5 σούπερ καλοκαιρινά μπαράκια στη Θεσσαλονίκη

Δροσερές αυλές, φανταστικά κοκτέιλ, σούπερ μουσικές, καλές τιμές. Η Θεσσαλονίκη εκτός από το να τρώει ξέρει πολύ καλά και να πίνει.
5 σούπερ καλοκαιρινά μπαράκια στη Θεσσαλονίκη
Πηγαίνοντας προς την Χαλκιδική, ή επιστρέφοντας από εκεί, η Θεσσαλονίκη είναι πάντα μια καλή ιδέα –και ανεξάρτητα, θα τολμήσουμε να πούμε, κι ας ξέρουμε πως τα city breaks μες στο κατακαλόκαιρο στην Ελλάδα δεν τα συνηθίζουμε. Όταν λοιπόν (και πρόσεξε ότι δεν είπαμε «αν», είπαμε «όταν») ο δρόμος σου σε βγάλει κατά κει, σημείωσε μερικά από τα ωραιότερα καλοκαιρινά μπαράκια για να βγεις και να πιείς μερικά κοκτέιλ στην υγειά μας.

Whope 
Λουδία 4



Ίσως ο πιο εξωτικός κήπος της Θεσσαλονίκης κρύβεται πίσω από έναν μπαμπού φράχτη, και αποπνέει ζεν vibes μέχρι το βράδυ που η ένταση της μουσικής ανεβαίνει και η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ζωηρή με latin και house μουσικές να δίνουν χορευτικό ρυθμό. Αν έρθεις πεινασμένος/η σημείωσε ότι μέχρι τα μεσάνυχτα σερβίρονται και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα σαν το chicken burrito και το black angus burger. Παίζει επίσης κι ένα φοβερό και τρομερό brunch, κάθε μέρα ως τις 19.00. Τα ποτά ξεκινούν από 8€, ωραιότατα κοκτέιλ από 9€.

Le Coq tail mix bar
Λεωφόρος Όχι 2



Απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στα φώτα της πόλης και την θάλασσα από τη μεγάλη βεράντα του εκεί ψηλά στον Άγιο Παύλο, και σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Θεσσαλονίκης όλης, σου το λέμε αυτό χωρίς καμία διάθεση υπερβολής. Ειδική μνεία αξίζουν τα Spritz του, στα οποία αφιερώνεται μια ολόκληρη σελίδα του καταλόγου, με προτάσεις σαν το Watermelon Spritz με Aperol, Campari, Μαλαγουζιά και μηλίτη μήλο-καρπούζι, και το Italian Sunset με Amaro Montenegro, Cochi Americano, passion fruit, λεμόνι, και σόδα σαγκουίνι. Οι τιμές ξεκινούν από τα 7€.

Arrogant Bar 
Ίωνος Δραγούμη 35



Απλώνει τα τραπεζάκια του στον γλυκύτατο πεζόδρομο της Πάικου, και ξεχειλίζει καθημερινά από κόσμο που πιάνει θέση από νωρίς το πρωί για καφεδάκι μέχρι αργά το βράδυ για ένα από τα καλοφτιαγμένα signature κοκτέιλ του. Στο ενδιάμεσο, θα βρεις και φανταστικά τσιμπολογήματα, σαν την πίτσα με προσούτο Πάρμας, τα αλμυρά pancakes με τυρί κρέμα, καπνιστό χοιρινό και τηγανιτό αυγό, και το χειροποίητο cheesecake του που καίει καρδιές. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται από 8€ έως 10€.

WonderWall Fun Bar 
Αιγύπτου 15Α



Το βρίσκεις στα Λαδάδικα, το αναγνωρίζεις από το πανέμορφο εσωτερικό του αλλά και από την ταράτσα-σήμα κατατεθέν του, που κλέβει την παράσταση τέτοια εποχή. Οι μουσικές του κινούνται σε swing και rock’n’roll μονοπάτια, ενώ τους τοίχους του συχνά πυκνά στολίζουν ιδιαίτερες εκθέσεις τέχνης. Στα κοκτέιλ του ξεχωρίζουν το Kyoto με τζιν, φρούτο του πάθους, λεμόνι, ζάχαρη και μέντα και το StrippersGum με Tequila gold, bubblegum, pink grapefruit, λεμόνι και Μοσχάτο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7€, το ίδιο και τα απλά ποτά.

Beyond The Walls 
Φράγκων 2



Απλώνει τα τραπεζάκια του σε ένα ξύλινο ντεκ στην απολαυστική σκιά των δέντρων, και έχει κάτι για κάθε ώρα της ημέρας: από καφεδάκι και brunch μέχρι κοκτέιλ ή και ολόκληρο δείπνο. Στα κοκτέιλ του σημείωσε οπωσδήποτε το Positano με ρούμι, αλατισμένη καραμέλα, ποπ κορν και λάιμ ή το Butterfly Sour με Butterfly Pea Infused Gin, τζίντζερ, αγγούρι, λάιμ και ασπράδι αυγού. Οι μουσικές κινούνται σε lounge μονοπάτια, ενώ συχνά φιλοξενεί και live με σαξόφωνο. Το απλό ποτό στα 7,5€, τα απλά κοκτέιλ από 9€, τα signature στα 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v