Παραλίες Αττικής: Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα Beach Sports μου

Οι διακοπές σας αργούν και η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα. Μην απελπίζεστε. Ένας μεγάλος αριθμός οργανωμένων παραλιών προσφέρει πλήθος θαλάσσιων σπορ για εσάς και την οικογένειά σας. Ανακαλύψτε τις - αν δεν το έχετε ήδη κάνει.
Παραλίες Αττικής: Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα Beach Sports μου
Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία την ημέρα που θα φύγουμε για διακοπές. Έχουμε πάρει άδειες, έχουμε κλείσει εισιτήρια, έχουμε υπολογίσει το μπάτζετ μας και το μόνο που απομένει είναι να έρθει η μεγάλη εκείνη μέρα που θα επιβιβαστούμε σε καράβια, αυτοκίνητα ή αεροπλάνα και θα ξεφύγουμε (έστω και για μερικές μέρες) από την κουραστική και αφόρητη καθημερινότητα. Τι γίνεται όμως μέχρι τότε; Είναι ακόμα Ιούνιος και η Αθήνα ήδη ανεβάζει θερμοκρασίες Ιουλίου. Τι λύσεις έχουμε; Φυσικά, τα Σαββατοκύριακα. Οι αυθημερόν αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς λίγες ώρες από το κέντρο, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η Νο1 προτίμηση για τους κατοίκους της πόλης και των περιχώρων που αναζητούν έστω και μερικές ώρες δροσιάς. Πολλές παραλίες προσφέρουν μάλιστα, μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ που θα κρατήσουν απασχολημένα τα μικρά παιδιά, αφήνοντας τους μεγάλους να απολαύσουν με την ησυχία τους την θάλασσα και τον καυτό ήλιο. Είναι κοντά στην Αθήνα, είναι μεγάλες, έχουν καθαρά νερά και παρέχουν πλήθος θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Τι περιμένετε;

Astir Beach

Το talk of the town όσον αφορά τις sexy & famous παραλίες επιστρέφει και φέτος ανανεωμένο με καινούργιες υπηρεσίες. Για λόγους ασφαλείας (και στάτους βεβαίως βεβαίως), θα ισχύει όριο χωρητικότητας που ορίζεται στα 1.000 άτομα. Επίσης μέσω τις ιστοσελίδας θα μπορείτε να... κάνετε κράτηση ξαπλώστρας online με πιστωτική κάρτα, καθώς και να ενημερώνεστε για τα events που θα λαμβάνουν χώρα εκεί. Αν ο ήλιος σας ανοίγει την όρεξη τότε τα TGI Friday's θα σας χορτάσουν και με το παραπάνω συντροφιά με έναν δροσερό καφέ από τα Starbucks. Θέλετε να μπείτε και facebook ενώ πλατσουρίζετε; Κανένα πρόβλημα, απλά συνδεθείτε στο δίκτυο wifi της παραλίας και σερφάρετε χωρίς έλεος. Όλα αυτά με το αζημίωτο φυσικά, η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ για τους ενήλικες τις καθημερινές και 8 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών και 25 ευρώ τα σαββατοκύριακα για τους ενήλικες και 13 για τα παιδιά.

Εδώ θα διασκεδάσετε  με δραστηριότητες όπως wake boarding, parachute, fly fish, ringos dingos, crazy squab, jet ski, wind surf, laser sailing boat και speed boating. Αν θέλετε να το ψάξετε και λίγο παραπάνω η Ελένη Πετρουλάκη παραδίδει μαθήματα Power Yoga, Aqua Fit, Αqua Shape, Ritmo Latino και Yogilates. Πάντως αν πραγματικά θέλετε να κάνετε μπάνιο (γι'αυτό δεν ήρθατε;) προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από τα δεκάδες "καλούδια" και περιοριστείτε σε κάποιο θαλάσσιο σπορ για εσάς και την οικογένειά σας. Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το Site της παραλίας. Η πλαζ λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Astir Beach Aπόλλωνος 40 16671 Βουλιαγμένη, Αθήνα Τηλ. 2108901621.

Divani Apollon Palace & Spa

Πολυτέλειας συνέχεια σε μια όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία του γνωστού ξενοδοχείου στην Βουλιαγμένη. Η είσοδος στην παραλία είναι ελεύθερη αλλά μην πλανάστε! Αν θέλετε ξαπλώστρες θα πρέπει να πληρώσετε 50€/ άτομο τα Σαββατοκύριακα (άουτς!) και 35€ τις καθημερινές. Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται πετσέτες καθώς και η χρήση της μεγάλης πισίνας ακριβώς απέναντι από την παραλία, στον χώρο του ξενοδοχείου. Βέβαια, υπάρχει και η εναλλακτική της πετσετούλας από το σπίτι και του "αράγματος" στην πλαζ. Διαλέγετε και παίρνετε.

