Αυγουστιάτικες βόλτες στην Αθήνα

Πάρε το ταίρι σου ή την παρέα σου και περπάτησε τα ομορφότερα μέρη της αυγουστιάτικης Αθήνας κι είναι βέβαιο πως δεν θα το μετανιώσεις.
Αυγουστιάτικες βόλτες στην Αθήνα

Τα ‘φερε έτσι η ζωή ή η δουλειά που λες κι απόμεινες φρουρός της Αθήνας τον φετινό Αύγουστο. Αντί να παραπονιέσαι και να γκρινιάζεις άσκοπα που δεν παριστάνεις τον/ην Influencer σε κάποιο ελληνικό νησί φρόντισε να πάρεις το ταίρι σου ή τους φίλους σου που με την σειρά τους περνούν τον Αύγουστο στην πρωτεύουσα και να απολαύσεις τις ομορφιές της πόλης. Δες λοιπόν τον Αύγουστο στην Αθήνα σαν μια ευκαιρία να περπατήσεις τις πιο αγαπημένες της γωνιές και διαδρομές και να δημιουργήσεις καλοκαιρινές αναμνήσεις που θα θυμάσαι για μια ζωή. Ξεκινάμε, τι λες;

Από τα Αναφιώτικα στην Πλάκα

Τον Αύγουστο η πολυκοσμία αποχαιρετά το κέντρο της πόλης, το οποίο απολαμβάνουν πια λίγοι και καλοί. Άρπαξε την ευκαιρία και βόλταρε από τα Αναφιώτικα ως την Πλάκα για να ζήσεις την πιο instagrammable και «νησιώτικη» βόλτα στο κέντρο της πόλης. Η θέα όπως κι η διαδρομή στα στενοσόκακα είναι τουλάχιστον υπέροχες, ανεβάζοντας το level της πιθανής ρομαντζάδας με το έτερον ήμισυ σε δυσθεώρητα ύψη.

Στο τέλος της μέρας θα έχεις να θυμάσαι τις απογευματινές βόλτες στα ασβεστωμένα σοκάκια των Αναφιώτικων, ανάμεσα σε λευκά σπίτια με μπλε παράθυρα, με τον ήλιο να δύει κάπου στο βάθος και τα χαμόγελα να εμφανίζονται και πάλι στο πρόσωπό σου.

Στα Λιπάσματα πρέπει να πας



Ο Πολυχώρος Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα έδωσε νέα πνοή στην πόλη τα τελευταία χρόνια, χάρη στην ανάπλαση της πολύπαθης περιοχής που είχε αφεθεί στη μοίρα της. Πλέον στη θέση των Λιπασμάτων ορθώνεται ένα τεράστιο πάρκο ιδανικό για περπάτημα, μια ανάσα από το λιμάνι του Πειραιά.

Στον χώρο φιλοξενούνται δύο μικρά θεατράκια, μια τεράστια άπλα που φιλοξενεί τις συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ –φέτος έγινε το Schoolwave-, beach volley, ποδηλατόδρομος, μίνι γυμναστήριο, καντίνες κι άλλα πολλά. Η διαδρομή είναι υπέροχη ειδικά το απογευματόβραδο, χαρίζοντας στους περιπατητές του πολυχώρου σχεδόν ντοκιμαντερίστικα ηλιοβασιλέματα που συνδυάζουν το βιομηχανικό αστικό τοπίο με τα φουγάρα και τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και το σουλάτσο πλάι στα θάλασσα αγναντεύοντας το πήγαινε έλα των πλοίων της γραμμής.

Aπό την Πειραϊκή στην Καστέλλα



Ζήτησε κανείς παραθαλάσσια αυγουστιάτικη περιπατοβόλτα; Και να μην ζήτησε εμείς δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε ξανά τη μεγαλύτερη, και μάλλον ωραιότερη διαδρομή του Πειραιά η οποία εκτείνεται σε μήκος επτά χιλιομέτρων, από την άκρη της Πειραϊκής μέχρι τον λόφο της Καστέλλας. Ξεκινώντας από τα χιλιοφωτογραφημένα και χασταγκαρισμένα βραχάκια της Πειραϊκής, φτάνεις μέχρι τα πολυτελή γιοτ που αράζουν στη Μαρίνα Ζέας ενώ κάθε τόσο, υπάρχουν σκαλάκια προκειμένου να κατέβεις στη θάλασσα για να πάρεις έξτρα δόσεις αλμύρας.

