Βγαίνουμε μπαρότσαρκα στου Ψυρρή και στο Θησείο

Νυχτοπερπατήσαμε τις αγαπημένες γειτονιές του Ψυρρή και του Θησείου και ήπιαμε κι ένα ποτάκι στην υγειά σου στα καλύτερα μπαράκια τους.
Βγαίνουμε μπαρότσαρκα στου Ψυρρή και στο Θησείο

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες υποχρεώσεις κι αν μαζευτούν, όσα ζόρια κι αν τραβάς, μέσα σου ξέρεις ότι μια μπαρότσαρκα με φίλους ή το έτερον ήμισυ, είναι μια καλή λύση απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας που συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα. Για αυτό τον λόγο είπαμε να το ξενυχτήσουμε, νυχτοπερπατώντας τις γειτονιές του Ψυρρή και του Θησείου, πιάνοντας «στασίδι» σε κάποια από τα πλέον αγαπημένα μπαρ τους. Σου φτιάξαμε και λίστα έτσι όταν σε βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί να έρθεις να παρεΐσουμε.

Bad Tooth

Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 21 3090 7715

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BADTOOTH (@badtoothbar)



Kι αν είναι punk-rock-garage-new wave το Bad Tooth, μην το φοβάσαι. Ίσα- ίσα, καλό είναι να το επισκεφθείς για να ακούσεις κάποιες από τις καλύτερες μουσικάρες της πόλης, ενώ αν πετύχεις και κάποιο λαϊβάκι από αυτά που διοργανώνονται συχνά εκεί, ακόμη καλύτερα. Λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, το Bad Tooth, είναι το ιδανικό μέρος για να αράξεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στα συν του οι πολύ προσιτές τιμές που έχει διατηρήσει, μιας και βρίσκεις το απλό ποτό στα 6€ ενώ οι μπύρες ξεκινούν από 4€.

Teddy Boy

Τάκη 18, Ψυρρή, τηλ: 6951116651

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @chaostom



Aπό τα πιο γνωστά κι αγαπημένα αφτεράδικα της αθηναϊκής πιάτσας το Teddy Boy, μαζεύει όλο τον καλό μαυροντυμένο κόσμο. Aν γουστάρεις Dark Wave, Punk και Post-Punk των 80s – και ροκαμπιλιές παίζει το Teddy Boy ωστόσο και italodisco και garage άμα λάχει- τότε εδώ μπορείς να χορεύεις μέχρι να σταματήσει η καρδιά σου, όπως θα έλεγε κι ο βρικόλακας Μουρίκης στο φιλμ Νορβηγία του Βεσλεμέ. Με κινηματογραφική κι ελαφρώς βερολινέζικη essence το Teddy Boy όταν δεν στήνει παρτάρες μαζεύει τους καλύτερους djs της φάσης ενώ σερβίρει τίμια ποτά και κοκτέιλ σε εξαιρετικές τιμές. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€.

Τρανζίστορ

Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ: 2103228658



Το Τρανζίστορ ήταν το «μαγαζί γωνία» που έκανε γνωστή την Πρωτογένους σε κάθε φασαίικη ή μη παρέα της Αθήνας, στήνοντας κάποια από τα πλέον αξέχαστα πάρτι στον δρόμο της. Για να βρεις ελεύθερο τραπεζάκι ανεξαρτήτου μέρας ή ώρας, θα χρειαστεί να βάλεις μέσο το dj, ο οποίος πίσω από την μπάρα δίνει πόνο παίζοντας εξαιρετικές indie/alternative μουσικές. Παραμένει ακόμη ένας ιδανικός προορισμός για να περάσεις το βράδι σου, να πιείς ψαγμένα ποτάκια και να κουνήσεις και το κορμάκι σου, όταν ο dj έχει κέφια. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Smoking Barrels

Ηρακλειδών 56, Θησείο, τηλ.:21 0342 8862

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Smoking Barrels (@smokingbarrelsathens)



