Τα μπαράκια που θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος

Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος, για αυτό θα χρειαστούμε τα κατάλληλα μπαράκια για να τον αντέξουμε και να μοιραστούμε ιστορίες στις μπάρες τους.
Τα μπαράκια που θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος
Βρισκόμαστε περίπου στα μισά του Οκτώβρη και αν και δεν έχουμε νιώσει ακόμη φθινόπωρο, όλοι συζητούν για τον χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας και φαντάζει τουλάχιστον δύσκολος. Εμείς δεν απογοητευόμαστε (πολύ) ωστόσο,  γιατί ξέρουμε ότι τα αγαπημένα μας στέκια θα βρίσκονται εκεί για να μας δώσουν ένα χέρι –ή μάλλον καλύτερα ένα ποτηράκι– βοηθείας. Ξεδιαλέξαμε που λες τα αγαπημένα μας μπαράκια της πόλης, στα οποία θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος και σου κάναμε και λίστα για να κάνεις κι εσύ με τη σειρά σου τα κουμάντα σου. Ραντεβού στις μπάρες τους!

Lucky Sparrow

Τριπτολέμου 44, Κεραμεικός



Εδώ και λίγο καιρό, λίγα βήματα μακριά από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό έχει ανοίξει ένα ζυθοστέκι υψηλού επιπέδου. Το όνομα αυτής Lucky Sparrow κι ο αέρας της βοστονέζικος. Ξύλινα τραπεζάκια και μια τεράστια μπάρα με αρκετές draft επιλογές συνθέτουν το ζεστό εσωτερικό της αγαπημένης μας pub, που πάντα φροντίζει για sexy και vibe-άτο soundtrack  προκειμένου να συνοδέψουμε τα ποτά μας και τις μπύρες μας (φοβερή δουλίτσα γίνεται και στις ετικέτες -IPA, Pale Ale, Stout, Lager, Pilsner κ.α.-που καλύπτουν όλα τα γούστα). Το pint ξεκινά από 4€ ενώ αν σε πιάσει πείνα τα μπέργκερ και τα χοτντογκάκια του καταλόγου θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω.

Bartesera

Κολοκοτρώνη 15, Στοά Πραξιτέλους, τηλ: 210 3229805


Σταθερή και πολυαγαπημένη αξία της χειμωνιάτικης αθηναϊκής διασκέδασης το Bartesera υπερηφανεύεται δικαίως πως έχει στήσει την πιο hype-άτη στοά της πόλης. Με διακόσμηση που βάνει κάτω και τις πιο αρτιστίκ γκαλερί του κέντρου καταφέρνει εδώ και χρόνια να μαζεύει τον καλύτερο κόσμο στις μπάρες του, παίζοντας ωραίες μουσικές και σερβίροντας παράλληλα διαλεχτά spirits από όλο τον κόσμο. Το ana Azucar με μπλεντ από Brugal-Cachacha, banana orgeat curd και καραμέλα και το Ma Dame Mandane με Finlandia vodka strawberry infused, τσίλι, αγαύη, fee foam bitters και Gentlemen’s soda μας βάζουν κάθε φορά σε μεγάλο δίλημμα αλλά δεν μας χαλάει καθόλου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 10€.

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, τηλ: 21 0010 7618



Μπαράκι που παίρνει την 52η θέση στη λίστα των καλύτερων μπαρς του κόσμου, το σέβονται κι αυτοί ου δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους, γιατί κάτι σωστό έχει κάνει τέλοσπαντων. Αν πάλι πας μια βόλτα προς το Barro Negro καταλαβαίνεις όλους τους λόγους για τους οποίους μπήκε στη συγκεκριμένη λίστα. Τεκιλάδικο με λατινοαμερικάνικο αέρα που σε προσκαλεί καθημερινά στο ζεστό του χώρο για να δοκιμάσεις κάποια από τα πιο spicy και γουστόζικα κοκτέιλ της πόλης

Εμείς στηρίζουμε ανέκαθεν τη Μαργαρίτα με Jose Cuervo Silver, lime και triple sec, τη Mezcalita με μεσκάλ Del Maguey VCida, triple sec και lime, και την Paloma Con Mezcal με San Cosme Espadin, lime και 3 cents grapefruit soda. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

