Πισίνες στην Αθήνα: Βουτιές με θέα... Ακρόπολη

Ο καύσωνας προ των πυλών, οι παραλίες μακριά και η άδεια... ακόμα μακρύτερα; Μην απελπίζεστε. Καλή διάθεση και λίγες οικονομίες να υπάρχουν, και το κέντρο της Αθήνας προσφέρεται για δροσιστικότατες βουτιές.
Πισίνες στην Αθήνα: Βουτιές με θέα... Ακρόπολη
Εκατό χιλιάδες πισίνες υπάρχουν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα –φανταζόμαστε, χωρίς να μετρούνται οι αδήλωτες/ παράνομες/ μη καταγεγραμμένες. Αν δεν ανήκετε στη συνομοταξία των προνομιούχων (;) και δε σκέφτεστε να προσχωρήσετε σύντομα στο παγκόσμιο κίνημα αλόγιστης σπατάλης νερού, αλλά διαισθάνεστε ήδη τον καύσωνα απειλητικά κοντά σας (31 βαθμούς Κελσίου γράφει το θερμόμετρο την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, και να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο ξεκινά επίσημα στις 21 Ιουνίου) και την αττική ακτογραμμή απειλητικά μακριά από το γραφείο, μην απελπίζεστε. Καλή διάθεση κι ένας εύθραυστος κουμπαράς να υπάρχει, και λύση βρίσκεται.

Τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, συνυπολογίζοντας το επικείμενο, ετήσιο βράσιμο της Αθήνας και την οικονομική κρίση που θα μας κρατήσει εντός τειχών το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, ανοίγουν τις υπερλούξ πισίνες τους, στολίζουν με χάρτινες ομπρελίτσες τα πολύχρωμα κοκτέιλ τους, και ανεβάζουν τις τιμές, ώστε να αντισταθμίσουν τη χαμηλή πληρότητα που αναμένουν στα δωμάτια, και να μπορούν να ελπίζουν σε ένα κάποιο κέρδος από τους απελπισμένους κατοίκους του κλεινού άστεως, που θα επιθυμούν διακαώς μια βουτιά και δε θα προλαβαίνουν να οδηγήσουν μέχρι την εξωτική Ερωτοσπηλιά.

Παρ’ όλα αυτά, οικονομικές λύσεις υπάρχουν, κι αν καταφέρετε ένα σωστό προγραμματισμό –π.χ. επισκέπτεστε συχνότερα, τις καθημερινές, τις φθηνότερες πισίνες, και κάνετε δώρο στον εαυτό σας μια φορά το μήνα την απόλυτη πολυτέλεια του Semiramis– θα απολαύσετε ανενόχλητοι, και χωρίς ενοχές σπατάλης, μερικές βουτιές πολυτελείας σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο, μέχρι να φτάσει η πολυπόθητη ημερομηνία της άδειας. Ή, έστω, του τετραήμερου στο εξοχικό φίλων. Άδεια είναι κι αυτή.

Divani Caravel
Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, τηλ.: 210 7207000
Η κουκλίστικη πισίνα του Divani Caravel βγάζει το χειμωνιάτικο παλτό της, το κάλυμμα που τη μετατρέπει σε κλειστή και θερμαινόμενη τον υπόλοιπο χρόνο, για να βλέπει ακόμα καλύτερα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, και μας περιμένει για βουτιές με θέα, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου. Η είσοδος κοστίζει 40 ευρώ τις καθημερινές και 50 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Athens Hilton
Βασιλίσσης Σοφίας 46, τηλ.: 210 7281000
Σταθερή αξία στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, το αθηναϊκό Hilton έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των pool fans της πρωτεύουσας, που το εμπιστεύονται χρόνια τώρα για τις απογευματινές βουτιές τους. Το pool bar αναλαμβάνει να σας δροσίσει με τα εξαιρετικά κοκτέιλ του, ενώ προσφέρει και ζεστά και κρύα σνακ για την έξτρα ενέργεια που θα βοηθήσει τους αθλητικότερους εξ υμών να βγάλετε αυτόν τον παραπάνω γύρο. Για τη χρήση της πισίνας πληρώνουμε 35 ευρώ τις καθημερινές και 55 τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα παιδιά από 2 έως 12 ετών έχουν 20% έκπτωση.

