Η έξοδος του Σαββάτου: Τέχνη… γιατί χανόμαστε

Αυτό το Σάββατο στηρίζουμε το κέντρο της Αθήνας, τριγυρνάμε στα πέριξ της Αγίας Ειρήνης, χαζεύουμε σε bazaar αλληλεγγύης και βρίσκουμε στήριγμα στην τέχνη της μουσικής και του θεάτρου. (Αγία) Ειρήνη ημίν.
Η έξοδος του Σαββάτου: Τέχνη… γιατί χανόμαστε
Όσο κι αν ξεστρατίζουμε προς τα βόρεια προς αναζήτηση πράσινου, στα νότια για λίγο γαλάζιο ή στο «άλλο» κέντρο για εναλλακτικές προτάσεις, πάντα μας αρέσει να επιστρέφουμε στην πραγματική καρδιά της πόλης για να περάσουμε ολόκληρο το Σάββατό μας. Και ποια είναι η πιο «ζωντανή» αρτηρία αυτής της καρδιάς αν όχι η Κολοκοτρώνη και οι δρόμοι στα πέριξ της Αγίας Ειρήνης και της Καρύτση, όπου κρύβονται τα καλύτερα στέκια της Αθήνας;

Αυτό το Σάββατο ξεκινάμε με μεσημεριανό καφέ και αγορές που αξίζουν στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, τηλ: 210 3240944), το οποίο εγκαινίασε τον τελευταίο μήνα την «χειροποίητη» αγορά του. Το «Booze Market» ανοίγει τις πόρτες του κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, από τις 14.00 μέχρι τα μεσάνυχτα. Αφού απολαύσετε τον σαββατιάτικο καφέ σας, περάστε από τους πάγκους των πωλητών που συμμετέχουν στην κίνηση για να χαζέψετε ή να αγοράσετε αντικείμενα design, κοσμήματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά, ρούχα, second hand αντικείμενα, μικρογλυπτά, πινακάκια και άλλες χειροτεχνίες σε ένα άκρως ενδιαφέρον «αλισβερίσι ιδέων» για τα οποία φημίζεται ο πολυχώρος.

Συνεχίζουμε με νόστιμο μαγειρευτό φαγητό, από αυτό που μας είχε λείψει στο κέντρο της πόλης και αναγκαζόμασταν να καταφύγουμε στην λύση του γρήγορου φαγητού. Γρήγορο ναι, πρόχειρο όχι, είναι η λογική της «Μινιατούρας» που αυτοχαρακτηρίζεται «μικρό εστιατόριο πόλεως» (Ρόμβης 21, τηλ: 210 3233459) και κρύβει στον χαριτωμένο χώρο της στον γνωστό πεζόδρομο προσεγμένες γεύσεις, τις οποίες σερβίρει από τις 12.30 μέχρι τις 19.00 (εκτός Κυριακής). Τα φρέσκα θαλασσινά και τα νόστιμα κρεατικά της Μινιατούρας δεν θα σας απογοητεύσουν αλλά το πραγματικό «clue» είναι τα μαγειρευτά ημέρας, που περιλαμβάνουν γεμιστό καλαμάρι, μοσχάρι ραγού με φρέσκα ζυμαρικά, κατσικάκι φούρνου, αρνάκι φρικασέ και άλλα «έκτακτα» guest star-πιάτα (περί τα 15-20€ κατ’ άτομο).

Το βράδυ πλησιάζουμε προς το Σύνταγμα και ίσα που προλαβαίνουμε να δούμε την παράσταση που έκλεψε… παράσταση του Φθινοπώρου στο Παλλάς: Το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και με ερμηνευτές όπως η Νένα Μεντή, η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Γιάννης Στάνκογλου και η Τάνια Τρύπη ανεβάζει τις τελευταίες του παραστάσεις αυτό το σαββατοκύριακο, γι’ αυτό όσοι δεν έχετε προλάβει να το δείτε, φροντίστε για τα εισιτήριά σας (20-40€, Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, τηλ: 210 3213100). Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Αν πάλι προτιμάτε την μουσική από το θέατρο, την ίδια ημέρα έχετε δύο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές: Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Puressence έρχονται από το Μάντσεστερ με ροκ διάθεση στο Live Stage της Αρχιτεκτονικής (Ελασιδών 6 και Πειραιώς, Γκάζι, προπώληση: 20€), ενώ η Madeleine Peyroux επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής για την απόλυτη jazz βραδιά με νέες αλλά και κλασικές επιτυχίες (Αίθουσα Χρ.Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, ώρα 20.30, εισιτήρια: από 30€ - μειωμένο 20€). Διαλέγετε και… ακούτε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v