Clubbing στην Αθήνα: Τα πάρτι στην… κρίση σας

Καθημερινά πάρτι για όλα τα γούστα, guest DJs που θα μας ξεσηκώσουν, νέα clubs που θα συζητηθούν και μειωμένες τιμές για να είμαστε όλοι εκεί. Αθηναϊκή νύχτα εναντίον οικονομικής κρίσης, σημειώσατε άσσο.
Clubbing στην Αθήνα: Τα πάρτι στην… κρίση σας
της Ηρώς Κουνάδη

Τέσσερα ολοκαίνουρια dance clubs μετρά φέτος η αθηναϊκή νύχτα, κόντρα σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις και τα αποθαρρυντικά στοιχεία των τελευταίων σαιζόν. Στο ίδιο αισιόδοξο πνεύμα, δύο μεγάλα αθηναϊκά club ανοίγουν τις πόρτες τους καθημερινά –ναι, ακόμα και τις Δευτέρες– σχεδόν όλοι εμπλουτίζουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με πάρτι και events για όλα τα γούστα και πολλοί ρίχνουν τις τιμές της εισόδου, τουλάχιστον τις καθημερινές. Μετά απ’ όλα αυτά, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε πως… θα κρατήσουν οι χοροί.

Dream City 
Ιερά Οδός 30-32, Γκάζι, τηλ: 210 3477330, 6955 680485
Είσοδος με ποτό: 15€
Ανοιχτά: από Τετάρτη έως Κυριακή

Άνοιξε πέρυσι για πρώτη φορά τις πόρτες του, κι έγινε το απόλυτο hit της αθηναϊκής νύχτας. Όχι μόνο για τα εντυπωσιακά σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, που έφεραν στην Αθήνα αέρα… Νέας Υόρκης, ή για το εντυπωσιακό του μέγεθος, αλλά και για τα hot parties που φιλοξενούσε. Φέτος επανέρχεται δριμύτερο, με σταθερές αξίες το mainstream party City Lights κάθε Πέμπτη και το R’n’B Showtime κάθε Κυριακή, ενώ τις Τετάρτες προστίθεται ένα Greek Night με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Μάκη Πουνέντη στην κονσόλα. Αναμένονται περισσότερες εκπλήξεις και events. Εν τω μεταξύ, πάρτε μια γεύση από τα περσινά πάρτι εδώ.

Baraonda
Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6444308
Τιμή ποτού: 10-12€ (η είσοδος είναι ελεύθερη)
Ανοιχτά: από Τρίτη έως Κυριακή

Νεο-μπαρόκ διακόσμηση, mainstream μουσικές, σταθερή αξία στη αθηναϊκή νύχτα. Οι ιδιαίτερες γεύσεις του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Ντουνέτα πρωταγωνιστούν και πάλι στο εστιατόριο που αλλάζει φιλοσοφία και προσφέρει μοντέρνα ελληνική κουζίνα με βάση το ελαιόλαδο. Στον χώρο του club, τον πρώτο λόγο έχουν τα premium cocktails και ο χορός μέχρι τις πρωινές ώρες, υπό τις μουσικές επιλογές των resident DJs Paolo Savvas και George Sarantakis. Κάθε Τετάρτη η ομάδα των Angels διοργανώνει το House Party Reloaded, ενώ οι Κυριακές είναι σταθερά αφιερωμένες στην ελληνική μουσική σκηνή. 

Camas
Στοά Ζολώτα, Πανεπιστημίου 10, τηλ.: 6982549003
Είσοδος με ποτό: 15€
Ανοιχτά: από Τετάρτη έως Κυριακή

Εκεί όπου βρισκόταν το θρυλικό Wild Rose, στη Στοά Ζολώτα, άνοιξε πριν από λίγες μέρες τις πόρτες του ένα club με –τουλάχιστον– υπαινικτικό concept. Και το όνομα αυτού; Camas, όπως τα κρεβάτια στα ισπανικά. Η ομάδα του καλοκαιρινού B.E.D. σας υποδέχεται με τις πιτζάμες, η διακόσμηση του χώρου είναι minimal, με λευκές, μαύρες και χρυσές πινελιές, οι χτιστοί καναπέδες προκαλούν για άραγμα, στο οποίο βέβαια δεν θα σας αφήσουν να επιδοθείτε οι resident DJ’s με τα mainstream vibes τους κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Κάθε Τετάρτη, επίσης, παίζει greek night με σαμπάνιες και… πιάτα (ναι, από εκείνα που σπάνε), κάθε Πέμπτη house και R’n’B πάρτι, και κάθε Κυριακή ένα υπέρδιπλο κρεβάτι φιλοξενεί το "BE Delicious" και το "Smack that latinass" σε μια βραδιά με R'n' B' και latin ρυθμούς.

