5 λατρεμένα μπαράκια για ποτάρες σε Θησείο και Μοναστηράκι

Η Αθηναϊκή ζέστη παλεύεται μόνο με μια δροσερή μαργαρίτα στο χέρι σε κάποιο από τα υπέροχα εναλλακτικά μπαράκια σε Θησείο και Μοναστηράκι.

5 λατρεμένα μπαράκια για ποτάρες σε Θησείο και Μοναστηράκι

Μπλε στρογγυλά ποτηράκια, φανταχτερά ροζ στριφογυριστά καλαμάκια και γκλιτερωτά κουπάκια που περιέχουν τα αγαπημένα σου γλυκά ή λουλουδάτα αλκοολούχα cocktail, σε περιμένουν να τα απολαύσεις σε μία πόλη που διαθέτει άπειρες επιλογές. Είτε είσαι απ’ αυτούς που αναζητούν εκλεπτυσμένες γεύσεις συνδυασμένες όλες μαζί σε ένα ποτήρι, είτε κλασσικός τύπος και θες ένα σκέτο τζιν ή ουίσκι με πάγο, τότε τα πέντε λατρεμένα μπαράκια που έχουμε διαλέξει για εσένα σε Θησείο και Μοναστηράκι θα ικανοποιήσουν κάθε σου ανάγκη.

Diego

Αδριανού 1, Θησείο, τηλ: 2103239353

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diego (@diego.athens)



Πίσω από το Diego βρίσκονται οι δημιουργοί του Noah και του Lost στην Αθήνα οι οποίοι γι’ άλλη μία φορά έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο μαγαζί, αυτή τη φορά στη γραφική οδό Ανδριανού του Θησείου.  Στον εξωτερικό χώρο του Diego με τους βελούδινους καναπέδες και την εξωτική ατμόσφαιρα, μπορείτε να απολαύσετε ένα Gustavo (ρούμι και κασάσα, γκουάβα, μοσχολέμονο), ή το Falernum (σιρόπι από μαύρο τσάι με κακάο). Γι’ αυτούς που ψάχνουν κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο, μην παραλείψετε το Ladrones en el Rojo, που φτιάχνεται από τζιν, φρουτώδη γλυκά από καρύδα και φράουλα και από ένα σιρόπι που φτιάχνεται μεταξύ άλλων από λεμονόχορτο, καφίρ λάιμ και galangal. Συνδυάστε το ποτό σας με το υπέροχο finger food του μαγαζιού. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Buena Vista Social Bar

Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210017



H latin-american διακόσμηση του Buena Vista Social Bar σας περιμένει να απολαύσετε τα ιδιαίτερα ποτά του με τη πανοραμική θέα που σας προσφέρει σε Θησείο και Ακρόπολη. Απολαύστε στην κουβανέζικη ατμόσφαιρα του μαγαζιού κλασσικά cocktail όπως μία δροσιστική Μαργαρίτα  ή ένα γλυκό Daquiri, ενώ για αυτούς που θέλουν κάτι πιο ψαγμένο εννοείται ότι υπάρχουν και αντίστοιχες επιλογές. Τα Σαββατοκύριακα, μετά τη λήξη της κουραστικής εβδομάδας, δοκιμάστε το κουβανέζικο brunch του μαγαζιού με τις ομελέτες, τις σαλάτες εμπνευσμένες από την Αβάνα και τα instagramικά “Piña Colada Pancakes”. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Tyco Bar

Ρόμβης 11, Μοναστηράκι, τηλ: 2111823343

Το όνομα του Tyco Bar προέρχεται από το Take Your Cocktail Out και η ιδιαιτερότητα του είναι ακριβώς αυτή. Κατά την επίσκεψή σου στο Tyco έχεις τη δυνατότητα να πάρεις το cocktail σου σαν takeway σε ποτηράκι μίας χρήσεως και να κάνεις βόλτα στα γραφικά σοκάκια που έχει το Μοναστηράκι και, αν έχεις αρκετή όρεξη, να γυρίσεις και άλλες περιοχές του κέντρου. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές οικονομικές επιλογές με διάφορα cocktail που ξεκινάνε από τα 5€. Πάρε το Mojito σου, το Bloody Mary ή ένα παγωμένο Long Island και διάλεξε την καλύτερη παρέα για ακατάπαυστη πολυλογία και πεζοπορία. Φυσικά, γι’ αυτούς που θέλουν να καθίσουν, υπάρχει χώρος στον πεζόδρομο μπροστά από το μπαρ.

Attic Urban Rooftop

Ερμού 86, Μοναστηράκι, τηλ: 2103234162



Αν από την άλλη είσαι φαν της ταράτσας και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργια πέρα από A for Athens και 360 που έχεις πάει δεκάδες φορές, το Attic Urban Rooftop είναι πιθανώς μία πολύ καλή επιλογή για σένα. Η πλούσια λίστα με τα κρασιά του και η καταπληκτική θέα που σου προσφέρει η ταράτσα του, θα σε κάνουν να θέλεις να αράξεις ατελείωτες ώρες πίνοντας ένα Mοσχοφίλερο, μία Mαλαγουζιά ή ένα Moscato d’Asti. Κάνε την επίσκεψη σου λίγο πριν πέσει ο ήλιος για να γευτείς το burger με τη ρόκα, τον ψητό σολομό και τη μαγιονέζα με τρούφα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Στοά Καΐρη

Καΐρη 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0010 9748

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stoa Kairi the Bar (@stoakairithebar)



Η Στοά Καΐρη είναι η πρώτη στοά των Αθηνών, αφού ιδρύθηκε το 1934. Βρίσκεται στο νούμερο 6 της οδού Καΐρη (κάθετη στην Αθηνάς) και έχει ζήσει μεγάλες δόξες σε όλη την πορεία της ζωής της. Μακριά από το πολύβουο κέντρο του Μοναστηρακίου εδώ και λίγο καιρό έχει ανοίξει ένα από τα πιο όμορφα εναλλακτικά vintage all day bars της πόλης. Αράζεις από το πρωί λοιπόν αν θες με καφέ, brunch, φαγητό και φτάνεις μέχρι το βράδυ διαλέγοντας το ποτό σου από την ενημερωμένη κάβα του ή από τον μακρύ κατάλογο με τα ευφάνταστα κοκτέιλ, τα οποία ξεκινούν από τα 8€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v