The 7 Jokers

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ: 21 0321 9225

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The 7 Jokers (@the7jokersbar.athens)



Aν δεν έχεις ξενυχτήσει δίπλα στη μπάρα του 7 Jokers μάλλον δεν έχεις ψυχούλα κι ούτε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες ποτοποσίας να αφηγηθείς. Οι υπόλοιποι που το έχουμε κάνει στέκι όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι μετράμε αντίστροφα για να ξεχειμωνιάσουμε στην τεράστια μπάρα του και φέτος, δίχως φόβο αλλά με πολύ πάθος. Το 7 Jokers έχει μια σούπερ- ενημερωμένη κάβα, για να πείσει και τον πιο δύσπιστο ουρανίσκο ενώ σερβίρει και ψαγμένα κοκτέιλ όσο τα ηχεία του συνοδεύουν το πιοτί μας με υπέροχες μουσικάρες. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Ήτο Άξιος κοκτειλάκι με τσίπουρο, ανανά, αρωματικά bitters, 3cents λεμονάδα και σιρόπι από κόκκινο τσίλι. Οι τιμές στα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€, το απλό ποτό στα 7€.

Au Revoir

Πατησίων 136, τηλ: 21 0823 0474

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sotiris Papatheodorou (@aurevoir.bar)



Με όνομα βαρύ σαν ιστορία το Au Revoir είναι ίσως το πιο ιστορικό και θρυλικό μπαρ του αθηναϊκού κέντρου. Οι ιστορίες για αυτό αμέτρητες όπως κι οι διηγήσεις των θαμώνων που το επιλέγουν πιστά εδώ και χρόνια για να τα πιούν και να τα πουν αντίστοιχα. Η φήμη του Au Revoir προηγείται του ονόματος του, μιας και το υπουργείο Πολιτισμού έκρινε διατηρητέο το μπαρ της καρδιάς μας που τιμά τα νοσταλγικά στέκια παλαιότερων δεκαετιών. Ζεστό, καλλιτεχνικό και κινηματογραφικό το Au Revoir είναι ο ιδανικός προορισμός για όλους τους ρομαντικούς ξενύχτες της πόλης, Φέτος θα μας καμαρώνει κι από ψηλά ο ιδιοκτήτης του Au revoir, ο κύριος Λύσανδρος που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

Τα απλά ποτά στα 6€, τα ουίσκι από 7€, τα κοκτέιλ  από 8 ευρώ.

Santarosa

Ασκληπιού 69, Εξάρχεια, τηλ: 2155101784

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by eleni nikoloulia 🍹 (@eleninikoloulia)



Με δεκατέσσερα μέτρα μπάρα σε μια από τις πιο αγαπημένες γειτονιές των Αθηνών, το Santarosa μπήκε από την πρώτη μέρα που άνοιξε με τα μπούνια στην αθηναϊκή διασκέδαση, δίνοντας μας έναν ακόμη νυχτερινό ναό, στον οποίο θα αράξουμε και φέτος το κορμάκι μας. Κεφάτο, γκρουβάτο κι ελαφρώς ημιφωτισμένο στήνει το κατάλληλο σκηνικό για ρομαντικά τετ α τετ αλλά και το απαιτούμενο τζέρτζελο που θα σώσει μια βαρετή μέρα από τη ρουτίνα της. Το απλό ποτό παραμένει στα 6€ δίνοντας ακόμη ένα επιχείρημα σε εκείνους που λένε πάμε Santarosa να γουστάρουμε.

Low Profile

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ: 2103620200



To σωστό μπαράκι στο όνομα ξεχωρίζει. Για αυτό αν είσαι τύπος που κρατά low profile όταν βγαίνεις, τότε επίτρεψέ μας να σου συστήσουμε ένα από τα καλύτερα ουισκάδικα της αθηναϊκής πιάτσας. Μια επίσκεψη και μόνο στον χώρο θα σε πείσει πως αξίζει να γίνει το επόμενο στέκι σου, χάρη στους κατακόκκινους τοίχους, τους δερμάτινους καναπέδες, τα ψηλά σκαμπό που έχουν πλάτη στη μπάρα, αλλά και τις δεκάδες φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούν διάσημοι τζαζίστες να δίνουν πόνο επί τω μουσικώ έργω. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 6€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v