Αυτοκίνηση
Λεωφόρος Συγγρού 55, τηλ.: 2109225220
Είσοδος με ποτό: 10€ (τιμή ποτού 8€)
Ανοιχτά: καθημερινά
Ένα όνομα, ένας θρύλος. Η Αυτοκίνηση επανέρχεται δυναμικά, κάνοντας πιθανότατα το απόλυτο comeback του φετινού χειμώνα. Σε νέο χώρο στη Συγγρού, με καθημερινά events και parties, που περιλαμβάνουν R’n’B τις Τρίτες, ladies nights τις Τετάρτες, concept events τις Πέμπτες, Hit Hot Nights by Δάκης Νικολόπουλος τις Παρασκευές και full extra ελληνικές βραδιές με cult στα όρια του trash ακούσματα, Nova Sports στις τηλεοράσεις, μπιλιάρδο και βελάκια α λα ιρλανδέζικη παμπ στον εξώστη και… σουβλάκια για να ανακτήσουμε τις χαμένες θερμίδες. Κατά τα λοιπά, η μουσική κινείται σε 80s, 90s και σύγχρονα mainstream μονοπάτια. Στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνονται bar theatre παραστάσεις για τις Δευτέρες και τα Παρασκευοσσάβατα.

Villa Mercedes
Ανδρονίκου & Τζαφέρη 11, Ρουφ, τηλ.: 210 3422606, 210 3422886
Είσοδος με ποτό: 15€
Ανοιχτά: καθημερινά
Κρατά εδώ και χρόνια τα σκήπτρα της αθηναϊκής νύχτας –κι είναι πλέον ένα από τα ελάχιστα clubs που λειτουργούν καθημερινά. Το στιλάτο club restaurant του Βασίλη Τσιλιχρήστου ανανεώνει φέτος την λαμπερή, μαυρο-κόκκινη διακόσμησή του, και προσθέτει ονόματα και events στην ατζέντα του, για να φιλοξενεί κάθε μέρα κι άλλο πάρτι. Κρατάτε σημειώσεις; Κάθε Δευτέρα τα decks αναλαμβάνει ο Θέμης Γεωργαντάς του Mad και του MTV, κάθε Τρίτη ο MC Gifted μας περιμένει για ένα ακόμα από τα επιτυχημένα του R’n’B parties, Τετάρτη ο Βασίλης Τσιλιχρήστος αναλαμβάνει την κονσόλα παρέα με φίλους-guest DJs, Πέμπτη χορεύουμε το YMCA και άλλες disco επιτυχίες, και Κυριακή ροκάρουμε στα rock parties. Έμεινε κάτι; Τα Παρασκευοσάββατα είναι –όπως θα μαντέψατε– αυστηρά mainstream.

Boutique
Φιλελλήνων 15 (πρώην «Στράτος»), Σύνταγμα, τηλ.: 210 3231315
Είσοδος με ποτό: 10€ τις καθημερινές, 15€ Παρασκευή και Σάββατο
Ανοιχτά: από Τετάρτη έως Κυριακή

Άνοιξε πρώτο τον χορό των χειμωνιάτικων openings, επιστρέφοντας στη χειμερινή του βάση ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η glamorous διακόσμησή του, με τους δερμάτινους καναπέδες και τα φουτουριστικά ταβάνια αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τα καθιερωμένα πάρτι του: κάθε Τετάρτη το Sex Me Up μιξάρει R’n’B με house tunes, κάθε Παρασκευή το πάρτι λέγεται Funk You All και η αφετηρία είναι, προφανώς, τα funk ακούσματα, οι Πέμπτες και τα Σάββατα είναι mainstream, ενώ τις Κυριακές επιστρέφουν οι Ala D'allon ελληνικές βραδιές που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο καλοκαιρινό Ακρωτήρι Boutique.

Dybbuk
Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7221558
Είσοδος με ποτό: 10€ (ελεύθερη τα κυριακάτικα απογεύματα, έως τις 20.15)
Ανοιχτά: από Πέμπτη έως Κυριακή

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το dance club του Κολωνακίου, στο υπόγειο όπου παλαιότερα βρισκόταν τo Plus-X, συνεχίζει ακάθεκτο με τους resident DJs CJ Jeff κάθε Πέμπτη, Jojo κάθε Παρασκευή και Duke κάθε Σάββατο. Ο εντυπωσιακός χώρος φέρει την υπογραφή του Αντώνη Καλογρίδη, και συνδυάζει τέλεια την βιομηχανική αισθητική του dancefloor με το θεατρικό μπαρόκ στο πατάρι. Τις Κυριακές το πάρτι ξεκινά νωρίς, από τις 19.00 συγκεκριμένα, με τους DJs Θοδωρή Τριανταφύλλου, Tareq, Clubkid και Τόλη Σκουλαριώτη να μιξάρουν 70s και 80s. Τις υπόλοιπες μέρες, οι πόρτες ανοίγουν στη 1.30. 

W
Πειραιώς 130, Γκάζι, τηλ.: 210 3411410
Είσοδος με ποτό: 15€
Ανοιχτά: από Πέμπτη έως Σάββατο

Σταθερή αξία στον χάρτη του αθηναϊκού nighlife, το W παραμένει στην βάση του στην οδό Πειραιώς, διατηρεί το minimal ύφος στη διακόσμηση με την οποία το αγαπήσαμε, και εξακολουθεί να φιλοξενεί κάθε Πέμπτη τα Show Me Love parties, που παντρεύουν με επιτυχία την house με την R’n’B. Τις Παρασκευές τα mainstream parties βαφτίζονται Music is the Answer, ενώ τα χορευτικά shows παραμένουν από τα πιο σέξι της πόλης. 

