Αύγουστος στην Αθήνα: Δεν κάνω διακοπές…

...Μένω στην Αθήνα και ανακαλύπτω το πιο όμορφό της πρόσωπο: Τις οργανωμένες της ακρογιαλιές, τις πολυτελείς της πισίνες, τις ομορφότερες βόλτες της, τα καλύτερα εστιατόρια με αυλή, τα πιο κοσμοπολίτικα clubs. Σε μία πόλη ανθρώπινη. Όπως θα έπρεπε να είναι.
Αύγουστος στην Αθήνα: Δεν κάνω διακοπές…
της Έλενας Μπούλια

Το πιθανότερο είναι πως το έχεις ήδη αντιληφθεί, αλλά εμείς σου το επιβεβαιώνουμε: Αν φέτος τον Αύγουστο αποφάσισες (ή αναγκάστηκες) να μείνεις στην Αθήνα έχεις κάνει την πιο σοφή κίνηση. Η πόλη έχει πλέον αδειάσει. Η διαδρομή από την Κηφισιά στην παραλιακή δεν ξεπερνά τα είκοσι λεπτά, ενώ για να παρκάρεις αρκεί να κλείσεις τα μάτια και να επιλέξεις στην τύχη. Στα μαγαζιά βρίσκεις πάντα σχεδόν το καλύτερο τραπέζι και εξυπηρετείσαι σε χρόνο μηδέν. Οι παραλίες έχουν ακριβώς όσο κόσμο χρειάζεται, ενώ δεν υποφέρεις τόσο από την ζέστη του Ιουλίου –η θερμοκρασία είναι πολύ πιο ανεκτή. Το δε βράδυ η πόλη είναι ονειρική.

Η Ποσειδώνος αποτελεί ιδανική επιλογή εξόδου, στους θερινούς κινηματογράφους η ουρά περιορίζεται στο ελάχιστο και γενικά στις γειτονιές επικρατεί μία γαλήνια ησυχία. Παραδέξου το. Είσαι πιο χαρούμενος αυτές τις μέρες. Απόλαυσέ το γιατί -όπως όλα τα ωραία- δεν θα κρατήσει πολύ. Και πάρε ιδέες για το πώς να περάσεις με τον καλύτερο τρόπο τις αυγουστιάτικες μέρες σου στην Αθήνα.
(Στα Σχετικά Άρθρα θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε μία από τις παρακάτω προτάσεις).

Το πρωί…
Θα πάμε για μπάνιο φυσικά! Και δεν θα πάμε απλά για μπάνιο, αλλά για διασκέδαση και αθλητικές δραστηριότητες, αφού σε κάποιες από τις πιο οργανωμένες παραλίες της Αττικής θα επιδοθούμε σε ξέφρενα beach sports, θα απολαύσουμε παγωμένους καφέδες και κοκτέιλ και -το καλύτερο- ξαπλώστρες μπροστά στο κύμα, αφού όσο πλησιάζει το δεκαπενταύγουστο στην παραλία θα είμαστε σχεδόν μόνοι μας. Πού θα πάμε; Στην παραλία του Αστέρα (φωτο), όπου αφού ξεφαντώσουμε με wake boarding, parachute, jet ski και wind surf, τα TGI Friday’s και τα Starbucks μας περιμένουν για να μας υπερκαλύψουν την όρεξη (είσοδος: 15 ευρώ τις καθημερινές/ 25 ευρώ τα σαββατοκύριακα). Εξίσου μεγάλη ποικιλία σε δραστηριότητες και παιχνίδια έχει η παραλία του Divani Apollon Palace & Spa (είσοδος: 35 ευρώ τις καθημερινές/ 50 ευρώ τα σαββατοκύριακα), ενώ για κάτι πιο οικονομικό προτιμάμε το Yabanaki στην Βάρκιζα, με το εξαιρετικό beach bar, το εστιατόριο Yafagaki και το ουζερί Yaouzaki (είσοδος: 7 ευρώ τις καθημερινές/ 8 ευρώ τα σαββατοκύριακα).

Αν πάλι η αφεντιά μας συμβιβάζεται μόνο με την πολυτέλεια ενός ξενοδοχείου με πισίνα, και εδώ οι εναλλακτικές είναι πολλές: Η πισίνα του Athens Hilton, για παράδειγμα, είναι τεράστια, ενώ το pool bar του είναι πλήρως ενημερωμένο (είσοδος: 35 ευρώ τις καθημερινές/ 55 ευρώ τα σαββατοκύριακα). Στο Saint George Lycabettus η θέα από την πισίνα στην ταράτσα του ξενοδοχείου είναι καταπληκτική, ενώ όταν πεινάσουμε το Frame έχει φροντίσει για εξαιρετικό finger food (είσοδος: 32 ευρώ). Πιο οικονομικές, αλλά εξίσου άνετες είναι οι πισίνες των ξενοδοχείων Athens Imperial, στην πλατεία Καραϊσκάκη (είσοδος: 25 ευρώ με πετσέτες και ξαπλώστρες) και Fresh Design Hotel, στην Σοφοκλέους (είσοδος: 20 ευρώ με πετσέτες και ξαπλώστρες).

