Τα πιο ψαγμένα μπαράκια στο Παγκράτι

After στέκια για τους πολύ ξενύχτηδες, blues jazz μελωδίες, περίεργα κοκτέιλ. Όλα αυτά και πολλά ακόμα συμβαίνουν στα στενά του Παγκρατίου.
Τα πιο ψαγμένα μπαράκια στο Παγκράτι

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πέρα από τα mainstream στέκια του, το Παγκράτι έχει να προσφέρει στον ψαγμένο νυχτοπερπατητή πλειάδα επιλογών για ιδιαίτερες εξόδους. Θες να ακούσεις ιδιαίτερες μουσικές; Να πιείς καλοφτιαγμένα κοκτέιλ; Να απολαύσεις παγωμένη μπίρα από την κάνουλα;

Αυτές οι διευθύνσεις στην πιο κουλ γειτονιά της Αθήνας θα γίνουν το νέο σου στέκι.

Ziggy Cocktail Bar
Ιβύκου 10, τηλ: 21 0751 9782

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ziggy Cocktail Bar (@ziggycocktailbar)


Στο πλακόστρωτο της Ιβύκου, το Ziggy είναι ένα παρεΐστικο στέκι με μουσικάρες από διαφορετικούς Djs, όπου τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ της μπάρας κάνουν παιχνίδι και ενισχύουν την φάση: δοκίμασε το Monkey’s Face με τεκίλα, lime, σιρόπι αγαύης και φράουλα, το Run DMC με spiced rum, passion fruit, μάνγκο, τζίντζερ, λάιμ και ανανά ή το Jasmine με τζιν, καμπάρι, λικέρ πορτοκάλι και λεμόνι. Θα τα βρεις στα 8,5€, ενώ το απλό ποτό στα 6€.

Καφέ Αρκούδα Classic Jazz Rock & Blues Bar
Σπύρου Μερκούρη και Εριφύλης, τηλ: 21 5505 0730



Ψαγμένη μπαρ-ο-διεύθυνση για μουσικόφιλους παλιάς κοπής, η Καφέ Αρκούδα είναι ένα ροκ-τζαζ μπαράκι από εκείνα που λείπουν πλέον από τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Εδώ θα ακούσεις μουσικές από τις δεκαετίες του ΄60, '70, ελληνικές και ξένες ροκ μελωδίες, και τζαζ ήχους σε σωστή ένταση για να κάνεις κουβέντα. Η κάβα της περιλαμβάνει καθαρά ποτά και αρκετές μπίρες, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€.

See You
Φρύνης 25, τηλ: 694 201 7057



Μικρό (αλλά θαυματουργό) σε απόσταση από τα υπόλοιπα μαγαζιά της περιοχής, το See You βαστάει χρόνια στην περιοχή και υπάρχει λόγος. Ιδανικό για τις «μεγάλες» ώρες, παίζει φοβερές μουσικές, μαζεύει ψαγμένο κόσμο, και μένει ανοικτό ως πολύ αργά όταν όλα τα άλλα κλείνουν, για να σου χαρίσει λίγες ακόμα στιγμές καλοπέρασης και κοινωνικοποίησης. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Pink Freud
Αρχελάου 7, τηλ: 2107227272

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pink Freud (@pinkfreud.coffeebar)



Μικρούλι και αυτό, αλλά συμπαθέστατο, αποτελεί την επιτομή του συνοικιακού μπαρ και βγάζει μερικά τραπεζάκια έξω για να πιείς το χαλαρό ποτάκι σου όμορφα κι ωραία. Το βράδυ παίζει post modern μουσικές και ετοιμάζει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, ενώ για τους φαν της μπίρας διαθέτει και αρκετές ετικέτες από εγχώριες μικροζυθοποιίες. Διοργανώνει και εκθέσεις φωτογραφίας στους τοίχους της φιλόξενης μπάρας του. Το απλό ποτό στα 6€, κάθε Πέμπτη τα κοκτέιλ στα 5€.

Berlin By 5 Drunk Men
Πεζόδρομος Τιμοθέου 8, τηλ: 697 235 0656



Στο 8 του πεζοδρόμου της Τιμοθέου, πέντε (μεθυσμένοι;) φίλοι έστησαν αυτήν την σούπερ κουλ μπυραρία, η οποία διαθέτει τραπέζια με προσωπικές κάνουλες, για να πιείς όση βαρελίσια μπίρα θες– ενώ σε ειδικό πίνακα βλέπεις πόσο ήπιες και πόσο θα πληρώσεις. Στηρίζουμε την ιδέα, και καταναλώνουμε υπεύθυνα ψαγμένες ετικέτες από εγχώριες και ξένες μικροζυθοποιίες και φυσικά δεν λέμε όχι και στο νόστιμο finger food που συμπληρώνει αρμονικά τον κατάλογο. Το ποτήρι μπίρα από 4€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v