Saint George Lycabettus
Κλεομένους 2, τηλ.: 210 7290711-19
Μέχρι τις 8 το απόγευμα μένει ανοιχτή η πισίνα του ξενοδοχείου με την καλύτερη, ίσως, θέα της Αθήνας –όσο ακριβώς χρειάζεται για να χαζέψετε, μέσα από τα κρυστάλλινα νερά της, τα πρώτα φωτάκια της πόλης να ανάβουν. Τα δροσιστικά κοκτέιλ μας και το λαχταριστό finger food αναλαμβάνει το all time αγαπημένο Frame. Η είσοδος κοστίζει 32 ευρώ για τους ενήλικες και 16,50 ευρώ για τα παιδιά.

Athens Imperial
Πλατεία Καραϊσκάκη, τηλ.: 210 5201600
Βουτιές στην πλατεία Καραϊσκάκη; Κι όμως. Στο roof garden του 5άστερου Athens Imperial, της αλυσίδας Classical. Ξύλινο deck που μας ταξιδεύει, απαράμιλλη θέα που κόβει την ανάσα, και μία από τις καλύτερες τιμές που «παίζουν» φέτος στην Αθήνα: 25 ευρώ μαζί με πετσέτες και ξαπλώστρες, και 50% έκπτωση για τα παιδιά.

Life Gallery
Λ. Θησέως 103, Εκάλη, τηλ.: 210 6260400
Σε ένα καταπράσινο, glamorous περιβάλλον, το Life Gallery της Εκάλης μας περιμένει για βουτιές στην απόλυτη πολυτέλεια, έτη φωτός μακριά από τη βουή της πόλης. Πληρώνοντας 25 ευρώ τις καθημερινές και 35 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (15 και 20 ευρώ αντίστοιχα για τα παιδιά έως 12 ετών) έχετε στη διάθεσή σας μια σχεδόν prive όαση γαλήνης, σε ελάχιστη απόσταση από το γραφείο –ειδικά αν αυτό βρίσκεται κάπου προς τα Βόρεια.

Fresh Design Hotel
Σοφοκλέους 26, τηλ.: 210 5248511
Ice club στο ισόγειο, πισίνα στο roof garden. Τι άλλο θέλετε για ένα πιο-δροσερό-δε-γίνεται καλοκαίρι; Το Fresh και η πισίνα του έχουν κερδίσει, εδώ και χρόνια, μια θέση στα αγαπημένα μας city spots, χάρη στη funky διακόσμηση, την ξεσηκωτική μουσική, το νεανικό feeling, την απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη και την οικονομικότερη όλων τιμή τους: 20 ευρώ με πετσέτες, ξαπλώστρες και ένα κερασμένο αναψυκτικό ή ποτό, και 15 ευρώ για τα παιδιά.

Ledra Marriott
Λεωφόρος Συγγρού 115, τηλ.: 210 9300000
Πακέτο ημιδιαμονής προσφέρει το Ledra Marriott, που περιλαμβάνει δίκλινο δωμάτιο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και χρήση της πισίνας για τις ίδιες ώρες, και το οποίο κοστίζει 100 ευρώ τις καθημερινές και 130 τα Σαββατοκύριακα. Εναλλακτική για να βουτήξετε στην εξωτική του πισίνα, με τα πρασινογάλαζα νερά και τη θέα στην Ακρόπολη, δυστυχώς, δεν έχετε.

Semiramis
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ.: 210 6284400
Σχεδιασμένο από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Karim Rashid, το exclusive ξενοδοχείο του Κεφαλαρίου δε θα μπορούσε παρά να συμπληρώνεται από μία μοναδικής αισθητικής πισίνα. Με άκρως πρωτότυπο σχεδιασμό και γεμάτη χρώματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση, είναι –ίσως δικαιολογημένα– η ακριβότερη στην πόλη: η χρήση της κοστίζει 50 ευρώ τις καθημερινές και 60 τα Σαββατοκύριακα, κατά τα οποία περιλαμβάνει και ένα ποτό, καφέ ή αναψυκτικό, μαζί με πετσέτα και ξαπλώστρα, που περιλαμβάνονται ούτως ή άλλως στην τιμή.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v