Το απόγευμα…
Όταν ο ήλιος αρχίσει να πέφτει η πόλη βάφεται με τα πιο γλυκά χρώματα και δεν χορταίνεις να είσαι εκεί έξω και να γίνεσαι ένα με αυτά. Αν θέλουμε βόλτα με θέα θάλασσα «κατεβαίνουμε» στην Μαρίνα Φλοίσβου (φωτο). Παρκάρουμε στο άνετο και δωρεάν parking της Μαρίνας, περπατάμε κατά μήκος των πολυτελέστατων σκαφών (και αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν να είναι δικά μας), παίρνουμε στο χέρι ένα παγωτό από τα Häagen Dazs και κατευθυνόμαστε, αν μας κάνει κέφι, προς τον υπέροχο θερινό Cine Φλοίσβος μήπως παίζει κάτι καλό. Ωραία βόλτα, επίσης, είναι αυτή στην Βουλιαγμένη, πάνω από την παραλία και με κατεύθυνση προς το Waffle House (Λ. Ποσειδώνος 17) ή, πιο μακρινή, στο Σούνιο για το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Αττικής.

Αν πάλι προτιμάμε βόλτα στην πόλη, παίρνουμε το μετρό και κατεβαίνουμε Ακρόπολη, σπεύδουμε πρώτα στο Νέο Μουσείο (προσοχή: κλείνει στις 20.00) και αφού θαυμάσουμε τόσο τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις όσο και τα εκθέματα (με αποκορύφωμα τις Καρυάτιδες, τοποθετημένες συμβολικά πραγματικά σε συγκινούν), καθόμαστε για καφέ στην μεγάλη του βεράντα κάτω ακριβώς από τον Παρθενώνα. Εναλλακτικά, φεύγουμε από το Μουσείο, κάνουμε βόλτα στα στενά της Πλάκας, περνάμε μέσα από το Μοναστηράκι με σύντομη παράκαμψη στην Αρχαία Αγορά (είσοδος από την Αδριανού) και ανηφορίζουμε την Ερμού για να φτάσουμε στην πλατεία του Ψυρρή και να καταλήξουμε στα Σερμπέτια (Αισχύλου 3) για μπισκοτόπιτα με ένα βουνό από παγωτό καϊμάκι. Δεν έχετε δοκιμάσει; Τρέξτε τώρα!

Το βράδυ…
Η πόλη ντύνεται στα πιο λαμπερά της χρώματα και ανοίγει θελκτικά την μεγάλη της αγκαλιά. Τι έχετε όρεξη να κάνετε απόψε; Θέατρο και φαγητό ή ξέφρενο clubbing μέχρι πρωίας; Σε κάθε περίπτωση, ξεκινήστε από ένα αγαπημένο ταβερνάκι με αυλή, όπως η «Ελιά» (φωτο) στους Αμπελόκηπους, με τις μοναδικές μεσογειακές γεύσεις ή η «Μάσα» στην Καισαριανή για φανταστικά μεζεδάκια ή ποικιλία του «κυνηγού» για εκπληκτικά κρεατικά στα κάρβουνα.

Αν για το βράδυ σας επιθυμείτε θέατρο, ξεχάστε το φαγητό και ξεκινήστε από νωρίς, αφού οι καλύτερες παραστάσεις του μήνα σχετίζονται οπωσδήποτε με το Φεστιβάλ Επιδαύρου και είναι οι «Όρνιθες» στις 14 και 15/8 και το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» με τον Ίθαν Χωκ σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες, στις 21 και 22/8. Στα στενότερα όρια της Αττικής, οι καλές παραστάσεις του μήνα περιορίζονται στο Θέατρο Αττικού Άλσους όπου ο Λ. Τσάγκας ανεβάζει την «Ελένη» του Ευριπίδη» την Κυριακή 9/8 και η ομάδα «ΩΡΩΝ» τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου την Δευτέρα 10/8. Τέλος, στο καλοκαιρινό θέατρο Αθηνά συνεχίζεται μέχρι τον Σεπτέμβρη το επιτυχημένο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή».

Αν πάλι επιθυμείτε δυνατή μουσική και χορό, η παραλιακή παίρνει και εδώ τα πρωτεία: Προτείνουμε το Island, στο οποίο ίσως και να βρείτε να ακουμπήσετε κάπου το ποτό σας, για την φοβερή θέα και την καλύτερη μουσική. Το Vinilio αποτελεί κλασική αξία για όσους θέλουν να ξεσαλώσουν στη μεγάλη του πίστα χορεύοντας disco και rock n’ roll. Το Dekko, πάνω στην αμμουδιά της Βούλας συγκεντρώνει περισσότερο νεαρόκοσμο, το Ακάνθους περιμένει αυτούς που διασκεδάζουν με ελληνικούς κυρίως ήχους, ενώ για πιο «χαλαρές» καταστάσεις προτείνουμε το Ammos Lounge στο οποίο μπορείτε να πάτε εξίσου άνετα με το σορτσάκι, τις σαγιονάρες και το μαγιό σας (η αμμουδιά κάτω από τα περισσότερα σκαμπό δεν προσφέρεται για ψηλοτάκουνα). Εναλλακτικά, κατευθυνόμαστε είτε στο Γκάζι, στην Τριπτολέμου που άδεια δεν θα είναι μεν, αλλά ίσως βρείτε ένα τραπεζάκι αν φτάσετε νωρίς, ή στην Πανόρμου για σούπερ κοκτέηλ στο Santa Botella ή στο Saxo.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v