Βόλτες και καφεδάκια σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Την είδαμε Αιγαλεώτικα και Περιστεριώτικα βολτάροντας στις γειτονιές τους και πίνοντας καφεδάκια στα υπέροχα μαγαζάκια τους.

Βόλτες και καφεδάκια σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Τα δυτικά προάστια όπως έχουμε ξαναγράψει έχουν τη δική τους χάρη. Ειδικά το Αιγάλεω και το Περιστέρι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημείο συνάντησης όχι μόνο για τους κατοίκους των γειτονιών τους αλλά και για «επισκέπτες» από τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής. Βλέπεις, στα πέριξ τους θα βρεις μια σειρά από αγαπημένα μαγαζάκια για καφέ, γλυκό, φαγητό και ποτό. Επειδή όμως η καλή μέρα ξεκινά με ένα σωστό καφεδάκι, είπαμε να περιηγηθούμε σε Αιγάλεω και Περιστέρι, πιάνοντας τραπεζάκι στα πιο όμορφα καφέ τους.

Alea in Style

Δαρδανελίων 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 53 10 629

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alea In Style (@aleainstyle)



Το Alea in Style σε περιμένει σε μια ιδανική δροσερή τοποθεσία μέσα σε ένα καταπράσινο χώρο που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα. Βοηθάει βέβαια το γεγονός ότι η τεράστια σε έκταση καφετέρια βρίσκεται σε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου των δυτικών προαστίων, το Άλσος του Μπαρουτάδικου.

Διαμορφωμένο με κέφι, μεράκι και φαντασία όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από νωρίς σε έναν καταπράσινο χώρο με γεφυράκια, συντριβάνια και μπόλικα instagrammable spots γιατί έχουμε κι έναν λογαριασμό στα social media να διατηρήσουμε. O freddo espresso στα 3,70€.

The Claxons 

Μάρκου Μπότσαρη 23, Αιγάλεω, τηλ: 21 0598 8600

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Claxons Official (@the_claxons)



Αγαπημένο αιγαλεώτικο spot η Claxons είναι μια από τις πιο δημοφιλείς καφετέριες της περιοχής. Vintage αισθητική -με το φλιπεράκι και το ποδήλατο στην είσοδο να κερδίζουν την παράσταση- μπόλικα τραπέζια και δεκάδες επιλογές στον κατάλογο που θα ικανοποιήσουν κάθε πελάτη,

Το προτιμάμε για πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι – σερβίρονται specialty coffees με εξαιρετικές ποικιλίες από όλο τον κόσμο. Αν πάλι θες να φας το κατιτίς σου, μπορείς να διαλέξεις γλυκά ή αλμυρά σνακς μαζί με νταβραντισμένες brunch επιλογές. Οι καφέδες ξεκινούν από 3€.

Qahwa

Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω, τηλ: 210 5695933

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by -QAHWA- (@qahwa_greece)



To «Πάμε κάφα για καφέ» θα μπορούσε να είναι το μότο μιας από τις πιο αγαπημένες καφετέριες στο Αιγάλεω. Στην Qahwa είναι coffee specialists με τη βούλα όπως μαρτυρούν και τα βραβεία που έχει πάρει το team του μαγαζιού κι είναι τιμή τους και καμάρι τους. Καθημερινά σερβίρονται σπάνιες ποικιλίες καφέ από τους ειδικούς πίσω από τον πάγκο, ενώ ο κατάλογος της Qawha έχει εμπλουτιστεί με brunch, smoothies και λοιπά γλυκόπιοτα αφεψήματα που αξίζει δοκιμάσεις. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,30€.

Peluz Pool Garden

Μοσχονησίων 4, Αιγάλεω, τηλ.: 21 1013 6316

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PELUZ POOL GARDEN (@peluzpoolgarden)



Aν σου λέγανε πριν λίγα χρόνια ότι θα μπορείς να πίνεις πισινάτος το καφεδάκι σου, θα σε πέρναγαν για βαρεμένο. Ωστόσο τώρα χάρη στο Peluz μπορείς να πιείς την καφεδάρα σου πλάι στην πισίνα του all day pool garden της καρδιάς μας. Από το πρωί μπορείς να απολαύσεις καφέ και λοιπά ροφήματα, ενώ μόλις βραδιάσει η φάση γίνεται πιο κοκτειλάτη και τσιλαριστή. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,5€.

Mind the Cup

Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι  τηλ: 210 5776010

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mind The Cup® (@mindthecup.co)



Όταν μιλάμε για καφεδάκι στο Περιστέρι το μυαλό πάει από μόνο του στο Mind the Cup. To αγαπημένο αυτό στέκι σπάνια θα λείψει από τις λίστες με τα καλύτερα καφέ όλης της Αττικής ενώ φιγουράρει σε αντίστοιχα «παγκόσμια» άρθρα (βλέπε Buzzfeed). H κεφάτη ομάδα του Mind the Cup πάντα εφευρίσκει τρόπους να απογειώνει την καθημερινή αγαπημένη συνήθεια του πρώτου ή δεύτερου ή τέταρτου καφέ τις ημέρας, σερβίροντας φρεσκοκαβουρδισμένες ποικιλίες από επιλεγμένους συνεταιρισμούς. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

ManorHouse

Αιμ. Βεάκη 36, Περιστέρι τηλ: 2105744060



Kαφέ ταρατσάτο ζήτησες; Καφέ ταρατσάτο σου φέρνουμε γιατί εμείς δεν χαλάμε χατίρι. Όχι εμείς δηλαδή αλλά τα παιδιά του Manor House που έχουν φτιάξει έναν υπέροχο χώρο, που τιμούν δεκάδες θαμώνες. Περίεργα χαρμάνια καφέ, κάνουν παρέα με μοριακά κοκτέιλ και ποδήλατα κρεμασμένα στους τοίχους, την ώρα που οι φαγητοεπιλογές του καταλόγου κάνουν το σαλάκι σου να τρέχει. Ιδανικό σποτ για να ξεκινήσει η μέρα σου.

Sempre

Σαρανταπόρου 41, Περιστέρι τηλ.: 21 0578 7043

Η Sempre είναι από τις πιο πολυσύχναστες καφετέριες της περιοχής του Περιστερίου, απλώνοντας μπόλικα από τα τραπεζάκια της στον πεζόδρομο. Γνωστό κι αγαπημένο στέκι σερβίρει εξαιρετικές ποικιλίες καφέ, ενώ ο κατάλογός της εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα ροφήματα, smoothies, τσάγια και λοιπά αφεψήματα, για εκείνους τους περίεργους που δεν πίνουν καφέ. Τις καθημερινές το Sempre είναι ιδανική επιλογή, καθώς τα σαββατοκύριακη βρίσκεις ελεύθερο τραπεζάκι μόνο με μέσο. Οι τιμές στα καφεδάκια ξεκινούν από τα 3,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v