Σε αυτά τα wine bar θα δεις το κρασί… αλλιώς

Στην Κυψέλη, το Κουκάκι, τα Εξάρχεια και το Περιστέρι, πέντε wine bar απλώνουν τραπεζάκια έξω και σε περιμένουν για οινικές βραδιές κάτω από τα αστέρια.
Σε αυτά τα wine bar θα δεις το κρασί… αλλιώς
Τα wine bar τα αγαπάμε για πολλούς λόγους: Γιατί είναι η τέλεια χαλαρή καλοκαιρινή έξοδος, γιατί έχουν πάντα πεντανόστιμα τσιμπολογήματα να συνοδεύουν τα κρασιά μας και, κυρίως, γιατί μας έχουν συστήσει μερικά από τα αγαπημένα μας κρασιά, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχαμε ανακαλύψει ποτέ. Από την πληθώρα των wine bars της Αθήνας σου ξεχωρίσαμε αυτή τη φορά πέντε από τα πιο πρωτότυπα, για να πιάσεις τραπεζάκι για κρασί κάτω από τα αστέρια.

Τανίνη Αγάπη μου 
Ιπποκράτους 91, Εξάρχεια, τηλ: 2111150145



Άνοιξε τις πόρτες της το 2019, και αγαπήθηκε αμέσως χάρη στη ρετρό ατμόσφαιρα, το ανεπιτήδευτο στυλ της, και βέβαια τον υπερ-κουλ λίστα των κρασιών της, που περιλαμβάνει πάνω από εκατό διαφορετικές ετικέτες από όλες τις ελληνικές ποικιλίες, με έμφαση στα φυσικά κρασιά από βιολογικούς και βιοδυναμικούς αμπελώνες. Όλα τα κρασιά της διατίθενται σε ποτήρι (από 2,80€) ενώ στα τσιμπολογήματα που τα συνοδεύουν περιλαμβάνονται ψαγμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά, σαν το τέλειο-με-κάθε-κρασί βολάκι Άνδρου και το chorizo Θράκης, αλλά και πιο ιδιαίτερες προτάσεις όπως το βοδινό ταρτάρ ή το cheesecake ξινομυζήθρας.

Wine with Eleni 
Μισαραλιώτου 20, Μακρυγιάννη, τηλ: 6934125839



Μια απολύτως χειροποίητη οινική γωνιά σε περιμένει σε ένα μικροσκοπικό παρκάκι δυο βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Λίγα και καλά τραπεζάκια απλώνονται κάτω από τα δέντρα και φωτίζονται ατμοσφαιρικά (η εικόνα μιλά από μόνη της) φτιάχνοντας ένα κλίμα παρεΐστικο, σαν να έχεις βρεθεί καλεσμένος στην αυλή του οινογνώστη φίλου σου. Εδώ θα δοκιμάσεις ετικέτες και ποικιλίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κρήτη ως τον Άθω και από την Ήπειρο ως τη Λήμνο. Οι τιμές για το ποτήρι ξεκινούν από 4,50€.

Fabrica de Vino 
Φωκίωνος Νέγρη 57, Κυψέλη



Θρυλικός πρωτεργάτης των εν Αθήναις wine bar, μετακόμισε πρόσφατα από τη Μπενάκη στην Φωκίωνος και απέκτησε κι ένα τρισχαριτωμένο ξύλινο ντεκ για να τσουγκρίζουμε τα κρασιά μας σε κλίμα καλοκαιρινό. Εδώ θα βρεις όπως πάντα μεγάλη ποικιλία κρασιών του ελληνικού κυρίως αμπελώνα, πολλά εξ αυτών και σε ποτήρι (από 2,80€). Συνοδεύονται ιδανικά με τσιμπολογήματα σαν τα βραχάκια πατάτας με μους φέτας, τις μπρουσκέτες με καπνιστή πέστροφα και μους ταραμά, και το λουκάνικο Νεμέας με πουρέ κάστανου. Πολύ ενδιαφέροντα και τα κοκτέιλ (από 8€) με βάση το κρασί, όπως το Mestres de Bahia, με Στροφιλιά ροζέ, cachaça, passion fruit και λεμόνι. Αναλυτικά όλο το μενού εδώ

BoBo
Α. Ζίννη 36, Κουκάκι, τηλ: 21 0924 4244



Απλώνει τα τραπεζάκια του έξω στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Αναστασίου Ζίννη, για να χαζεύεις την κουκακιώτικη περαντζάδα, και μαζεύει στα τραπέζια του τύπους μποέμ και μπουρζουά (εξ ου και το όνομά του). Η λίστα του αριθμεί ούτε λίγο ούτε πολύ 130 ετικέτες, οι 30 εξ αυτών σε ποτήρι. Πρωταγωνιστεί βέβαια ο ελληνικός αμπελώνας, υπάρχουν όμως και διεθνείς επιλογές. Συνοδεύεις αν θέλεις με ένα άκρως δημιουργικό μενού, που περιλαμβάνει προτάσεις σαν τα χτένια με μπέικον, ανανά και δυόσμο, και την picanha από μοσχάρι ελληνικής εκτροφής. Οι τιμές των ποτηριών ξεκινούν από 5€. Αναλυτικό μενού εδώ

Viñedo 
Μεσολογγίου 91, Περιστέρι, τηλ: 2105734730



Κι αν νόμιζες ότι τα wine bar είναι αποκλειστικότητα του κέντρου, έλα να πάμε μια βόλτα στο Περιστέρι, να πιάσουμε ένα από τα τραπεζάκια που απλώνει έξω το ολοκαίνουριο Viñedo. Εδώ δοκιμάζουμε περί τις 50 ετικέτες κρασιού, με έμφαση φυσικά στον ελληνικό αμπελώνα, εκ των οποίων οι 23 προσφέρονται και σε ποτήρι. Πλατώ ελληνικών τυριών και αλλαντικών με τσάτνεϊ, χειροποίητες πίτσες, τσιαπάτες και μπρουσκετάκια συμπληρώνουν αρμονικά την γευστική εμπειρία. Το ποτήρι κρασί από 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v