Η έξοδος του Σαββάτου: Αποχαιρετώντας το φθινόπωρο

Προβάρουμε τις YMCA φιγούρες μας για τον απόλυτο διαγωνισμό χορού στην ολοκαίνουρια ντίσκο της Αθήνας, δίνουμε ραντεβού για καφεδάκι στη λιακάδα και τσιμπολογάμε μεζεδάκια σε ένα κλασικό κι αγαπημένο εξαρχειώτικο στέκι.
Η έξοδος του Σαββάτου: Αποχαιρετώντας το φθινόπωρο
Το τελευταίο φθινοπωρινό Σάββατο είναι προ των πυλών και μάλιστα –αν πιστέψουμε την μετεωρολογική πρόγνωση– αναμένεται σχετικά ηλιόλουστο, με λίγα μόνο σύννεφα. Κανονίζουμε, λοιπόν, καφεδάκι στη λιακάδα από νωρίς το απόγευμα, και εν συνεχεία κρασοκατάνυξη μετά μεζέδων σε ένα από τα πιο αγαπημένα μας εξαρχειώτικα στέκια. Κλείνουμε το βράδυ –και το φθινόπωρο– με χορευτικές φιγούρες α λα 80s στην άρτι αφιχθείσα μεγαλύτερη πίστα της Αθήνας.

Καφεδάκι στη λιακάδα στο Piu Verde
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185
Σκέτο “Verde” το αποκαλούν οι φίλοι, που δίνουν ραντεβού στην πόρτα του με τη φράση κλειδί «πάμε να δούμε αν βρούμε τραπέζι στο Verde». Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για ένα από τα πιο ειδυλλιακά café της Αθήνας: στην καρδιά του καταπράσινου Άλσους του Παπάγου, στολισμένο με δέντρα, ρυάκια, γεφυράκια και αποκλειστικά ξύλινο ντεκόρ. Γεμίζει γρήγορα τα ηλιόλουστα πρωινά, αλλά αν αισθάνεστε τυχεροί μπορείτε να επιχειρήσετε μια βόλτα –αν μη τι άλλο, αν δεν βρείτε τραπέζι υπάρχει πάντα το ούτως ή άλλως φανταστικό Άλσος του Παπάγου δίπλα του, για αυθόρμητα πικνίκ.

Μεζεδάκια και κρασοκατάνυξη στον Πειναλέοντα
Αποτελεί εδώ και δεκαετίες αγαπημένο σημείο συνάντησης των Αθηναίων καλοφαγάδων, και όχι άδικα. Η κουζίνα του Πειναλέοντα (Μαυρομιχάλη 152, τηλ. 210 6440945) κάνει θαύματα, σε όλα τα γευστικά επίπεδα: ό,τι και αν δοκιμάσετε, από τις καραβιδομακαρονάδες και το κοτόπουλο με σάλτσα μαστίχας, και από το χοιρινό με θυμάρι και μέλι στο φούρνο μέχρι τους γίγαντες και το μαστέλο, αποκλείεται να μην σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Στα συν, η ζεστή, ρουστίκ διακόσμηση του εσωτερικού ψηλοτάβανου νεοκλασικού, το εξαιρετικό χύμα κρασί και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο για full extra γεύμα με χύμα κρασί.

Αθάνατα 80s στη Disco Studio 54 Athens
Η μεγαλύτερη πίστα στην Αθήνα έχει εμβαδόν 70 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται στο Γαλάζιο στον Άγιο Κοσμά, και άνοιξε τις πόρτες της μόλις πριν από τρεις εβδομάδες. Η διακόσμηση του Disco Studio 54 Athens (Πλαζ Αγίου Κοσμά, Ελληνικό, 2η στάση τραμ Άγιος Κοσμάς, τηλ.: 2107666959, 6973369063) είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο, θρυλικό club της Νέας Υόρκης, ενώ στα decks συναντάμε μερικούς από τους διασημότερους DJ’s της αθηναϊκής σκηνής των 80s: DJ Palmer, Spyros Kalyvas, Ksipo και άλλους. Σημειώστε, μάλιστα, πως το Σάββατο 26 Νοεμβρίου η Disco Studio 54 Athens διοργανώνει διαγωνισμό χορού (ναι, όπως εκείνος που κέρδισε ο John Travolta στο Pulp Fiction) με έπαθλα και δώρα για τους τρεις νικητές. Ίσα που προλαβαίνετε μια τελευταία πρόβα του YMCA μπροστά στον καθρέφτη…

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v