Στον Λόφο του Λυκαβηττού και γρήγορα



Μια αυγουστιάτικη βόλτα στον Λυκαβηττό αρκεί για να σου αποκαλύψει την ωραιότερη ίσως θέα της πρωτεύουσας από ψηλά. Μια αυγουστιάτικη βόλτα στον Λυκαβήττο αρκεί για να γεμίσεις με φωτογραφίες το κινητό σου ώστε να τις δείχνεις με καμάρι σε όσους σιχτιρίζουν την Αθήνα σαν μια άσχημη πόλη. Μια ανηφοριά στον Λυκαβηττό με τα χωμάτινα και πευκοσκέπαστα μονοπάτια αρκεί για να γεμίσουν τα πνευμόνια σου οξυγόνο και το μυαλό σου με στιγμές αγαλλίασης μακριά αλλά και συγχρόνως τόσο κοντά από το πολύβουο κέντρο της πόλης. Μην χάνεις στιγμή λοιπόν, ξεκίνα για τον Λυκαβηττό.

Σαν τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν έχει


Το Μουσείο της Ακρόπολης, η σκιά του ιερού Βράχου, οι βραδιές στο Ηρώδειο, οι πλανόδιοι μουσικοί, η μυρωδιά από ψημένο καλαμπόκι, τα γέλια από τις παρέες και τα μεθυσμένα φιλιά ζευγαριών που περπατούν χέρι- χέρι θα συνοδεύουν σχεδόν κάθε μας βόλτα στην ομορφότερη αθηναϊκή οδό. Μόλις αυγουστιάσει μάλιστα η βόλτα στο πλακόστρωτο της Αρεοπαγίτου κρατά έναν ακόμη πιο ρομαντικό χαρακτήρα καθώς η πολυκοσμία έχει αραιώσει και το φεγγάρι από ψηλά μας χαρίζει υπέροχα φωτογραφικά ενσταντανέ..

Στα ερωτεύσιμα σοκάκια του Ψυρρή θα ξαναβρεθούμε



Τον Αύγουστο που ο κόσμος εγκαταλείπει το κλεινόν άστυ αξίζει να βολτάρεις στα λατρεμένα σοκάκια του Ψυρρή. Περπατώντας τη Μιαούλη, στο στενό της Πρωτογένους θα σε υποδεχθεί η φασαίικη μεριά του ιστορικού κέντρου, πνιγμένη στα γκραφίτια και τα industrial κτίρια. Ίσως και στους τουρίστες.  

Στα πέριξ της πλατείας των Αγίων Αναργύρων φυτρώνουν νέα μαγαζάκια για φαγητό και ποτό δίνοντας και πάλι ζωή σε διατηρητέα κτίρια κι ανεξερεύνητα δρομάκια που άλλοτε φοράνε έθνικ, άλλοτε ροκ κι άλλοτε instagrammable κουστούμι. Τα στενά του Ψυρρή φτιάχνουν ένα γραφικό λαβύρινθο όπου προσμένεις να χαθείς κάποια αυγουστιάτικη νύχτα με καλή παρέα περιμένοντας το πιο όμορφο ξημέρωμα της πόλης.

Από το Ζάππειο στο Καλλιμάρμαρο κι από εκεί στην Καπνικαρέα



Το Ζάππειο μοιάζει να είναι το σημείο συνάντησης για τους αναποφάσιστους διαβάτες που έχουν απομείνει Αύγουστο μήνα στο μισοάδειο κέντρο της πόλης. Μετά από έναν αναζωογονητικό περίπατο στη σκιά των πελώριων κουτσουπιών και των καταπράσινων γωνιών του Ζαππείου ο διαβάτης καλείται να αποφασίσει αν θα κινήσει προς τη σκιά του Καλλιμάρμαρου που δεσπόζει με το κύρος του και τη μακρά ιστορία του στη μία μεριά της Αθήνας ή αν θα κατευθυνθεί προς την Καπνικαρέα, μέσα από τη σχεδόν κοσμοπολίτικη Ερμού αλλά και τα πέριξ της. Βρίσκεται σε δίλημμα για τον ποιο δρόμο θα ακολουθήσει μα όποιον κι αν επιλέξει θα έχει στα αυτιά του το γλυκό βουητό της πόλης στην καρδιά του θέρους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v