Με όνομα που παραπέμπει στην bad-ass ταινιάρα του Γκάι Ρίτσι και γκρουβάτη διάθεση το Smoking Barrels ήρθε για να φέρει μια μουσική άνοιξη στις γειτονιές του Θησείου, χάρη στις πολύ ψαγμένες επιλογές των καλύτερων djs της αθηναϊκής νύχτας (από reggae και hip hop μέχρι jazz και swing). Το πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το μπαράκι της καρδιάς μας κλέβει άνετα τις εντυπώσεις, ενώ ο κατάλογός του είναι εξαιρετικά ενημερωμένος στα premium spirits όσο οι mixologists του Smoking Barrels ετοιμάζουν υπέροχα κοκτεϊλάκια που ξεκινούν από 8€.

Φ Μπαρ

Ηρακλειδών 29, Θησείο τηλ.: 21 3011 6173



O πεζόδρομος της Ηρακλειδών είναι ένας από τους πλέον «πυκνοκατοικημένους» της Αθήνας, χάρη σε μπαρ σαν το Φ, που φέρνει έναν κουλ αέρα στην ευρύτερη περιοχή. Αξίζει να πιάσεις στασίδι από νωρίς και να απολαύσεις την περατζάδα του σημείου, όσο τα ηχεία του μαγαζιού μπουκώνουν από τις αθεράπευτες ροκιές των djs τους που ξεκινούν από τις κλασικές διδαχές των ροκ πατέρων μας, αλλά τιμούν και την ελληνική stoner και πολύ καλά κάνουν. Του αξίζει κι ένα kudos για τις εξαιρετικά οικονομικές τιμές που κρατά στα ποτά του, που ξεκινούν από τα 5€.

Τhe Nomads

Ερμού 135, Θησείο, τηλ.: 693 666 0260

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nomads_athens restopub (@nomads_athens)



To Τhe Nomads είναι η resto pub που χρειαζόταν το Θησείο για να ικανοποιήσει τους ζυθολάγνους που κινούνται στα πέριξ του, προσφέροντας πολλές επιλογές σε taps αλλά και ετικέτες για τους φανς της μπίρας. Με διακόσμηση που παραπέμπει στη Νέα Υόρκη των 60s αλλά κρατά συγχρόνως αναλλοίωτο τον αέρα μιας αγγλικής pub, το The Nomads, τιμά με επιλογές του καταλόγου του τους nomad brewers (ζυθοποιοί που δεν διαθέτουν ζυθοποιείο αλλά βγάζουν αλλού τις μπύρες τους) της φάσης, ενώ σερβίρει εξαιρετικά πιάτα αν σε πιάσει μια πείνα. Τσέκαρε την tortilla surf & turf με μοσχαρίσιο stick, γαρίδες σωτέ, pico de gallo, γλυκιά και καυτερή μαγιονέζα, avocado, κόλιανδρο και lime, τα σιγομαγειρεμένα short ribs και τις παπαρδέλες με προβολόνε και φιλετάκια μόσχου. Τα Pints ξεκινούν από 4€.

Agape

Ηρακλειδών 21-23, Θησείο, τηλ.: 21 1750 5418



Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τώρα τελευταία, τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια της Ηρακλειδών μετατρέπονται σε κουκλίστικα μπαράκια, σαν το Agape που φιλοδοξεί να γίνει το νέο στέκι των wine lovers της πόλης. Το Agape άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες κι ήδη έχει ξεχωρίσει χάρη στις πάμπολλες ετικέτες του που τιμούν τους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά και τα ψαγμένα κοκτεϊλάκια του με βάση τη μαστίχα και την πιπεριά Φλωρίνης. Αν τώρα θες να τσιμπολογήσεις και το κατιτίς σου στο μενού του θα βρεις ομελέτα με παστράμι, γραβιέρα, ντοματίνια, σαλάτα και προζυμένιο ψωμί, εξαιρετικές ποικιλίες αλλαντικών και γαρίδες ψητές μαριναρισμένες με μπαχαρικά, πλιγούρι, φακές, αβοκάντο και σάλτσα από καλαμάνσι. Οι τιμές στα κρασιά (ποτήρι) ξεκινούν από 3,5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v