουν το πολυσέλιδο μενού. Κι αν έχετε… αντιρρησίες συνείδησης στην παρέα, ο κατάλογος διαθέτει και μερικές ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο

Villa Marietta (Αριστοτέλους 31, Άλιμος, τηλ.: 210 9853188): Στεγάζεται σε μια κουκλίστικη μονοκατοικία με κήπο, και μπορεί δικαίως να καυχιέται για τον μεγαλύτερο αριθμό βαρελιών στην Αθήνα: Εικοσιδύο συνολικά διαφορετικές drafts, πολλές εκ των οποίων δυσεύρετες εντός ελληνικών συνόρων, από Γερμάνια, Βέλγιο, Ελλάδα, Γαλλία, Αμερική, Καναδά, Ολλανδία και Μεξικό. Το μενού κινείται στα κλασικά μονοπάτια της γερμανικής κουζίνας, με την ποικιλία λουκάνικων να αποτελεί το απόλυτο hit. Για πλήρες γεύμα, συνοδεία της απαραίτητης μπυροκατάνυξης, θα υπολογίσετε περί τα 20€ το άτομο. 

Silly Wizards (Πελοποννήσου 79, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6543908): Ένας όμορφος κήπος με ξύλινα τραπεζάκια στην Αγία Παρασκευή αναλαμβάνει να μας μυήσει στα μυστικά της βρετανικής και ευρωπαϊκής ζυθοποιίας, συνοδεία της αντίστοιχης κουζίνας. Η βαρελίσια Guiness βρίσκεται σε περίοπτη θέση, μαζί με άλλα πέντε βαρέλια –που περιλαμβάνουν τις αγαπημένες μας Hoegaarden και Weihenstephan– και πολλές ακόμα ετικέτες σε μπουκάλι. Το μενού είναι ένα mix’n’match από διάφορες εθνικές κουζίνες: περιλαμβάνει burger, quesadillas, σπιτικά nachos, γερμανικά σνίτσελ, κοτόπουλο με curry και fish and chips. Για τους… αντιφρονούντες, υπάρχουν και ωραιότατα κοκτέιλ με μπύρα ή χωρίς, τα οποία κινούνται στα 7,50-8€. Δικά μας αγαπημένα τα Spice of Life (με τεκίλα, jalapenos, lime, ζάχαρη, δυόσμο και αγγούρι) και Zulapi (με μαστίχα, lime, αγγούρι και Tabasco). Για πλήρες γεύμα με τις απαραίτητες μπύρες ή κοκτέιλ, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ το άτομο (αναλόγως πόσο πεινασμένοι και πόσο… διψασμένοι θα έρθετε). 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v