Τα πιο κουλ μπαράκια σε Κεραμεικό, Βοτανικό και Μεταξουργείο

Βγήκαμε μπαρότσαρκα σε Κεραμεικό, Βοτανικό και Μεταξουργείο κι αράξαμε στα πιο κουλ spots που υπάρχουν στις γειτονιές τους.
Τα πιο κουλ μπαράκια σε Κεραμεικό, Βοτανικό και Μεταξουργείο

Οι διακοπές των περισσοτέρων τελείωσαν, η Αθήνα γέμισε, η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε κατά πολύ, κι όλο πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως θα περάσουμε τον δυσκολότερο χειμώνα των τελευταίων 60 και βάλε ετών. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την καλή μας διάθεση και να το ζούμε στα στενά και στα μπαρ που δίνουν άλλο χρώμα στα βράδια μας στην πόλη. Πάρε λοιπόν κι εσύ την παρέα σου κι έλα να τα πιούμε στα πιο κουλ μπαράκια που βρίσκονται στις γειτονιές του Κεραμεικού, του Μεταξουργείου και του Βοτανικού.

Latraac

Λεωνίδου 63-65, Μεταξουργείο τηλ.: 213 0453377



Όπου δεις πολλούς σκεϊτάδες μαζεμένους, μάλλον κάτι κουλ συμβαίνει. Αν τους ρωτήσεις πάλι πού αράζουν, ανάμεσα στα μέρη που θα σου αραδιάσουν είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σου αναφέρουν και την αυλή του Latraac, η οποία άνετα σκαρφαλώνει στην κορυφή της λίστας με τις πιο urban και βιομηχανικές αυλές της πόλης. Οι τιμές του είναι ένα ακόμη από τα πλεονεκτήματά του μια και θα βρεις μπύρες (από 3€) και ποτά (στα 6,50€) μαζί με αναζωογονητικά vibes και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Afrikana

Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός 21 0341 0445

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Afrikana Jazz & Wine (@afrikanajazzbar)



Η Afrikana είναι ένα από τα καλύτερα και πιο όμορφα τζαζοστέκια της πόλης, που έχει δώσει ρυθμό σε πολλές από τις νύχτες μας με τις μουσικάρες και τα ψαγμένα λάιβ της. Πολύχρωμα τραπεζάκια και καρέκλες, αναρριχόμενα φυτά και ολάνθιστες γλάστρες φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για να πιείς το ποτάκι σου ή το κρασί σου, συνοδεία τζαζ, άφρο, σόουλ και φανκ ήχων.

Καθαρά ποτά, μοναδικά κοκτέιλ, μπόλικες ψαγμένες ετικέτες κρασιών, λαχταριστές ποικιλίες αλλαντικών και τυριών από όλη την Ελλάδα μας πάνω από όλα αυτή η εξωτική ταξιδιάρικη αίσθηση που γεννά η Afrikana, την κατατάσσουν στα πιο αβίαστα κουλ μπαράκια της περιοχής. Το ποτό είναι στα 7€. 

Laika

Πέλλης 30, Βοτανικός τηλ: 21 5501 3801

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Electra (@hlektronio)



Η Laika είναι το bistrot bar του Βοτανικού, που αν βρεθείς στα μέρη του, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει το επόμενο στέκι σου. Οι μουσικές επιλογές του γέρνουν στην νταρκίλα του synth-wave και την οργή της punk, παρότι το κλίμα που επικρατεί στον χώρο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο. Φιλικό προσωπικό, καρό τραπεζομάντιλα, γιαγιαδίστικα σερβίτσια, ξύλινη μπάρα και μπόλικα μαρμάρινα τραπεζάκια συνθέτουν την αγαπημένη μας μπαροσυνήθεια στον Βοτανικό, για μπύρες μέχρι πρωίας.

Αν τώρα σε πιάσει μια πείνα γιατί άνθρωπος είσαι και του λόγου σου, αξίζει να δοκιμάσεις από τον κατάλογο, λαχματζούν, πανσετάκια μέχρι και σιγομαγειρεμένο χοιρινό με κάρι. Υπολογίστε περί τα 12-15€ για ποτό και τσιμπολόγημα.

Saorsa

Γιατράκου 2, Μεταξουγείο τηλ.: 210 5235960



Όσο ο καιρός το επιτρέπει, οι αυλές θα γεμίζουν και τα κοκτεϊλοπότηρα θα αδειάζουν εν ριπή οφθαλμού. Το Saorsa είναι ο πλέον ιδανικός χώρος για να συμβούν τα παραπάνω στο Μεταξουργείο.

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο διατηρητέο σπίτι του 1852 το Saorsa είναι το place to be για να πιείς τις ποτάρες σου από την σούπερ- ενημερωμένη κάβα του αλλά και τα γλυκόπιοτα κοκτεϊλάκια του.

Στις signature επιλογές ξεχωρίζουν το Poet’s Jasmine, με βότκα, γιασεμί και τζίντζερ, και το Bananajara με σοκολατένια τεκίλα και μπανάνα. Οι τιμές των κοκτέιλ τους ξεκινούν από τα 8€.

Κεραμείο

Πλαταιών 27, Κεραμεικός τηλ: 210 3464223



Το Κεραμείο είναι η επιτομή του coolness. Δεν υπάρχουν άλλωστε πολλοί χώροι που μπορούν να συνδυάσουν γκρουβάτο σόουλ, άφρο, ρέγκε soundtrack,urban θαμώνες,επικοινωνιακή και flirty ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές. Για αυτόν τον λόγο τα τραπεζάκια του Κεραμείου γεμίζουν και θα γεμίζουν με κόσμο που πίνει νερό ή μάλλον καλύτερα κάποιες από τις αλκοολούχες επιλογές του καταλόγου του, στο όνομά του. Οι τιμές όπως προγράψαμε είναι εξαιρετικά προσιτές με 6€ το ποτό και 7€ τα κοκτέιλ.

Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0341 1651



Η Φάμπρικα είναι πολλές φορές η απάντηση στην κλασική ερώτηση, που θα πάμε για ποτό το βραδάκι;

Περιβάλλον φιλικό, πολύχρωμο και κυρίως καλλιτεχνικό, είναι το ιδανικό μέρος για να αναζητήσει κανείς τον Μικρό Πρίγκιπα, την Τζεσολμίνα, τον Τσάρλι.. και όλους εκείνους τους μικρούς και αφανείς ήρωες που ψάχνουν ακόμα να βρουν το χαμένο Κόκκινο Μπαλόνι. Ο χώρος υπηρετεί με εξαιρετικά πιστό και δημιουργικό τρόπο το concept του χειροποίητου και του ανακυκλώσιμου. Μαδέρια και γρανάζια που μετατράπηκαν σε τραπέζια, πολύχρωμα βαρέλια που μεταμορφώθηκαν σε καναπέδες, καρούλια από καλώδια της ΔΕΗ που μετασχηματίστηκαν σε αναπαυτικές κουνιστές καρέκλες που γεμίζουν καθημερινά με κόσμο για να πιούν τις ποτάρες ή τις τις κοκτεϊλάρες τους. 

Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, ενώ αν πεινάσεις χτύπα μια πίτσα στον ξυλόφουρνο.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v