CU In Heaven
Συγγρού 4, Μακρυγιάννη, τηλ.: 6985575818
Είσοδος με ποτό: 10€ (τιμή ποτού 9€)
Ανοιχτά: από Τετάρτη έως Σάββατο
Εκεί που μέχρι πέρυσι βρισκόταν το Lollipop φέτος άνοιξε τις πόρτες του ένα καθαρόαιμο dance club, με resident DJs κάθε Τετάρτη τον Christo Z, κάθε Πέμπτη τον Antony K, και κάθε Σάββατο τους Dennis και Don Juan του party Roots in Deep. Η διακόσμηση του club είναι minimal, με το μαύρο και το ασημί να πρωταγωνιστούν, οι μουσικές αυστηρά και μόνο house και deep house, ενώ τα decks πιθανότατα θα αναλάβουν και αρκετοί guest DJs από το εξωτερικό. 

Glee
Δεινοκράτους 19, τηλ.: 6977161806
Είσοδος με ποτό: 8€
Ανοιχτά: από Πέμπτη έως Κυριακή
Στο υπόγειο που μέχρι πέρυσι φιλοξενούσε το μυκονιάτικο Argo, ένα κεφάτο, πολύχρωμο gay club άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη Παρασκευή. Οι τοίχοι του διακοσμούνται από ταπετσαρίες με έργα των Keith Haring και Andy Warhol, η μουσική είναι αυστηρά χορευτική με έμφαση στη house, και η φιλοσοφία είναι… straight friendly. Στα decks βρίσκονται από Πέμπτη μέχρι Κυριακή οι resident DJs Δημήτρης Σαράντος και Νίκος Τρυφωνόπουλος, ενώ τις Πέμπτες το πρόγραμμα περιλαμβάνει και χοροθεατρικά shows. Τις Κυριακές, οι πόρτες ανοίγουν από νωρίς για τα απογευματινά sessions. 

Goya Plus
Αριστοφάνους 11, Ψυρρή, τηλ.: 6981343781, 6972218484
Είσοδος με ποτό: 12€ τις Παρασκευές, 15€ τα Σάββατα
Ανοιχτά: Παρασκευή και Σάββατο
Κι εκεί που πέρυσι ψάχναμε τα dance clubs με τον… μεγεθυντικό φακό, να που μετράμε ήδη το τρίτο new entry στον χώρο. Στη θέση του παλιότερου Danza –και μετέπειτα Blend– το Goya Plus έρχεται να ταρακουνήσει τις νύχτες μας με σκληρή τέκνο τα Σάββατα και psy trance τις Παρασκευές. Ονόματα όπως αυτά των Ephedrim, Markantonio, Absolum και Sven Wittekind έχουν ήδη περάσει από τα decks στις μόλις δύο εβδομάδες λειτουργίας του, ενώ αναμένονται στις 28 Οκτωβρίου ο Alan Fitzpatrick και στις 29/10 η Z-Cat.

Downtown
Ιερά Οδός 41, Γκάζι, τηλ.: 210 3463090, 6976738628
Είσοδος με ποτό: 15€ στα live, 12€ τις υπόλοιπες μέρες
Ανοιχτά: από Τετάρτη έως Κυριακή
Ένα ακόμη new entry στην αθηναϊκή νύχτα, αλλά όχι αμιγώςdance αυτήν την φορά. To άρτι αφιχθέν DownTown φιλοξενεί live όπως αυτά των Onirama που συζητήθηκαν πέρυσι πολύ στο Gazoo, DJ sets και πάρτι που περιλαμβάνουν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο R’n’B με το εύγλωττο όνομα One Night Stand κάθε Κυριακή. Σημειώστε, επίσης, ότι τις Πέμπτες έχει κρητική βραδιά, με αυθεντικούς λυράρηδες, ενώ τις Τετάρτες house party.

Guzel
Λεωφ. Κηφισίας 10-12, Μαρούσι (Agora Center), τηλ.: 210 6800101
Είσοδος με ποτό: 10€ τις Πέμπτες, 15€ Παρασκευή και Σάββατο
Ανοιχτά: από Πέμπτη έως Σάββατο
Για δεύτερη χρονιά στο ίδιο πόστο, στον Παράδεισο Αμαρουσίου, το Guzel ακολουθεί την περσινή επιτυχημένη συνταγή των mainstream μουσικών μονοπατιών, που συνδυάζονται με την μεσογειακή κουζίνα στον χώρο του εστιατορίου και το ενδιαφέρον πάντρεμα industrial αισθητικής και 70s πολυτέλειας στον χώρο του club. Τα decks φέτος αναλαμβάνουν ως residents οι DJs Pappas και Μιχαήλ Άγγελος, ενώ τις Πέμπτες αναμένονται ενδιαφέρουσες μετακλήσεις Ελλήνων και ξένων guest DJs και δυνατά χορευτικά shows.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v