Η πλαζ ανοίγει για τους λουόμενους από τις 10.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, ενώ στα water sports περιλαμβάνουν tubes, banana, καναπέδες, κανό και μαθήματα θαλάσσιου σκι και wakeboard από ειδικευμένους εκπαιδευτές. Το μάθημα σκι κοστίζει 30€ το 15λεπτο και το μάθημα wake 70€ για τον ίδιο χρόνο. Μπανάνες, φουσκωτά και κάθε είδους επιπλέοντα αντικείμενα θα σας κοστίσουν 20€/15 λεπτά. Όπως μας πληροφόρησε ο υπεύθυνος, τις επόμενες μέρες θα γίνει η παραλαβή ενός νέου φουσκωτού καναπέ, ο οποίος θα είναι τηλεκατευθυνόμενος από τους επιβάτες! Ετοιμαστείτε για δυνατές θαλάσσιες συγκινήσεις για μικρούς και μεγάλους. Divani Apollon Palace & Spa: Αγίου Νικολάου 10 και Ηλίου, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8911100. 

Grand Beach Lagonissi

Ξεκινάμε με πολυτέλεια και άνεση την απόδρασή μας καταλήγοντας στην όμορφη παραλία του ξενοδοχείου Grand Resort στο Λαγονήσι. Αν θέλετε να πάτε στην παραλία που βρίσκεται μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου και να επωφεληθείτε από τις έξτρα παροχές που αυτή προσφέρει (ξαπλώστρες, πετσέτες κτλ.) θα πληρώσετε 5€ είσοδο τις καθημερινές και 17€ τα σαββατοκύριακα. Τιμή αρκετά τσουχτερή, αλλά ανάλογη των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πολύχρωμες ομπρέλες, ξύλινοι διάδρομοι, πισίνα μέσα στην θάλασσα συνθέτουν την γενική εικόνα του γραφικού κόλπου. Απολαύστε τα σνακ και τα ποτά σας δίπλα στο κύμα στο μπαρ Grand Pier και αφήστε τα παιδιά σας να διασκεδάσουν με Sailing, Wakeboarding, Windsurfing, Waterskiing, Rings, Scuba Diving, Jet Ski, Tubes και καναπέδες. Οι τιμές για το wakeboard είναι 60€/ μάθημα 30 λεπτών, για το θαλάσσιο σκι 60€/ μάθημα 30', ενώ για τα tubes και τους καναπέδες 20€ για τα παιδιά και 30€ για τους μεγάλους. Τα μαθήματα scuba diving γίνονται κατόπιν συνεννόησης και οι τιμές καθορίζονται ανάλογα με τις επιθυμίες σας. (απλή κατάδυση, κύκλος μαθημάτων κτλ.) Στο τμήμα της παραλίας που βρίσκεται εκτός ξενοδοχείου οι τιμές για τα θαλάσσια σπορ είναι μειωμένες. Το μάθημα σκι κοστίζει 35€, το μάθημα wake 35€, τα Tubes και ο Καναπές 20€ τα 15 λεπτά και οι Μπανάνες 15€.

Grand Beach Lagonissi: 40ο χλμ. Αθήνας-Σουνίου, τηλ. 22910 76000.



Αστέρας Γλυφάδας Complex

Από τις πιο kids friendly παραλίες αυτή του Αστέρα στην Γλυφάδα λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 το πρωί αποτελώντας μια ολοκληρωμένη ψυχαγωγική εναλλακτική για εσάς και την οικογένειά σας.  Δίπλα ακριβώς από το Akanthus restaurant και το Balux Pool, η παραλία του Αστέρα "συνορεύει" με το γνωστό club Babae. Μπορείτε έτσι άνετα να συνδυάσετε μπάνιο, φαγητό και ποτό σε ένα μέρος που παρέχει υψηλές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς αναψυχής.  Στην μέση της θάλασσας υπάρχει ένα μεγάλο πάρκο με φουσκωτές κατασκευές τύπου λούνα παρκ που αποτελεί τον "Παράδεισο" των πιτσιρικάδων, εδώ θα διασκεδάσουν με τραμπολίνο νερού, καταπέλτες, βόλλεϋ, ενώ στην παραλία υπάρχουν εγκαστάσεις beach volley, mini soccer, καθώς και χώροι για να αλλάξετε με ντουλαπάκια για να φυλάξετε τα πράγματά σας.  

