Τέλεια μπαράκια χωρίς τουριστοχαμό

Θέλεις να πιείς ένα ποτό χωρίς να σκέφτεσαι ότι οι γύρω σου κάνουν διακοπές κι εσύ όχι; Ξέρουμε πού να πας.
Τέλεια μπαράκια χωρίς τουριστοχαμό
Κάποιοι από εμάς αγαπάμε να τα πίνουμε παρέα με τους τουρίστες, ακούγοντας περίεργες γλώσσες γύρω μας και νιώθοντας πως είμαστε ταξίδι χωρίς να το κουνήσουμε ρούπι από την Αθήνα. Καταλαβαίνουμε όμως και την αντίθετη άποψη, των ανθρώπων που λένε πως εκνευρίζονται να τους θυμίζουν ότι δεν κάνουν διακοπές, ή –σε απλούστερα ελληνικά– ζηλεύουν και περνάνε άσχημα. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, σου έχουμε πέντε ωραιότατα μπαράκια για να τα πιείς ως επί το πλείστον με άλλους Αθηναίους.

Σπιρτόκουτο
Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα



Είναι τόσο κουλ και παρεΐστικο, που το νιώθεις με την πρώτη σπίτι σου, κι ας μην έχεις ξανάρθει εδώ τόσα χρόνια που σου το λέμε. Παίζει μερικές από τις καλύτερες μουσικές της Αθήνας, που κινούνται σε όλο το φάσμα του indie, απλώνει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο αλλά και σε μια μικρή, δροσερή πίσω αυλή, και σερβίρει φανταστικά κοκτέιλ σε εξαιρετικές τιμές (από 6€ μόλις).

Beetle 
Φωκίωνος Νέγρη 53, Κυψέλη



Απλώνει τα τραπεζάκια του στα ψηλά του πεζοδρόμου της Φωκίωνος, εκεί που αν δεις τουρίστα θα είναι από εκείνους τους ψαγμένους που σίγουρα θέλεις να τους κάνεις παρέα. Παίζει μουσικάρες, φτιάχνει φανταστικά κοκτέιλ (από 7,5€) σαν το Frig the Fig με τεκίλα, μεζκάλ, ginger και σύκο και μας χορταίνει αν έρθουμε πεινασμένοι με τέλειες πίτσες σαν αυτή με το πέστο και τα ντοματίνια. Έχει επίσης μεγάλη ποικιλία σε ρούμι και ουίσκι (από 7€ τα απλά, από 8€ τα σπέσιαλ).

Κάιν
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, Μετς



Μπορεί τα Airbnb να έχουν φέρει τουρίστες στο Παγκράτι και το Μετς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα ακούς μόνο αγγλικά στα τραπεζάκια ή στην μπάρα δίπλα σου. Το Κάιν, που λες, είναι σήμα κατατεθέν της γειτονιάς του, ένα αρτιστίκ μπαράκι που παίζει ροκ, indie punk και feelgood μουσικές. Έχει καλές τιμές στα ποτά (από 6€) και ωραία κοκτέιλ (στα 7,50€) ενώ η συνεργασία με το γειτονικό Colibri, τα burger και οι πίτσες του οποίου είναι πια αθηναϊκός θρύλος, εγγυάται ότι πεινασμένος/η από εδώ αποκλείεται να φύγεις.

Πάροτ
Τιμοθέου 7, Παγκράτι



Ό,τι λέγαμε στην αρχή της προηγούμενης παραγράφου για την τουριστο-επέλαση (που λάμπει διά της απουσίας της) ισχύει και για το Πάροτ, που απλώνει τα πολύχρωμα τραπεζάκια του στον γλυκύτατο, μονίμως γεμάτο πεζόδρομο της Τιμοθέου. Παίζει χωρίς υπερβολή καταπληκτικές μουσικές, που περιλαμβάνουν από Αρλέτα μέχρι Tom Waits, έχει και σούπερ τιμές στα ποτά (από 5€) και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (από 7€).

Σαμιαμίδι cocktail bar
Καραολή και Δημητρίου 61, Βύρωνας



Απλώνει τραπεζάκια σε ένα ξύλινο ντεκ που φέρνει στο νου διακοπές (χωρίς τα τουριστοπλήθη) και ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί για δροσερά καφεδάκια στη σκιά των δέντρων του. Τα βράδια οι Djs του πιάνουν θέση στα decks στο εσωτερικό του με ροκ εν ρολ ανεβαστικές μουσικές, ενώ από τη μπάρα βγαίνουν δροσερές Μαργαρίτες, και λοιπά κοκτέιλ που ενδείκνυνται για αυγουστιάτικες βραδιές. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v