Η είσοδος τις καθημερινές είναι 7€ και τα Σαββατοκύριακα 10€, ενώ αν είστε δημότης Γλυφάδας ισχύουν οι μισές τιμές (3 και 5 ευρώ αντίστοιχα). Asteras Beach: Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ. 210 8941620.

Βάρκιζα Yabanaki

Αμμουδερή celebrity, η παραλία της Βάρκιζας έχει γίνει all time classic προορισμός για μικρούς και μεγάλους. Για μπανάκι λοιπόν στο ομώνυμο κέντρο ψυχαγωγίας όπου θα βρείτε τα πάντα: beach bar με καλή μουσική και δροσιστικά cocktails (Beach Me - Αfros Pool Bar), πισίνα, εστιατόριο δίπλα στο κύμα(Yafagaki), ουζερί επίσης δίπλα στο κύμα(Yaouzaki), παιδότοπο, ακόμη και περίπτερο! Η είσοδος είναι Το κανονικό εισιτήριο τις καθημερινές κοστίζει 7€ και τα Σαββατοκύριακα 8€. Το φοιτητικό/ παιδικό (6-12 ετών) 4.5€ και οι ξαπλώστρες χρεώνονται μόνο τα Παρασκευο-σαββατοκύριακα (5€). Το πάρκινγκ είναι δωρεάν και η παραλία ανοίγει 8 το πρωί και κλείνει 8 το βράδυ. Τι λέει όμως από water sports;

Σημειώστε: Water Ski, Wakeboard, Wakesurf, Wakeskate, Windsurf, Iστιοπλοΐα, Barefoot, Sofa, Solo (tube), Banana, Pedalo, Canoe. Ικανοποιημένοι; Όλα αυτά φυσικά κάτω από την επίβλεψη της σχολής  του Shark Ski & Wake Club Varkiza. Το σκι, το wake και ο,τι έχει να κάνει με σπορ στην θάλασσα κοστίζουν 35€ το τέταρτο (αυστηρά), τα tubes, οι μπανάνες, οι καναπέδες και οι λοιπές "παιδικές" ασχολίες (το ξέρουμε ότι και εσείς οι μεγάλοι τα έχετε δοκιμάσει) κοστίζουν από 10-15€ (ελάχιστος αριθμός ατόμων 2.) Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης bungalows πάνω στην παραλία από τις 8.00πμ έως τις 8.00 μμ. Aκτή Bάρκιζας, Bάρκιζα, 210 8972414.

Καράβι

Μπορεί να μην φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και την γαλήνη που προσφέρει στους λουόμενους, αλλά αν ρωτήσετε τους δεκάδες μόνιμους επισκέπτες που κυριολεκτικά την γεμίζουν τα Σαββατοκύριακα δεν φαίνεται να τους νοιάζει και πολύ. Η γνωστή παραλία στον Σχοινιά που εδώ και χρόνια αποτελεί πόλο έλξης νεανίων και όχι μόνο, αν μη τι άλλο μπορεί να περηφανεύεται για τα θαλάσσια σπορ και τα events που διοργανώνονται εκεί. Βραβευμένη με Γαλάζια Σήμαία (τα Σαββατοκύριακα πρέπει να την βγάζουν λογικά), η παραλία του Σχοινιά σας προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από water sports. Εδώ μπορείτε να κάνετε άνετα wakeboard, water ski και windsurfing, ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχουν επίσης τρία γήπεδα beach volley διεθνών προδιαγραφών, στρωμένα με άμμο εξαιρετικής ποιότητας. Η παραλία επίσης έχει Beach bar και εστιατόριο για ένα δροσερό διάλειμμα από την ένταση των αθλημάτων, ενώ απουσιάζουν πλήρως τα φουσκωτά παιχνίδια. Λογικά, δεν θα σας λείψουν και πολύ. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ η ξαπλώστρα στοιχίζει 4 ευρώ. Ως προς τα θαλάσσια αθλήματα, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τόσο το windsurfing όσο και το θαλάσσιο σκι στοιχίζουν 30 ευρώ τα 15 λεπτά. Καράβι του Σχοινιά: Λ. Ποσειδώνος 198, Μαραθώνας, τηλ. 22940 55950. 
 
Επιμέλεια: Γεωργιακώδης Νικόλας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v